Google lanserer to nye gratisressurser for å hjelpe deg med å optimalisere AI-forespørslene dine

0
14
beyond-the-prompt-image-1-blog-header-2436-max-2500x2500.png Google

For å få mest mulig ut av de mange lett tilgjengelige AI-chatbotene, må du mestre kunsten å spørre om AI. Å finne ut nøyaktig hva du skal si til en AI-chatbot for å få resultatene du ønsker, kan imidlertid være utfordrende, så Google prøver å hjelpe. 

Selskapet avduket forrige uke en ny bloggserie med tips, triks og forslag til hvordan du kan få mest mulig ut av Gemini for Google Workspace. Selv om serien er ment å hjelpe profesjonelle arbeidere med å navigere Googles AI-assistent i Workspace, kan du bruke rådene på nesten alle AI-chatboter.

Også: 4 ting Claude AI kan gjøre som ChatGPT can't

Det første blogginnlegget forklarer hva en forespørsel er, dens betydning når du bruker en generativ AI-modell, samt en formel du kan bruke for å bygge forespørsel. 

"For å realisere de fulle fordelene med generativ AI, må du skrive effektive meldinger. Men hva er egentlig en oppfordring? Du kan tenke på det som en samtalestarter med din AI-drevne assistent," Google skrev i blogginnlegget. 

Det er fire hovedområder brukere bør ta i betraktning når de skriver en forespørsel, ifølge blogginnlegget: persona, som refererer til hvem som ber om informasjon; oppgaven, som er det du vil at chatboten skal gjøre; konteksten, som betyr all tilleggsinformasjon AI-chatboten kan bruke for å utføre oppgaven; og formatet, eller hvordan du vil at utdataene skal struktureres. 

Spørreformel

Skjermdump fra Googles Spørreveiledning 101 ebook. 

Google

Denne forespørselsformelen kan være nyttig for å formulere en AI-forespørsel for ChatGPT, Copilot og andre chatboter fordi den oppfordrer deg til å inkludere så mange detaljer som mulig. Detaljer er nøkkelen til å få de beste resultatene når du bruker AI chatbots.

Også: Hvordan komme i gang med Meta AI på Facebook, Instagram og mer

Hvis du ikke vil vente på bloggserien og vil dykke ned i å skrive effektive meldinger med en gang, delte Google også en "Prompting guide 101" e-bok. Den 45 sider lange guiden starter med generelle råd om å skrive effektive meldinger og fortsetter med å inkludere raske eksempler for spesifikke arbeidere. roller som spenner over markedsføring, kundeservice og mer. Selv om e-boken også er rettet mot Gemini i Google Workspace-brukere, har rådene og forespørslene igjen generelle applikasjoner på tvers av plattformer. 

Hvis du ønsker å lære mer om hvordan du kan maksimere ved å bruke generative AI-modeller i arbeidsflyten din er det mange gratis ressurser som leder deg gjennom aspektene ved bruk av AI på jobben. For hjelp til å finne hvilket som er best for deg, sjekk ut ZDNETs liste over de beste gratis AI-kursene.