Denne bærbare Acer-bæreren har en funksjon som endrer spill for media, og prisen er like fin

0
15
Acer Swift Go 1 Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs viktigste alternativer< /h3>Acer Swift Go 14 (2024) er en AI-klar ultraportabel bærbar datamaskin som starter på $799. 
Det er en lett, kraftig bærbar PC med Intels nye AI-prosessor, en berøringsskjerm og en glatt medieavspillingsmeny.
For en bærbar datamaskin som er så optimert for media, lar høyttalerne imidlertid mye å være ønsket, og det følger med litt bloatware og annonser.

14-tommers Acer Swift Go er blant de første rundene med bærbare datamaskiner som er lastet med Intels Meteor Lake AI-prosessorer, og den gjør det for $799, et prispunkt i mellomklassen rett i det beste for mange forbrukere . 

Intel Core Ultra 7 155H-prosessoren er ikke denne bærbare datamaskinens eneste trekkplaster, men den tilbyr imponerende ytelse som driver den opp til heng med andre maskiner som Zenbook 14 OLED , og ThinkPad X1 Carbon Gen 12, som begge er betydelig dyrere.

Også: Jeg testet Lenovos bærbare datamaskin med to skjermer, og den forbedret produktiviteten min på dyptgripende måter

Den tynne og lette formfaktoren til Swift Go 14, en av dens beste egenskaper, gjør denne til en av de mer kompakte bærbare datamaskinene som er tilgjengelig akkurat nå, og har av den grunn en plass på ZDNETs beste lette bærbare liste som den beste lette bærbare datamaskinen for AI-funksjonalitet. Og på bare 2,87 pund kvalifiserer den definitivt som en “ultraportabel”.

Se på Bhphotovideo

AI-drevne oppgaver som Windows Copilot og generative funksjoner i Adobe Photoshop fungerer jevnt og effektivt ved å dra nytte av den dedikerte nevrale prosessorenheten (NPU) slik at du ikke ser noen treff på den generelle ytelsen . Og denne ytelsesfordelen vil sannsynligvis bli mer merkbar over tid.

Også: Denne bærbare datamaskinen fra Asus ser upretensiøs ut, men den har en kraftig funksjon som reklamene vil elske

Skjermen er skarp og lys nok for de fleste på 400 nits. IPS-berøringsskjermen på 1920 x 1200 piksler har et antirefleks, matt belegg, som ser bra ut, men også gjør den responsiv og presis, og jeg fant meg selv å bruke den oftere enn jeg vanligvis gjør. 

< p>Intel Arc Graphics-kortet på denne maskinen yter også bedre enn jeg forventet. Visuelle bilder er skarpe og raske, og den bærbare datamaskinen kan raskt hoppe fra fane til fane som kjører YouTube og Twitch med høye oppløsninger med nesten umiddelbare lastetider. Du kan oppgradere til en Iris Xe GPU på salgsstedet, men jeg var i stand til å gjøre litt lett spill på denne maskinen som den er med imponerende resultater, noe jeg ikke nødvendigvis forventet.

Acer Swift Go 14 ble laget for media, og det er tydelig når du ser på styreflaten. Når du navigerer til en nettleserfane med mediespillbarhet, lyser styreflaten automatisk med LED-ikoner for volumkontroll og dempingsfunksjonalitet, sporhopping, og kanskje det mest praktiske: muligheten til å minimere/maksimere videovinduet med et enkelt trykk.

Acer Swift Go 14 Kyle Kucharski/ZDNET

Denne opplyste hurtigmenyen på selve styreflaten er blant de første i sitt slag jeg har sett, og ble etter en kort læringskurve en annen natur å bruke.

Det mest åpenbare problemet med dette er at du må klikke deg rundt mediekontrollene når de er opplyst, men det utgjorde ikke så mye problem som jeg forventet, da det toner inn og ut basert på hvilket innhold som er aktivt. Den forblir imidlertid opplyst selv når skjermen slås av når den er inaktiv. Å bruke LED-ikoner er også noe jeg så på Dell XPS 14 (2024), som brukte dette konseptet for funksjonstastene. 

Dette gjør også styreflaten på Swift Go 14 ganske stor. Jeg fant meg selv å aktivere den med håndflatene bare når jeg skriver, noe som krever litt justering av hvordan jeg plasserer hendene mine.

Også: Jeg testet Dells 2024 XPS 14 bærbare datamaskin og kan ikke anbefale den nok

Når det gjelder havnene, er det ganske mye å tilby her. To USB-C-porter på venstre side (hvorav den ene du må lade med) er ledsaget av en HDMI og USB-A. Til høyre er det et microSD-spor, en hodetelefonkontakt og en Kensington-lås. Swift Go 14 har også et 1440p webkamera som er skarpt og tydelig, og den AI-drevne PurifiedVoice 2.0 støyreduksjonen og automatisk justering gjør den sømløs for videokonferanser.

Acer Swift Go 14 Kyle Kucharski/ZDNET

Når lokket er helt uttrukket, kommer de små gumminodene på toppen fungere som rekvisitter, heve den bærbare datamaskinen for å gi bedre tastaturtilgang samtidig som den forbedrer ventilasjonen i prosessen. Det gir den bærbare datamaskinen et solid fundament, siden jeg personlig ikke tåler en bærbar datamaskin som glir rundt.

Også: Acers nye Chromebook Plus til USD 399 er kanskje den beste budsjett-laptopen akkurat nå

Når vi snakker om noen av de mindre ettertraktede aspektene ved denne ellers solide maskinen, er det første å nevne dens underordnede høyttalere. For en maskin som er så optimalisert for medieavspilling, hadde det vært kult å ha litt mer energi i disse gutta. Når det er sagt, er ingen bærbare høyttalere spesielt fantastiske, og de fleste av oss kommer til å pare med enten en Bluetooth-høyttaler eller et par hodetelefoner uansett. 

Den andre tingen å merke seg er bloatware og popup-vinduer for annonser som vedvarte i Windows, selv over en uke i normal bruk. Jeg forstår at en del av denne annonseringsstrategien er ansvarlig for å kutte kostnader på et sluttprodukt, men det er fortsatt ikke en god brukeropplevelse.

ZDNETs kjøpsråd

Når det gjelder daglige ytelser, jobbet jeg med Swift Go 14 i en uke, og jeg kan si at det er kjipt, responsiv og smidig bærbar datamaskin, spesielt for prisen. Intel Core Ultra 7-prosessoren forsterker enkelt denne bærbare datamaskinen til å konkurrere med dyrere maskiner, og fremtidssikrer den med AI-beredskap.

Swift Go 14 gir solid ytelse, en skarp skjerm og nyttige medier avspillingskontroller som jeg ikke kan slutte å tenke på, noe som resulterer i en godt avrundet og dyktig bærbar datamaskin. 

For de som er interessert i en av de bedre konfigurasjonene til Swift Go 14, sier Acer Costco vil tilby en WUXGA berøringsskjermmodell med en Intel Core Ultra 7-prosessor, 16 GB RAM og 1 TB lagringsplass for $799 fra og med mai. Du må bare være litt mer tålmodig.