Har du en gammel Kindle? Uansett hva du gjør, ikke gjør denne ene tingen

0
23
usb-kindle David Gewirtz/ZDNET

Som teknisk profesjonell er det mange ting jeg vet fordi jeg kan ting. Men det er også ting jeg lærer om fordi det er min jobb å fikse de tekniske problemene rundt huset. 

I dette tilfellet hadde min kone utført en fabrikktilbakestilling på sin elskede Kindle DX , kjøpt for nesten nøyaktig ti år siden. Etter tilbakestillingen kunne hun ikke laste ned noen av bøkene sine. 

Også: De beste Kindle-leserne i 2024

Hun ønsket å rense Kindle for all dens kjerring. Hver bok hun noen gang kjøpte, frem til siste gang hun slo på maskinen, hadde vært på den enheten før tilbakestillingen. Hun trodde en tilbakestilling av fabrikken ville være den raskeste måten å starte med en ren tavle.

Det var virkelig et rent ark. Alt som var igjen på den var en ordbok og brukerveiledning, begge installert som en del av tilbakestillingsprosessen. Og hun kunne ikke laste ned noe annet hun ville ha der.

Jeg er ikke en aktiv Kindle-bruker. Jeg liker å lese Kindle-bøker på iPhonen min, men jeg har aldri vært i kontakt med noen av Kindle-enhetene. Så jeg har ikke brukt for mye tid på å spore alle inn og ut.

Det tok litt google for å finne ut at grunnen til at Denise ikke kunne laste ned bøker over Wi-Fi til Kindle DX, er at DX aldri støttet Wi-Fi. Den kom imidlertid med fulltids 3G mobilstøtte, som er mekanismen som hun hadde lastet bøker om tingen gjennom årene.

Også: Hvordan bytte inn dine gamle enheter for Amazon-gavekort

Les det siste avsnittet og erkjenne at jeg skriver dette i 2024, ikke 2014. I 2014 hadde vi 3G. Innen 2024 har de fleste av de store operatørene i USA lagt ned 3G-nettverket. Amazon har også faset ut støtte for 3G for Kindle Generation 1, Kindle Generation 2 og Kindle DX.

Det etterlot oss spørsmålet om hvordan vi kan få tilbake bøker på hennes kjære DX. Kindle DX har en 9,7 tommers skjerm, den største Amazon som noen gang er laget. Dessverre, etter at Amazon sluttet med DX, laget de aldri en til med en så stor skjerm. Så selv om hun har en mer moderne Kindle hun kunne bruke, er den ikke så stor.

Ikke avregistrer din gamle Kindle

I prosessen med å finne ut hvordan du setter bøker tilbake på den utgåtte enheten, lærte jeg noen ting som folk med eldre enheter kan trenge å vite. Jeg har også lært om en ting som du ikke kan komme deg fra hvis du gjør det.

Her er en rask oppsummering av det jeg fant ut:

Du kan ikke overføre bøker trådløst til Kindle 1, Kindle 2 og DX lenger. Du kan laste ned bøker til datamaskinen din og deretter laste dem opp til de utgåtte enhetene via USB. Hvis du avregistrerer din utdaterte Kindle, kan du ikke om- registrere den. Dette er den store "hva du ikke skal gjøre" fordi du trenger en registrert enhet for å laste ned bøker. Jeg bekreftet dette gjennom en lang og vennlig diskusjon med Kindle teknisk støtte. Gamle enheter kan ikke lenger registreres. Hvis du avregistrerer din eldre Kindle og prøver å laste ned bøker, må du ha en mer moderne Kindle på kontoen din for å få nedlastingsalternativet. Hvis du fortsatt har den utdaterte Kindle registrert på enheten din, alle Kindle-bøker du laster ned, bør være kompatible. Men hvis du må laste ned Kindle-bøker med en mer moderne enhetsregistrering, vil nyere bøker kun lastes ned i et mer moderne filformat som er inkompatibelt med eldre Kindle.

Så hvis du noen gang vil bruke en eldre Kindle, må du aldri, aldri avregistrere den. På samme måte vil du ikke kunne gi den eldre Kindlen i gave til noen andre, fordi de ikke kan registrere den.

Slik legger du til bøker i gamle Kindles

1. Samle USB-kablene dine

For Kindles der trådløs tilkobling ikke lenger støttes, må du slå til USB. Alle Kindles, fra generasjon 1 og av, kan gjøres om til monterbare USB-stasjoner via USB-tilkoblingen.

Min kones Kindle DX bruker en mikro-USB-kontakt, det samme gjør Generation 2 Kindle. Generasjon 1 Kindle bruker en mini-USB-kontakt. For å montere enheten til datamaskinen som en stasjon, koble Kindle til datamaskinen via USB.

Også: De beste lesebrettene i 2024

Vi fant ut at ikke alle kabler vil fungere. Vi prøvde to kabler som var kjent for å fungere med andre enheter, men Kindle reagerte ikke. Det var ikke før vi prøvde en tredje kabel at den reagerte riktig. Jeg har ingen veiledning her for hvordan du velger en kabel, men hvis det først ikke fungerer, prøv, prøv igjen med andre kabler.

Vi testet tilkoblingen på både en Windows 11-maskin og hennes M2 MacBook Air. Når vi fant riktig kabel, fungerte denne prosessen i begge miljøer. Jeg skal vise deg skjermbilder fra en Mac fordi det er hennes daglige driver.

Når kabelen er koblet til, får du en tillatelsesforespørsel på datamaskinen din slik:

< figur class="c-shortcodeImage u-clearfix c-shortcodeImage-medium">permission.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

På dette tidspunktet blir Kindle en glorifisert USB-stasjon.

2. Last ned Kindle-bøkene til datamaskinen din

Deretter laster du ned Kindle-bøkene fra Amazon-nettkontoen din. På Amazon, naviger til Kindle, deretter Administrer innholdet og enhetene dine, og velg Innhold-fanen.

digital-content Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Her vil du se bokbiblioteket ditt. Min kone og jeg har våre felles biblioteker, så jeg bestemte meg for at hun trengte en av mine favoritt Star Trek-bokserier, Starfleet Corps of Engineers. Teknisk sett burde hun ha begynt med bok 1, Have Tech Will Travel, men jeg ga henne bok 2 fordi det var lettere å få skjermbildet av menyen.

Også: Nybegynnerguiden til Star Trek: Hva du bør se først

Legg merke til nedenfor at det er tre prikker til høyre for hver bok. Ved å klikke på disse prikkene i Kindle-kontoen hennes på datamaskinen, falt denne menyen ned. Vi lastet ned boken til nedlastingsmappen hennes, selv om du kan velge hvilken som helst mappe.

download-menu.png Skjermbilde av David Gewirtz /ZDNET

Jeg ville se hva som ville skje hvis du ikke har registrert en Kindle-enhet, så jeg byttet til maskinen min for den testen. Hvis du ikke har en registrert Kindle, vil du få denne feilmeldingen og bli nektet nedlastingstillatelse.

denied Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET figur>

Jeg prøvde å følge forslaget om å få den gratis Kindle-appen, og jeg installerte den. Jeg kunne lese bøkene om det, men jeg kunne ikke laste ned de individuelle Kindle-bokfilene til datamaskinen min. Å velge nedlastingsalternativet fra skjermbildet Administrer innhold og enheter, resulterte fortsatt i den avviste feilmeldingen ovenfor. Dette er grunnen til at jeg så sterkt anbefaler at du aldri, aldri avregistrerer enheten din med mindre du skiller deg permanent med den.

Også: Slik får du (gode) gratis bøker på Kindle

Når vi hopper tilbake til Denises datamaskin og Kindle-kontoen hennes, klarte vi å laste ned boken, fordi Kindle DXen hennes fortsatt er registrert på kontoen hennes.

registered.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Gå videre og klikk last ned og lagre filen på datamaskinen din. Fordi Denise fortsatt har sin DX registrert, var filen hun lastet ned i .azw-format. Dette var det originale Kindle-filformatet. Når du har lastet ned filen, vil du se denne glade meldingen.

success.pngSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Mer moderne enheter bruker .azw3-formatet. Hvis din DX eller et annet eldre produkt ikke lenger er registrert, og du har en mer moderne Kindle registrert på kontoen din, kan du fortsatt laste ned Kindle-filer. Dessverre vil alle bøker utgitt i løpet av de siste sju eller åtte årene være i .azw3-format, som eldre Kindles ikke kan lese. Alternativet for å laste ned formatet som fungerer på de eldre enhetene vil ikke vises, siden du ikke lenger vil ha en registrert på kontoen din.

3. Last opp Kindle-bøkene til den gamle Kindle

Nå, la oss flytte disse bøkene til Kindle. Fordi du koblet Kindle til datamaskinen via USB, er enheten montert som en stasjon. Klikk på Kindle-enheten (vist ved 1) og åpne deretter dokumentmappen (vist ved 2).

mounted.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Nå trenger du bare dra og slippe Kindle-bokfilene dine (disse .azw-filene) inn i dokumentmappen. Her kan du se Star Trek Starfleet Corps of Engineers-boken er flyttet inn i mappen.

documents.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

4. Koble fra Kindle og les bøkene dine

Til slutt bør du demontere Kindle og koble fra USB-kabelen. Når du gjør det, vil du se bøkene dine på Kindle. Her har min kone en flott Star Trek-historie som hun kan lese på Kindle.

on-tenne David Gewirtz/ZDNET

Jeg antar at boken ikke er lenge til verden på Kindle hennes , men hun planlegger å følge disse trinnene for å fylle opp igjen den elskede Kindle DXen.

Hva med deg? Har du en gammel Kindle du ønsker å gjenopplive? Hvor mange Kindle-bøker har du? Hva er din favoritt Kindle-bok eller bokserie? I hvilken Star Trek TV-serie' kom kommandør Sonya Gomez først, og i hvilke rangeringer? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>