T-Mobile ønsker å begrense internetthastigheten din. Her er det du trenger å vite

0
18
T-Mobile AI-telefon Kerry Wan/ZDNET

.T-Mobile sendte nylig et notat som informerte sine kunder om at selskapet har utvidet sin Fair Usage-policy til alle sine 5G-internettbrukere, inkludert hjemmeinternett og småbedriftskunder. Notatet, som ble innhentet av The Mobile Report, sier at brukere kan møte reduserte hastigheter hvis deres månedlige databruk overstiger 1,2 terabyte.

"Å sørge for at alle kunder får en flott nettverksopplevelse i dag og i fremtiden er vår høyeste prioritet, så når en kunde bruker mer enn 1,2 TB innenfor en faktureringssyklus, kan de oppleve reduserte hastigheter i perioder med overbelastning av nettverket," notatet lyder. "Deres data og prioritering tilbakestilles med neste faktureringssyklus."

Dessuten: T-Mobile topper hastighetstestene blant de tre store amerikanske operatørene – her ser du hvordan

Datastrotting er en vanlig, om enn irriterende, forekomst på mobilnettverk. Mens amerikanske operatører tilbyr raske 5G-nettverk, vil de ofte redusere tilgjengelige hastigheter for brukere som bruker en betydelig mengde data på nettverket. Operatører hevder at dette sikrer en bedre opplevelse for det store flertallet av brukere og stopper en liten undergruppe av kunder fra å overforbruke nettverksressurser.

Mens T-Mobiles beslutning om å utvide sin Fair Usage-forpliktelse utover sine mobilbrukere kan høres plagsom ut, sa selskapet at det sannsynligvis vil påvirke “en liten prosentandel av brukerne”. Selskapet gjorde det også klart at selv om det forbeholder seg retten til å strupe hastighetene dine, er det ingen garanti for at det faktisk vil skje. Faktisk sa selskapet at selv om en bruker har konsumert mer enn 1,2 TB med data, kan en rekke faktorer, inkludert deres plassering, tid på dagen og nettverksbelastning (eller mangel på det) avgjøre om de opplever lavere hastigheter eller ikke. .

I tillegg sa T-Mobile at operatøren vil holde brukerne informert når de nærmer seg datagrensen og når de overskrider terskelverdien på 1,2 TB. Selskapet la til at brukere kan sjekke databruken når som helst på T-Mobile-appen.

Både T-Mobiles 5G Home Internet og Small Business-tjenesteplaner starter på $40 per måned. Selskapet tilbyr en 15-dagers "prøvekjøring" for å prøve ut tjenesten.