Den nye beste gratis iPhone-appen har ingen annonser og er full av retromoro

0
16

iPhone - Apple App Store Maria Diaz/Redigert av ZDNET

Har du lyst på nostalgien til Game Boy-, NES- eller Nintendo 64-spill? Dagen har endelig kommet hvor du kan spille dem på din iPhone med Delta-emulatoren lastet ned fra App Store, som for øyeblikket er #1-appen på listen over gratisapper.

Apple har nettopp oppdatert retningslinjene for appgjennomgang for offisielt å tillate «retro-spillkonsoll-emulator-apper" i App Store for første gang, og endret kurs på det som var et fast nei-nei i flere tiår.

Også: 6 grunner til å kjøpe en Apple Watch, ifølge en wearables-ekspert

Per nå er det noen få emulatorer i App Store å velge mellom, men den mest kjente og høyt rangerte er Delta, en alt-i-ett-emulator som støtter spillfiler (kjent som ROM-er) fra NES, SNES, Game Boy, Game Boy Advance, Nintendo 64 og Nintendo DS.

Apples beslutning om å tillate “retro” Spillemulatorer er åpne, men ikke uten noen ganske åpenbare grenser. The Game Boy, opprinnelig utgitt i Nord-Amerika i 1989, klarer tydeligvis snittet, og Nintendo 64 ble utgitt i 1996, noe som gjør den nesten 30 år gammel på dette tidspunktet.

Riley Testut, utvikleren bak Delta har vært i bransjen i flere tiår, og det vises i appen, som er polert, optimalisert og tilbyr en rekke funksjoner. Testuts liste over åpen kildekode-prosjekter er omfattende, men inkluderer AltStore, et alternativ til Apples godkjente appmarkedsplass der Delta først ble tilbudt.

Også:  Jeg har gjennomgått dusinvis av spillenheter – dette arkadeskapet var det mest fascinerende 

Delta kommer ikke med noen spill. Du må laste ned ROM-filen fra et nettsted som tilbyr dem, og deretter importere filene til appen. Prosessen er imidlertid enkel og tar bare minutter.

delta-emulator for ios

Retrospill på Game Boy- og Nintendo 64-emulatorene i Delta.

Skjermbilde av Kyle Kucharski/ZDNET< /figure>

Emulator-apper er ikke noe nytt, men de har lenge vært holdt utenfor Apples inngjerdede hage av åpenbare opphavsrettslige årsaker. Brukere kunne fortsatt installere dem, selvfølgelig, men det krevde å hoppe gjennom en rekke bøyler og jailbreake iPhone.

Det virker som mye arbeid bare for å spille noen Super Smash Bros.

Det er ikke dermed sagt at det kommer til å være gratis for alle. Nintendo har, ikke overraskende, hevdet at nedlasting av ROM-er er ulovlig, som det står i FAQ om immaterielle rettigheter, og det har tidligere gått etter utviklere for å distribuere dem.

Også: < strong>De beste billige spill-PC-ene du kan kjøpe

US Ninth Circuit Court of Appeals avgjorde i 2000 at emulatorprogramvare er dekket av loven om rettferdig bruk og ikke utgjør brudd på opphavsretten, som beskytter emulatorprogramvaren, men ROM-filene kan være litt vanskeligere å finne. 

For brukere som er bekymret for å laste ned tvilsomme filer, finnes det også andre alternativer. Du er ikke pålagt å spille Nintendo-spill. Det er et helt blomstrende fellesskap av indie-hjemmebryggede spill designet for retro-konsoller som Game Boy Color som også kan lastes ned gratis.

Apples åpning av emulatorprogramvare på App Store utgjør alt annet enn en godkjenning av distribusjonen deres, men det er ennå ikke sett hvordan Nintendo vil reagere på disse spillene i det lange løp. tilgjengelighet på en ikke-innfødt enhet som en iPhone. Ettersom emulatorprogramvaren fortsetter å utvikle seg, vil det sannsynligvis bli stadig vanskeligere å silo spill til deres opprinnelige konsoller. 

Foreløpig er Delta gratis, samler ikke inn brukerinformasjon og inkluderer ikke annonser . Jeg er usikker på hvor lenge dette vil vare, men dette virker som en perfekt sjanse til å fyre opp noen nostalgiske spill på togturen hjem.