Samsung tar igjen topplasseringen for telefoner sendt fra Apple ettersom en annen telefonprodusent vinner på dem

0
24
Best Phones Kerry Wan/ZDNET

I følge IDC har Samsung gått forbi Apple som verdensledende innen smarttelefonforsendelser. (Det var bare tre måneder siden at Apple toppet Samsung for første gang i globale smarttelefonforsendelser.)

Også: De beste telefonene for 2024: Eksperttestet

strong>

I første kvartal 2024 sendte telefonprodusenter 289,4 millioner telefoner. Hvordan ble det fordelt på produsent? Tallene gir et veldig tydelig bilde:

Samsung – 60,1 millioner enheter sendt med 22,5 % markedsandelApple – 50,1 millioner enheter levert med 20,7 % markedsandel Xiaomi – 40,8 millioner enheter sendt med en markedsandel på 11,4 % Transisjon – 28,5 millioner enheter sendt med 5,7 millioner enheter 20,7 % markedsandel på 5,7 millioner enheter. med en markedsandel på 10,3 %

Den store overraskelsen er fraværet av Google. Selv med flaggskipet Pixel 8-telefoner som fortsetter å vinne popularitet, kan ikke selskapet knekke topp 10. Den gode nyheten for Google er at antallet Android-telefoner som ble sendt i Q1 2024 langt overskygget iOS-enheter, med Android-frakt på totalt 144,6 millioner enheter.

Disse tallene inkluderer ikke kategorien Others, som solgte 84,7 millioner enheter.

Det er også viktig å sammenligne tallene mellom Q1 2024 og Q1 2023. Fjorårets sammenlignbare tall ser slik ut:

Samsung – 60,5 millioner enheter sendtApple – 55,4 millioner enheter sendt

Også: De beste Samsung-telefonene å kjøpe

Mens Samsung bare så en nedgang på 0,4 millioner enheter, Apple&apos ;s forsendelser gikk ned med 5,3 millioner enheter.

Hva ligger bak denne endringen? Ryan Reith, VP for IDCs Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers, forventer at Apple og Samsung begge vil beholde grepet på den avanserte delen av markedet ettersom kinesiske selskaper tvinger de to smarttelefonlederne til å se etter andre områder for å fortsette å utvide og diversifisere.

Det er en enkel konklusjon å trekke, med Xiaomi som går fra 30,5 millioner enheter sendt i Q1 2023 til 40,8 millioner enheter sendt i Q1 2024.

Husk at IDC rapporterer enheter som er sendt, ikke solgt, noe som betyr antall enheter en produsent har sendt til forhandlere. Enheter som sendes er imidlertid en pålitelig indikator for etterspørsel.

Også: Hvordan Apples AI-fremskritt kan gjøre eller ødelegge iPhone 16

På øyeblikket er det asiatiske markedet i fokus. Disse mindre selskapene vil fortsette å spise unna Samsungs og Apples markedsandeler.

Med Apple planlegger å gå all in med AI i år, er det imidlertid vanskelig å gjette hvordan markedet vil skifte når neste iPhone slippes.