Modig søkemotor legger til personvernfokusert AI – ingen Google eller Bing nødvendig

0
22
Modig svar med AI-funksjon Lance Whitney/ZDNET< /figur>

Gå over Microsoft og Google, du er ikke de eneste som forsterker AI i søkemotorene dine. Onsdag kunngjorde personvernsinnstilte Brave en ny funksjon kalt "Answer with AI" designet for å oppsummere resultatene når du stiller et spørsmål eller kjører et søk. Selv om Brave avduket et AI-basert oppsummeringsalternativ i fjor, fremholder selskapet den nye funksjonen som et “betydelig skritt fremover.”

Som andre AI-aktiverte søkemotorer, kompilerer Brave's Answer with AI informasjon fra forskjellige kilder til ett enkelt oppsummert svar for deg å fordøye lettere. Men med sitt rykte for å beskytte personvernet ditt, har Brave noen få fordeler som er unike for AI-søk.

Også: De beste sikre nettleserne for å beskytte personvernet ditt på nettet

Som svar på spørsmålet ditt vil Brave AI gi svar, med kilder sitert, sammen med tradisjonelle søkeresultater. Svarene som genereres er basert på Braves uavhengige søkemotor, som – Brave hevder – er forskjellig fra de største sanntidssvarmotorene som er avhengige av – direkte eller indirekte. — på Google- eller Bing-søkemotorene. 

Brave's Answer with AI er fritt tilgjengelig gjennom Brave-søkemotoren på alle skrivebords- eller mobilnettlesere. Utover engelsk støtter funksjonen en rekke andre språk.

Det er raskt og enkelt å ta AI-en en tur. Skriv inn søket ditt i søkefeltet og velg deretter alternativet for Svar med AI. Som svar viser Brave sammendraget øverst på siden, med kildene under og deretter de vanlige søkeresultatene.

Du kan stille alle typer generelle spørsmål. AI er spesielt egnet for å generere lister over elementer. Be den for eksempel om å liste opp alle filmene regissert av Steven Spielberg eller alle ingrediensene som trengs for å lage Key lime pie, og AI vil vise listen i et punkt- eller tabellformat.

Modig&apos ;s Answer with Ai search summary Lance Whitney/ZDNET

Brave siterte også flere forskjellige typer søk som du kan sikte på Svar med AI.

Navigasjonsspørringer hjelper deg med å finne et spesifikt nettsted.Informasjonsspørsmål er basert på spørsmål som stilles, for eksempel "Hvordan finner jeg nord når jeg går på tur? " eller "Hva er valutaomregningskursen mellom amerikanske dollar og britiske pund?"Kommersielle forespørsler hjelper deg med å finne eller undersøke produkter og tjenester. Transaksjonsspørringer prøver å hjelpe deg med å fullføre en handling, for eksempel å kjøpe et produkt.

Brave våget seg inn i AI-verdenen i mars 2023 med utgivelsen av et AI-drevet Summarizer-verktøy. Basert på Braves egne store språkmodeller (LLMs), tilbyr Summarizer konsise svar øverst på søkeresultatsiden som svar på et søk. Brave har også sagt at de har trent sin LLM til å behandle flere informasjonskilder på nettet.

Du kan fortsatt utføre et vanlig søk på Brave. Men Answer with AI blir sett på som det neste trinnet.

"Med det nye Brave Search og dets integrasjon av Answer med AI, får brukerne det beste fra begge verdener: ett sted å få generative svar så vel som oppdaterte lenker, som gir umiddelbare og svært relevante resultater," sa Josep M. Pujol, søkesjef i Brave.

"I motsetning til mange søkeselskaper som er tvunget til å stole på resultater fra tredjeparter, eller andre som utelukkende tilbyr svarmotorer, kombinerer Brave nå sin indeks med AI for å redefinere søkeopplevelsen og heve baren for umiddelbar relevans i resultater, samtidig som brukerne bevares. personvern."