Hvordan Meta's Llama 3 vil bli integrert i AI-assistenten

0
28
metaqqgettyimages= Bloomberg/Getty Images

Meta øker skuddet i kappløpet om kunstig intelligens med lanseringen av to Llama 3 modeller og et løfte om å gjøre Meta AI lett tilgjengelig på alle plattformene.

Teknikgiganten slapp torsdag to små Llama 3-modeller i forkant av en stor Llama 3-lansering senere i år. Åpen kildekode-modellene, som Meta sa i forrige uke nærmer seg lansering, blir integrert i Meta AI-assistenten og vil bli gjort tilgjengelig for utviklere. 

Også: Den beste AI chatbots: ChatGPT er ikke den eneste som er verdt å prøve

Selskapet fortalte The Verge at Llama 3 ble trent på 15 billioner tokens, eller biter av informasjon, sammenlignet med 2 billioner tokens i fjorårets Llama 2. Den største av de to modellene som ble utgitt på torsdag har 70 milliarder parametere, eller variabler den brukes til å avgrense resultater.

Dette burde oversettes til dramatisk forbedret AI-ytelse sammenlignet med Llama 2. Og Meta argumenterer for at den endelige konstruksjonen av Llama 3 kan bli det mest sofistikerte AI-alternativet på markedet. Selv i de små modellene har Meta lovet bedre ytelse i flertrinnsprosesser og forbedret ytelse på kompliserte spørringer.

Det ville være gode nyheter for utviklere som tok et problem med Llama 2s underordnede ytelse sammenlignet med alternativer fra Anthropic og OpenAI. I et intervju med Reuters erkjente Meta disse problemene og sa at de løste dem ved å bruke “data av høy kvalitet” samt AI-genererte data for å løse eventuelle problemområder.

Likevel er det den kommende store Llama 3-utgivelsen som kan vise seg å være viktigst for utviklere og Meta selv. Mens selskapet har vært forsiktig med sin endelige Llama 3, bekreftet Meta at den fortsatt trener på data og når den er fullført, vil den ha 400 milliarder parametere, noe som gjør den mer enn fem ganger større enn Llama 2. Og i motsetning til de mindre Llama 3-modellene , vil den endelige konstruksjonen være multimodal, slik at den kan generere både tekst og bilder.

En utvidet Meta AI

I fjor lanserte Meta Meta AI, en gratis å bruke AI verktøy som ligner på OpenAIs ChatGPT-4. Verktøyet var imidlertid lite mer enn noe å prøve ut.

I tillegg til Llama 3-kunngjøringen på torsdag, sa Meta at det begynner å bli seriøst med Meta AI. For det første vil Meta AI nå leve på et frittstående nettsted, der brukere kan legge inn spørsmål gratis. Meta integrerer også Meta AI i søkeboksen på Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp, og vil også komme inn i nyhetsstrømmen, sa Meta torsdag. Selskapet sa også at det utvider Meta AIs tilgjengelighet til flere land, inkludert Australia, Canada, Jamaica, Nigeria og Zimbabwe.

Også: Meta avduker andre generasjons AI-opplæring og inferensbrikke

Kanskje viktigst er at Meta AI nå drives av Llama 3, noe som gjør den langt mer effektiv til å håndtere oppgaver, svare på spørsmål og få svar fra nettet. Meta AIs bildegenererende funksjon Imagine har også blitt oppdatert for å lage bilder raskere.

Både Llama 3- og Meta AI-oppdateringene er tilgjengelige nå. Meta sa at det vil rulle ut flere Llama 3-modeller over tid, og kulminerer med den store Llama 3-lanseringen i løpet av de kommende månedene.