DJI har nettopp lansert en $299 drone med 4K-opptak. Hva du bør vite før du kjøper

0
20
DJI Mini 4K drone

DJI Mini 4K

DJI

DJI har introdusert et nytt tillegg til Mini-droneserien, Mini 4K, og prisen vil gjøre den til et tiltalende valg for omtrent alle, spesielt nybegynnere. 

På spesifikasjonsarket er det veldig mye en oppgradert versjon av Mini 2 SE. Mini 4 er en drone på under 250 gram som har et kamera utstyrt med en 1/2,3-tommers CMOS-sensor som kan ta opp 4K-video med opptil 30 bilder per sekund og 2,7K-opptak med 60 bilder per sekund, med videobithastigheter opp til 100 Mbps. Dette kameraet er festet til et tre-akset gimbal-kamerafeste, slik at det kan fange supermyk video.

Også: Jeg testet DJIs nye Avata 2, og det er den raskeste, mest oppslukende drone jeg noen gang har fløyet

Mini 4K kan skryte av opptil 31 minutters flytid i henhold til DJIs spesifikasjoner, men i praktiske termer kan dette være nærmere 25 minutter, og den er vindbestandig til nivå 5 (10,7 m/s). Nesten imponerende på papiret, har dronen og dens kontroller en maksimal overføringsrekkevidde på opptil 10 kilometer, som ofte er begrenset av lokale forskrifter som krever at droner forblir innenfor visuell synslinje.

Priset til $299 til å begynne med, er Mini 4K bare $20 mer enn forgjengeren, Mini 2 SE, som er begrenset til 2,7K video. Dette prispunktet vil gjøre det spesielt attraktivt for nybegynnere og hobbyister – du får et stabilisert, flygende kamera for under $300!

DJI Mini 4K-kontroller

DJI Mini 4K-kontroller

DJI

I tillegg krever ikke droner som veier under 250 gram – som Mini 4K – FAA (Federal Aviation Authority) registrering eller ekstern ID når de flys til rekreasjonsformål, noe som gjør dem mindre lovlig tungvint å bruke.

Så, hva er fangsten?

Mini 4K, for det meste, ser ut til å være en direkte oppgradering av Mini 2 SEs kamera, og legger til 4K-video og høyere videobithastigheter. Utover disse forbedringene forblir flyrammen uendret fra da 2 SE ble utgitt for et år siden. Dette betyr at bortsett fra en nedovervendt sensor som brukes til landing, er det ingen teknologi for å unngå hindringer. 

Også: Beste droner du kan kjøpe: Eksperttestet< /strong>

For en nybegynner kan mangelen på unngåelse av hindringer være en betydelig – og potensielt katastrofal – ulempe, ettersom det legger til et ekstra lag med utfordring og risiko for å fly. < /p>

Den andre haken er at prislappen på $299 er for basissettet til dronen, kontrolleren og ett batteri. De fleste brukere vil finne at enkeltbatteriet begrenser seg og velger Fly More Combo, som kommer med tre batterier, en bæreveske og noen få andre nyttige ting som reserverekvisitter.

For $299, nye Mini 4K ser ut som en god drone for hobbyister eller kanskje eiendomsmeglere som ønsker å ta bilder av eiendommer, og kjøpere kan alltid beskytte investeringen din mot tap eller skade ved å ta ut DJIs beskyttelse mot krasj og fly-away (bare vær oppmerksom på den lille skriften og avgifter).