Tesla kutter sin “fulle selvkjøring” abonnement i to, kutter også engangsprisen

0
20
Tesla-tegn Sebastian Gollnow/bildealliansen via Getty Images

Hvis du er interessert i å bruke Teslas Full Self-Driving-funksjonalitet (selv om selskapets selvkjøringsfunksjon er en feilaktig betegnelse), vil du gjerne høre at abonnementet nettopp har fått mye mer rimelig. Tesla har belastet en månedlig betaling på $199 siden FSDs oppstart i 2021, men på fredag ​​kuttet prisen til $99 per måned. 

I mars 2024, Tesla begynte å tilby en gratis 30-dagers prøveversjon av FSD til alle kvalifiserte Tesla-eiere, et tilbud som fortsatt gjelder hvis du ikke har prøvd det ut ennå. Hvis du allerede er solgt på funksjonen og ikke ønsker å betale et månedlig abonnement, kan du permanent legge FSD til et Tesla-kjøretøy for $8000, en pris som er $4000 ned fra den tidligere prisen på $12.000. 

Også: Teslaer sårbare for Flipper Zero-hack – her er hvordan du beskytter deg selv

Tesla kaller nå funksjonen “Full Self-Driving (Supervised),” delvis erkjenner at det ikke er ment å være helt autonomt og faktisk ikke kjører bilen nedover veien helt på egen hånd. I stedet tar FSD (overvåket) seg av ting som å skifte fil, parkering, autostyring i bygatene, bremse ved lys og trafikkskilt, og så videre. En sjåfør er fortsatt pålagt å overvåke bilens kjøring dersom noe skulle gå galt.

Teslas FSD har hatt en god del problemer. Selskapet "tilbakekalt" 360 000 kjøretøy i februar 2023 fordi programvaren lot kjøretøy komme inn i et stoppskiltkontrollert kryss uten å stoppe og la kjøretøyer overskride fartsgrensene.

I 2020 sa Tesla-sjef Elon Musk at FSD'apos ;s verdi "er sannsynligvis et sted i overkant av $100 000." I 2023 kalte Musk Teslas   verdsette eiendeler og sa at prisen på den selvkjørende funksjonen bare ville øke.

Hvis priskuttet får flere til å registrere seg for FSD (overvåket), kan det bety mer data for selskapet å trene opp AI-modeller på, noe som forhåpentligvis vil gjøre funksjonen mer pålitelig.

For å legge til FSD (overvåket) til bilen din, gå til Tesla-appen og klikk på “Oppgraderinger”. Derfra trykker du på "Abonner", merker av for "Full selvkjørende evne," og trykk "Abonner".