Reddit ønsker å legge inn flere annonser i feeden din, en vanskelig balansegang som kan slå tilbake

0
22
Artie Beaty/ZDNET

Siste måned lanserte Reddit et nytt annonseformat som ser ut akkurat som ekte brukerinnlegg. Kalt annonser i fritt format, etterligner innleggene nettstedets megatråder som inkluderer en rekke medier i én tråd. Nå legger nettstedet til et nytt annonseformat: Dynamiske produktannonser. 

I 2023 sier selskapet at folk la til "reddit" til deres søk over 32 milliarder ganger. Reddit håper at dynamiske produktannonser vil hjelpe annonsører å nå disse kundene ved å vise dem relevante produkter akkurat når de undersøker dem.

Å kalle samfunnene på nettstedet “naturlig kommersielle”," et blogginnlegg om de nye annonsene hevder at 40 % av samtalene på nettstedet er relatert til kjøpsbeslutninger eller produkter. Reddit hevder at folk stoler på disse samtalene, ettersom 75 % av brukerne sier at de kan ha “ekte” diskusjoner om merkevarer eller produkter på plattformen.  

Også: Tre måter Reddit-appen akkurat ble enklere for deg å bruke på Android og iOS

Vil brukere fortsette å stole på Reddit hvis reelle samtaler blir forbigått av annonser?

Til tross for sin enorme brukerbase, har ikke Reddit gått med overskudd i hele sin 20-årige historie. Selskapet har få betydelige inntektsstrømmer utenom annonsering. Den nylige børsnoteringen kan ha injisert litt penger i selskapet, men det var en engangsaffære. Reddit ønsker å fortsette å fokusere på annonser: I stedet for å belaste deg for funksjoner direkte, kommer de fleste inntektene fra annonsene nettstedet viser deg.

Å skape nok annonseinntekter til å tjene penger, men holde annonsene subtile nok til at brukerne kan fortsatt ha ekte interaksjoner er en vanskelig balansegang.

reddit-dynamic-ads Reddit

Reddits blogginnlegg hevder at dynamiske produktannonser gir en «innholdsmessig relevant, personlig tilpasset annonseopplevelse». De fyller ut produktbilder og priser i sanntid fra annonsørens nettsted, lar merkevarer målrette kunder som har engasjert seg i en annonse tidligere, og støtter plassering som både ett enkelt bilde eller en karusell.

Reddit EVP of Business Marketing and Growth Jim Squires la til at “Reddit-kunder er verdt mer (enn andre potensielle annonsemål) fordi de bruker mer tid på plattformen i forsknings- og vurderingsfasene av kjøpsreisene.”

Så langt fungerer annonsene, hevder Reddit. Under betatesting i 1. kvartal 2024 sier Reddit at dynamiske produktannonser ga 1,9 ganger høyere avkastning på annonseutgifter sammenlignet med kampanjer med konverteringsmål.

Når det kommer til annonser, er Reddit såvidt i gang. “I løpet av de kommende årene har vi til hensikt å fortsette å investere i både annonsering og organiske shoppingløsninger for å bygge videre på Reddits rike shoppingsamtaler”," blogginnlegget avsluttet. Dette inkluderer nye annonseformater, en selgerplattformintegrasjon som tar imot mindre selgere, og andre måter å forenkle innkjøp på.

Dynamiske produktannonser er for øyeblikket i offentlig betaversjon og tilgjengelig for alle Reddit-annonsører globalt.