Lenovos nyeste 2-i-1 bærbare datamaskin imponerte meg med smart design og et dristig syn

0
19
lenovo-yoga -9i-2-in-1-main Cesar Cadenas /ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Lenovos Yoga 9i har en av de mest iøynefallende designene for en 2-i-1 bærbar PC jeg noen gang har testet. Den har en høyoppløselig OLED-skjerm, kraftige høyttalere og et matt svart tastatur i en elegant formfaktor .Jeg anbefaler imidlertid å ha laderen i nærheten, da Yoga 9 kan være strømkrevende.

2-i-1 bærbare datamaskiner er noen av mine favoritter på grunn av deres kreative design. Produsenter er ikke redde for å bli litt eksperimentelle med disse, og Lenovo er en av de mest vågale. For eksempel ble ThinkPad Plus Gen 4 lansert i 2023, som hadde en OLED-skjerm på den ene siden og en e-Ink-skjerm på den andre. Ikke alle kjøpte inn hypen rundt ThinkPad Plus, men du må gi ros for å prøve noe nytt. 

Også: De beste 2-i-1 bærbare datamaskinene : Topp fleksible, hybride og konvertible bærbare datamaskiner

Nå er Lenovo tilbake på det igjen med en annen unik 2-i-1 bærbar PC, niende generasjons Yoga 9i 14; men denne gangen legger de ikke til noen e-Ink-skjermer. I stedet gjorde selskapet en serie kalkulerte endringer som resulterte i en veldig kul maskin.

Jeg er en stor fan av hvordan den ser ut. Min vurderingsenhet kom i en elegant Cosmic Blue, en nyanse som skifter til en lilla fargetone når den er i riktig lys. Hjørnene til den bærbare datamaskinen er runde med kanter belagt med polert metall, og tynne rammer pryder OLED-skjermen, noe som muliggjør et bredt sideforhold for bedre bilder. Den bærbare datamaskinens fremtredende hake har et 5 MP webkamera samtidig som det er enkelt å åpne. 

Se på Lenovo

Yoga 9i er slankere enn forrige generasjon, og veier mindre enn tre pund. Med sitt slitesterke ytre kan denne lette enheten takle påkjenningene ved reiser, men som en konsekvens har den ikke mange porter. Alt du får er tre USB-C-innganger, en USB-A-port i hjørnet og en hodetelefonkontakt. Jeg anbefaler å kjøpe en av de beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner hvis du vil utvide tilkobling.  

Tastene på denne bærbare datamaskinen er også litt mørkere enn resten av kroppen, da de er dekket av et matt sort materiale, noe som resulterer i et interessant designutseende. Men det er når du setter alle disse funksjonene sammen, at de smelter sammen til en bærbar datamaskin som ser veldig elegant ut. Faktisk vil jeg rangere Yoga som en av mine favoritt maskinvaredesign, der oppe med slike som Dell XPS 16.

Også: Denne bærbare datamaskinen fra Asus ser upretensiøst ut , men den har en kraftig funksjon som reklamer vil elske

OLED-skjermen er imidlertid den skinnende juvelen til denne enheten. Den gir en bildeoppløsning på 2,8K (2880 x 1800 piksler) med en oppdateringsfrekvens på 120Hz. Denne høye hastigheten sørger for jevn videoavspilling, og berøringsskjermens ytelse blir ytterligere hjulpet av mengden av bildeforsterkere. Lenovos 9i støtter også hele DCI-P3-fargespekteret, kommer med Dolby Vision, og bruker DisplayHDR 500 på en gang for å oppnå fantastisk bildekvalitet. 

Glasset som brukes til berøringsskjermen tiltrekker seg fingeravtrykk som en magnet, men heldigvis kaster Lenovo inn en gratis pekepenn slik at du kan bruke den i stedet for å flette ut skjermen. Det er ikke et spor for å holde pennen, men du kan feste den på baksiden av skjermen takket være en intern magnet.

lenovo-yoga-9i-2-in-1-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

The tastaturet er ganske spesielt, også. Hver tast har en reiseavstand på 1,5 mm, noe som gir dem den sprettende, fjærende følelsen som ikke krever mye kraft for å registrere en inngang: en lett berøring er alt du trenger. Dette lar deg skrive raskt og nøyaktig uten å slite ut hendene. På toppen av det har hver knapp en liten fordypning som leder figuren din til midten, slik at du direkte engasjerer deg i reiseavstanden. 

Yoga 9i kommer også med en håndfull ekstra funksjonstaster. De øverst er din standardsak: mediekontrollknapper, flymodus og så videre, mens tastene helt til høyre introduserer nyttig funksjonalitet. Den øverste tasten med gassikonet lar deg veksle mellom ulike ytelsesmoduser for å prioritere maskinvareytelse, batterilevetid eller øke viftene. Nøkkelen over fingeravtrykkleseren er imidlertid en gratisbit. Du kan tilordne hvilken kommando du vil til den, for eksempel å åpne en nettleser eller starte e-postappen din. 

Yoga 9i gjør også noe jeg skulle ønske at flere bærbare datamaskiner gjør, og det er å plassere høyttalersystemet på hengslet. En av kjæledyrene mine med mange bærbare datamaskiner er at de ofte plasserer driverne på bunnen og skyter ned og demper lyden. Lenovo unngår dette helt, siden det ikke spiller noen rolle om maskinen er i laptop- eller nettbrettmodus – lyd høres bra ut. Subwoofere er imidlertid plassert i bunnen, men jeg er ok med denne plasseringen fordi jeg fortsatt følte bassen resonerte og til og med vibrerte enheten litt, noe som forsterker fordypningen. 

< strong>Også: Jeg testet Lenovos bærbare datamaskin med to skjermer, og den forbedret produktiviteten min på dyptgripende måter

Når det gjelder batterilevetid, vær sikker på å holde laderen i nærheten fordi Yoga 9i ikke varer særlig lenge. På det meste varte den bærbare datamaskinen i ca. 7,5 timer, som er et gjennomsnittlig beløp, men kommer på bekostning av ytelsen. Hvis du prøver å svinge i den andre retningen og i stedet øke ytelsen, synker batterilevetiden til bare fem timer.

ZDNETs kjøpsråd

Totalt sett er Lenovo Yoga 9i 14 Gen 9 er en solid maskin. Jeg anbefaler det til alle som leter etter en ny bærbar datamaskin, spesielt hvis du er en kreativ profesjonell som trenger en enhet som utmerker seg på flere jobber. Prisene for modellen starter på $1,477; Men når dette skrives, er det for øyeblikket til salgs for $1329 på Lenovos nettsted.