Linux Foundation og teknologigigantene samarbeider om generative AI-bedriftsverktøy med åpen kildekode

0
20

Intel-sjef Pat Gelsinger fokuserte salgsargumentet sitt for Gaudi 3 på bedriftskunder, og fortalte dem en “tredje fase” av AI vil bety automatisering av komplekse bedriftsoppgaver.

Intel

Linux Foundation og en rekke store teknologiselskaper går sammen for å bygge generative AI-plattformer for bedriftsbrukere.

Intel, Red Hat, VMware, Anyscale, Cloudera, KX, MariaDB Foundation, Qdrant, SAS og flere andre selskaper samarbeider om Open Platform for Enterprise AI (OPEA), et Linux Foundation-initiativ for å utvikle åpen kildekode AI-løsninger for selskaper verdensomspennende. Mens partnerne stoppet opp med å si nøyaktig hva de vil utvikle, lovet de “utvikling av åpne, multi-leverandør, robuste og komponerbare GenAI-systemer.”

Bedriftsverdenen er full av kunstig intelligens og dens potensial. Mens noen selskaper bygger sine egne AI-løsninger, er andre avhengige av tredjepartsleverandører. Noen av AI-tjenestene de trenger er unike for deres virksomheter, men i mange tilfeller kan AI-tjenester som kan forutsi utfall, autofullfør regnearkformler og optimalisere arbeidstiden brukes på tvers av bransjer.

Dessuten: AI-virksomheten blomstrer: ChatGPT Enterprise har nå 600 000+ brukere

OPEA prøver å adressere sistnevnte brukssituasjon. Fordi selskapene har forpliktet seg til å bygge åpen kildekode AI-produkter, ville de tenkes å kunne hoppe mellom de ulike produktene uten problemer med kompatibilitet eller tverrfunksjonelle drift.

Selskapene håper også å adressere den økende bruken av RAG-løsninger, sa de. RAG refererer til en AI-modells evne til å få tilgang til eksterne data for å supplere forståelsen av brukerforespørsler og levere bedre resultater.

OPEA Diagram

Et syn på hvordan OPEA-løsninger kan fungere, med hjelp fra RAG.

OPEA

For eksempel, hvis leger bruker en AI-modell for å forbedre sin praksis, kan eksterne medisinske tidsskrifter gjøre den AI-modellen – og deres resultater – enda bedre. Problemet er imidlertid at RAG-rørledninger ikke har blitt standardisert, noe som skaper problemer for selskaper som ønsker å distribuere nye AI-plattformer.

"OPEA har til hensikt å løse dette problemet ved å samarbeide med industrien for å standardisere komponenter, inkludert rammeverk, arkitekturplaner og referanseløsninger som viser ytelse, interoperabilitet, pålitelighet og beredskap i bedriftsklasse," selskapene sa i en uttalelse.

Selv om disse selskapene har forpliktet seg til å bygge krysskompatible AI-verktøy gjennom OPEA, er de fortsatt konkurrenter som har en egeninteresse i å generere inntekter fra sine egne produkter. Selv om bedrifter til syvende og sist kan dra nytte av åpen kildekode AI-verktøy, vil bedriftene fortsatt trenge å spille godt sammen hvis de ønsker å nå OPEAs mål.