Trådtester lar deg skjule offentlige innlegg, ettersom månedlige brukere hopper til over 150 millioner

0
18
Tråder iPhone-app Lance Whitney/ZDNET

Meta tester en ny Threads-funksjon som lar du arkiverer de offentlige innleggene dine, og gjør dem usynlige for alle på plattformen.

Foreløpig er funksjonen bare tilgjengelig for et lite antall brukere. Hvis testen viser seg vellykket, er det imidlertid en sikker innsats at Meta vil rulle ut postarkivering til hele Threads-fellesskapet.

“Vi begynner å teste muligheten til å arkivere innlegg med et lite antall personer”," Instagram-sjef Adam Mosseri sa i et Threads-innlegg onsdag. "Du kan gjøre dette manuelt, for individuelle innlegg, eller velge å automatisk arkivere alle innlegg etter en viss tidsperiode. Hvis du vil gjøre innlegget ditt offentlig igjen, kan du alltid fjerne det fra arkivet når du vil."

Også: Slik blir du med og bruker Meta's Threads

Mosseri sa at da han gjennomførte en meningsmåling som spurte brukere om innleggsarkivering, var den generelle tilbakemeldingen å ikke la brukerne arkivere innleggene sine automatisk, og det er derfor Threads tester det ut som et alternativ først.

Mosseri delte et par skjermbilder som viser at når du klikker på ellipsikonet ved siden av et av innleggene dine, kan den vanlige popup-menyen med alternativer for å feste innlegget til profilen din, lagre det, bestemme hvem som kan svare på det og slette det, vis snart en ny "Arkiv nå" alternativet for å skjule innlegget. Mosseri forklarte at du også kan velge å automatisk arkivere alle innleggene dine etter et visst antall dager.

Det nye arkivalternativet i Threads Tråder

Instagram har lenge tilbudt et arkivalternativ, så det virker som et naturlig skritt å tilby en på Threads også. Det kan være lurt å arkivere et innlegg etter å ha delt en kommentar som du nå angrer på eller fordi den inneholder informasjon du vil endre eller dobbeltsjekke. I stedet for å slette innlegget, gir arkivering deg en sjanse til å skjule det mens du anmelder.

Ikke alle er opptatt av den nye funksjonen. Selv om noen kommentatorer til Mosseri sitt innlegg likte ideen, stilte andre spørsmål ved poenget og siterte andre forbedringer de heller ville se på plattformen. Noen spurte også hva som skjer hvis et innlegg deles via Fediverse eller kobles til andre steder og deretter arkiveres. Dette er gode spørsmål som Threads må løse.

Også: 10 Threads-funksjoner du bør prøve i Metas Twitter-alternativ

Threads' Vanlige funksjonstilføyelser og tester ser ut til å fungere, noe som fremgår av det sosiale nettverkets brukervekst.  

I en samtale onsdag for å diskutere Metas inntjening for første kvartal 2024, kunngjorde administrerende direktør Mark Zuckerberg at Threads nå har over 150 millioner månedlige aktive brukere. Dette er opp fra de over 130 millioner som Meta rapporterte i Q4 2023. På den tiden sa Zuckerberg at Threads hadde flere personer som brukte det aktivt enn det gjorde under toppen av den første lanseringen.

Threads ble lansert i juli 2023 og slo raskt rekorden som den mest nedlastede appen noensinne, og fanget mer enn 100 millioner brukere på mindre enn en uke. Etter en topp på 49,3 millioner daglige aktive brukere 7. juli, stupte imidlertid tallene med 79 % til 10,3 millioner per 7. august, basert på data fra nettanalysefirmaet Similarweb.

I månedene som fulgte , derimot, gjorde Meta en innsats for å legge til og forbedre nøkkelfunksjoner, og startet full tilgang til nettstedet, en følgestrøm, søkeordsøking og hashtags. På inntjeningssamtalen sa Zuckerberg at Threads "fortsetter å generelt være på den banen jeg håpet å se." Konsernsjefen skrøt også av at Taylor Swift nå er på Threads, en stor sak i huset hans og en utvikling som døtrene hans vil at han skal nevne.

Threads denne uken overgikk til og med rivalen X (tidligere Twitter) i visse beregninger, i henhold til data fra Apptopia som rapportert av Business Insider (krever abonnement). I april 2024 så langt har Threads sett 28 millioner daglige aktive brukere i USA i gjennomsnitt, mens X har i gjennomsnitt vært 22 millioner daglige aktive brukere, eller 21 % færre.

"Threads DAUs (daglig aktive brukere) ) i USA passerte X i desember 2023, og det har ikke sett seg tilbake," Thomas Grant, Apptopias forskningsdirektør, fortalte Business Insider.