Hva er virtuelle kort og når bør du bruke dem?

0
18

Getty Images/Oscar Wong

La oss være ekte, noen ganger har mistenkelige nettsteder de beste tilbudene eller varene vi trenger. Når du føler deg nølende med å legge inn kortinformasjonen din, kan du ha nytte av å bruke et virtuelt kort – ikke å forveksle med en digital lommebok. 

Også: Er Temu legitim? Alt du må vite før du legger inn din første bestilling

I observasjon av Financial Literacy Month delte Google måter brukere kan holde betalingsinformasjonen sin beskyttet med Google Pay, og ikke overraskende kom virtuelle kort på listen på grunn av deres evne til å beskytte kortinformasjonen din enkelt og effektivt. 

Så hva er virtuelle kort?

Et virtuelt kort er et unikt kredittkortnummer du kan angi på et nettsted for å fullføre en transaksjon. Teknologien maskerer den faktiske kortinformasjonen din, holder den skjult for bedrifter, og bidrar til å beskytte deg mot svindel.

Noen virtuelle kort utløper etter hver transaksjon, så hvis noen får tilgang til kortinformasjonen din, vil dette nummeret være ubrukelig for dem. Andre virtuelle kort, som Google Pay, har lengre varighet. 

Også: De beste budsjetteringsappene: Finn Mint-alternativet som passer for deg

Fordelen med disse kortene er at hvis noen stjeler betalingsinformasjonen, kan du kansellere det virtuelle kortet i stedet for hele kontoen. Når du avslutter den virtuelle kontoen, har ikke tyven lenger tilgang til kredittkortet ditt, og du kan fortsatt bruke og beholde ditt originale kort og kortnummer. 

Å lage et virtuelt kort er gratis og enkelt, og det er flere måter å gjøre det på, uavhengig av hvilken type telefon, nettleser eller kort du bruker. 

Hvordan kan du opprette et virtuelt kort?

Google Pay 

En måte å lage et virtuelt kort på er å bruke Google Pay. Når du betaler fra Chrome-stasjonær eller mobil, hvis du har et kvalifisert American Express-, Capital One- eller Citi-kort, får du muligheten til å lagre kortet ditt som et virtuelt kort. 

Google Pay Virtual Card Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Deretter, hver gang du autofyller kortinformasjonen din ved hjelp av Google Play, vil den virtuelle kortinformasjonen din automatisk legges inn. Hvis du ikke bruker Google Pay, ingen bekymringer, det finnes andre alternativer. 

Kredittkortet ditt 

Mange store kredittkortselskaper tilbyr virtuelle kort på sin plattform til brukere gratis, inkludert American Express, Capital One, Mastercard eller Citi. Som Citibank-kredittkortinnehaver kan jeg for eksempel gå inn i appen og generere et virtuelt kortnummer ved å klikke på hurtighandlingen når jeg åpner appen. 

Jeg bruker ofte denne funksjonen når jeg prøver å legge inn en bestilling på nett, ikke er i nærheten av lommeboken, trenger å angi kredittkortinformasjonen min og ikke har noe ønske om å reise meg. Selv om dette brukstilfellet ikke er ment, er det et stort pluss.

Også: Proton VPN-anmeldelse (2024): En veldig solid VPN med robust lekkasjebeskyttelse

CNET har en omfattende liste over de beste kredittkortene med virtuelle kortnumre. Du kan krysshenvise denne listen for å se om kortet ditt er inkludert. Du kan også se kredittkort som tilbyr et virtuelt alternativ som du kanskje vil vurdere i fremtiden. 

Tredjeparts betalingssider

Mange populære tredjepartsbetalinger nettsteder tilbyr virtuelle kort, inkludert Wise, Stripe og PayPal. Disse kortene fungerer annerledes og krever at du åpner en konto i tredjepartsappen. Du kan imidlertid velge hvilke midler som skal legges til det kortet og lage en skille mellom din personlige konto og det virtuelle kortet ditt. 

For eksempel, med PayPal-debetkortet kan du bruke PayPal saldo på nett og i butikk. Du kan laste inn penger på det kortet fra en kvalifisert bankkonto eller debetkort. Denne tilnærmingen gir deg kontroll over hvor mye penger noen kan få tilgang til hvis betalingsinformasjonen blir stjålet, og det er lettere å avslutte kontoen om nødvendig.