TikTok lanserer en Notes-app for å slå Instagram ved bildedeling … ved hjelp av tekst

0
17
TikTok-mobilappen Lance Whitney/ZDNET

TikTok har gitt ut TikTok Notes, en ny bildedelingsapp som tar sikte på å konkurrere med Instagram ved å tilby TikTok-brukere en måte å beskrive bildene de deler ved hjelp av overskrifter og bildetekster. I et onsdagsinnlegg på X (tidligere Twitter), presenterte TikTok den nye appen og dens lansering.

"Vi er i de tidlige stadiene av å eksperimentere med en dedikert plass for bilde- og tekstinnhold med TikTok Notes ," TikTok skrev. "Fra og med i dag er TikTok Notes tilgjengelig for nedlasting og begrenset testing i Australia og Canada."

Også: TikTok lanserer nytt Creator Rewards-program. Slik fungerer det

For å prøve å forklare formålet med Notes, sa TikTok at de håper at folk vil bruke appen til å fortsette å dele øyeblikk gjennom bildeinnlegg. “Enten du dokumenterer eventyr, uttrykker kreativitet eller bare deler øyeblikksbilder fra ens dag, er TikTok Notes-opplevelsen designet for de som ønsker å dele og engasjere seg gjennom bildeinnhold”," TikTok lagt til.

Selv om TikTok Notes kun er tilgjengelig for testing i Australia og Canada, har appen dukket opp i Apples App Store og Google Play, noe som tyder på at det bare er et spørsmål om tid før TikTok ruller den bredere ut. Den korte beskrivelsen sier: “TikTok Notes er en livsstilsplattform som tilbyr informativt bildetekstinnhold om folks liv, der du kan se enkeltpersoner dele sine reisetips, daglige oppskrifter”

TikToks hovedapp lar deg dele bilder og videoer av dine daglige hendelser og aktiviteter. Selv om du kan legge over tekst, har du aldri klart å beskrive eller kommentere elementene du deler. Det er tomrommet som TikTok Notes har som mål å fylle.

Skjermer fra TikTok Notes-appen TikTok

< p>Skjermbildene på Apples App Store og Google Play Store viser hvordan TikTok Notes lar deg legge til en overskrift og bildetekst for bildene og videoene dine og tillate kommentarer fra andre brukere. Som du kanskje forventer, kan du også se TikTok-notater som kan interessere deg ved å sjekke innlegg fra folk du følger og se en dedikert “For deg”; side.

Med den nye Notes-appen prøver TikTok å ikke bare konkurrere med, men overgå Instagram. På Instagram kan du skrive en bildetekst for et bilde eller en video, men du kan ikke legge til en overskrift. Å lage riktig overskrift er en viktig måte å trekke oppmerksomhet til innlegget ditt, så Notes bør vise seg å være et velkomment tillegg til TikToks utvalg.