Dette tilbehøret på størrelse med tommelen ga min gamle PC en umiddelbar fartsøkning

0
24
PNY CS3150-stasjon

PNY CS3150 M.2-stasjon

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs viktigste alternativer

PNY 1TB CS3150 M.2-lagringsstasjon, tilgjengelig fra Amazon for $158. En rask M.2-stasjon som har aktiv kjøling for å holde driftstemperaturene under den maksimale nominelle temperaturen.
Kølelederen gjør stasjonen ganske klumpete, og du trenger også en 4-pinners viftehode på hovedkortet for å drive viftene.

Borte er dagene med å foreslå for noen med en aldrende og treg PC at de legger til mer RAM eller oppgraderer prosessoren. Nå er den vanlige fartsdumpen en ny lagringsstasjon, og det finnes ingen bedre lagringsoppgradering når det kommer til ytelse enn å utstyre et system med en M.2-stasjon.

Det er ingen mangel på det. av utmerkede M.2-stasjoner der ute, men hvis du leter etter avansert ytelse og stabilitet når det blir tøft, er den nye CS3150 fra PNY vel verdt en titt.  

Se på Amazon

Hva gjør denne stasjonen spesiell? Ikke bare har den en kjøleribbe, men den kjøleribben er utstyrt med to vifter for å spre varmen som genereres under bruk. 

Også: < strong>Den raskeste måten å overføre MacBook-data på er enklere enn du tror

PNY CS3150 M.2 nøkkelspesifikasjoner

Kapasitet: 1TB< strong>Formfaktor: M.2 2280Grensesnitt: PCIe Gen5 x4Maks sekvensiell lesehastighet: 11 500 MB/sMaks sekvensiell skrivehastighet strong>: 8500 MB/sKjøling: Dobbel vifte pluss kjøleribbeMean Time Between Failures (MTBF): 1 600 000 timerGaranti: 5 års begrenset garanti

Hvordan vet du om systemet ditt tåler en M.2-stasjon? Sjekk håndboken for systemet eller hovedkortet det bruker, gjør et søk på nettet, eller åpne den og se etter en M.2-stasjonsspor. 

En av de største morderne for lagringsstasjoner er varme. Selv om dette ikke er et problem for de fleste systemer, kan avanserte spill- og innholdsskapingssystemer – når de presses til sine grenser – treffe et punkt der termisk struping oppstår (det vil si en bevisst nedbremsing av systemet for å tillate det å kjøle ned) eller – eller varmen kan forårsake krasj eller for tidlig skade på stasjonen.

Jo raskere stasjonen er, jo mer spillvarme genererer den.

Og CS3150 er en rask kjøretur. Klokkefølgende lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 11 500 og 8 500 MB/s er ikke like raskt – eller like dyrt – som Crucial T705, men den stasjonen har ikke en aktivt avkjølt kjøleribbe.

Kjøleren har to vifter for aktiv kjøling av M.2-stasjonen

Kjøleren har to vifter for aktiv kjøling av M.2-stasjonen.

Adrian Kingsley- Hughes/ZDNET

Ved å teste hastigheten til CS3150 fikk jeg hastigheter som var innenfor fem prosent av spesifikasjonene gitt av PNY, noe som er mer enn akseptabelt.

Hvis du vil få det beste ut av denne stasjonen, vær oppmerksom på at du&apos Jeg trenger minst en Intel Core 13. eller 14. generasjons eller AMD Ryzen 7000 CPU på et kompatibelt hovedkort med et ledig Gen5 M.2-spor.

Når det gjelder varme, stresstestet jeg stasjonen ved hjelp av CrystalDiskMark og overvåket temperaturene ved hjelp av CrystalDiskInfo, og – til tross for min nådeløse tømming av CS3150 – kunne jeg ikke få temperaturene til å overstige 70°C/158° F maksimale driftstemperaturer. Det ser ut til at den aktive kjølingen gjør jobben sin.

Viftene krever et gratis sett med 4-pinners viftehodepinner på hovedkortet

Også:&# xA0;Denne håndholdte kraftbanken er kraftig nok til å sette i gang bilen din

Det er verdt å huske på at kjøleribber og vifter flytter varmen fra stasjonen til uteluften; derfor — for å opprettholde stasjonens effektivitet — må du også sørge for at PC-en har tilstrekkelig luftstrøm gjennom systemet.

Kjøleren er veldig kraftig, men kan fjernes.

Kjøleren er veldig kraftig, men kan fjernes.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Dette er en ganske klumpete stasjon. Selv om den skal passe til de fleste M.2-stasjonsspor på PC-hovedkort, vil den ikke passe inn i eksterne stasjonskabinetter med mindre du tar en skrutrekker og fjerner kjøleribben. (Hvis du planlegger å gjøre dette, vær forsiktig med å skille aluminiumskjøleribben fra stasjonens kretskort, siden du ikke ønsker å rive sjetonger av brettet.)

Må legge til litt farge til systemet ditt? Det finnes også en versjon av denne stasjonen med RGB-lys innebygd i kjøleribben. 

ZDNETs kjøpsråd

Jeg kan ikke utsette denne stasjonen. Det er en solid, rask, godt laget stasjon som tar kjølingen til neste nivå med aktiv kjøling for de gangene stasjonen presses hardt. 

Mens PNY CS3051 ikke er den raskeste kjøreturen rundt, lese- og skrivehastighetene er gode nok til å holde alle unntatt de mest ytelseshungrige brukerne fornøyde. Og for bare $158 for 1TB lagringsplass, fungerer det til en svært rimelig $0,16 per gigabyte,