Meta Quest 2 vs Quest 3: Hvilket VR-headset bør du kjøpe?

0
14
Meta Quest 2 vs Quest 3 Kerry Wan/ZDNET

Det har gått nesten et halvt år siden Meta Quest 3 ble lansert, og tiden har bevist at den er en verdig etterfølger til den populære Quest 2 – som gir forbedrede opplevelser over hele linja. Virtuell virkelighet er mer tilgjengelig enn noen gang, og det er nesten utelukkende på grunn av de teknologiske fremskritt gjort av ulike versjoner av Quest.

Også: Meta Quest 3-anmeldelse: VR-headsettet de fleste burde kjøp i 2024

Mens Quest 3 fortsatt er ZDNETs toppvalg for  "beste" VR-headset, det betyr ikke nødvendigvis at det er riktig for alle. Faktisk er det et stort antall mennesker som faktisk kan finne ut at Quest 2 bedre passer deres behov, spesielt med headsettets nylige prisfall til $200.

Så hvordan bestemmer du hvilken som er riktig? Er Meta Quest 3 verdt prisen? Hvordan er Quest 2 bedre? La oss dykke inn for å finne ut hvilke Quest-hodesett som passer dine behov.

Spesifikasjoner

< td>128GB og 512GB versjoner

Meta Quest 2

Meta Quest 3

Pris

Fra og med $199

Fra $499

Skjerm

LCD med 1832 x 1920 piksler per øye

LCD med 2064 x 2208 piksler per øye

Oppdateringshastighet 72Hz til 90Hz 90Hz ( opptil 120Hz i noen brukstilfeller)
Chipset Qualcomm Snapdragon XR2 Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2
Batteritid 2-3 timer 2-3 timer

RAM

6 GB 

8GB

Lagring 128GB og 256GB versjoner
Passthrough Svart-hvitt Fullfarge

Du bør kjøpe Meta Quest 3 hvis…

Meta Quest 3 med kontrollere på energigul bakgrunn Kerry Wan/ZDNET

1. Du vil ha den beste ytelsen og den beste skjermen

Quest 2 har en perfekt skjerm på 1832 x 1920, men Quest 3 har imponerende 2064 x 2208. Og det er bare begynnelsen på tekniske oppgraderinger. Ikke bare vil spill se mye bedre ut, men de vil kjøre jevnere på den nyeste Quest takket være en 90Hz oppdateringsfrekvens (120Hz i noen tilfeller) sammenlignet med Quest 2s 72Hz til 90Hz oppdateringsfrekvens. 

Dessuten: 3 sannsynlige grunner til at Quest 3 er mer populær blant brukere enn andre Meta VR-headset

I tillegg gir den nyeste Snapdragon XR2 Gen 2-brikken to ganger raskere grafisk ytelse. Kort sagt, hvis du planlegger å spille A-liste-spill og du vil at de skal kjøre med topp ytelse, trenger du den beste maskinvaren. Quest 3 vil også være bakoverkompatibel med alle Quest 2-spill, noe som betyr at den kan håndtere det gamle biblioteket ditt helt fint.

2. Du har prøvd et VR-headset før og synes det var ubehagelig

Selv om større ofte betyr bedre i teknologiverdenen, gjelder det ikke her. Quest 3 er merkbart mindre og slankere enn Quest 2 – 40 % av de fleste rapporter. Dette skyldes i stor grad det som er kjent som pannekakeoptikk, en teknologi som legger optisk film i lag for å passe til linser med høyere oppløsning i mindre rom. 

Selv om vekten til de to enhetene er veldig lik, vil det å bringe vekten nærmere ansiktet ditt – slik Quest 3 gjør – få hodesettet til å virke mye lettere, og du trenger ikke å jobbe så hardt for å holde ansiktet ditt fra tipper fremover. Kontrollerne på den nyeste Quest er også mindre enn før, og mister den store ringen. Dette gjør dem lettere og mer behagelige å holde.

3. Du vil ha mer lagringsplass

Bortsett fra de tekniske aspektene, er det en relativt praktisk grunn til å velge Quest 3 — lagringsplass. Hvis du tror du kommer til å laste ned mange spill (f.eks. 70 eller flere), tilbyr det nyeste Meta-headsettet en 512 GB-versjon, som er nok til å holde omtrent alt du trenger uten å måtte slette spill for å få plass . 

Også: Meta åpner Quest OS for tredjeparts hodesett, inkludert fra Asus og Lenovo

Mens Medal of Honor kommer inn på hele 41 gigabyte, er de fleste spill i området 2GB til 8GB eller mindre jevnt, noe som betyr at du vil kunne lagre nesten 100 spill for øyeblikket. Selvfølgelig, med Quest 3 som helt ny, er det aldri en dårlig idé å planlegge for fremtiden. Spill blir større, og Medal of Honors størrelse er kanskje ikke så mye av et unntak om et år. Hvis du vil være sikker på at du er klar for de større spillene, kan du få mer lagringsplass. 

Quest 3-hodesett med blå stropper

Kjøp Meta Quest 3

$499,99 på Best Buy

Du bør kjøpe Meta Quest 2 hvis…

Meta Quest 2 VR-hodesett og kontroller Jason Hiner/ZDNET

1. Du leter etter rimelige priser

Den største enkeltgrunnen til å velge Quest 2 fremfor Quest 3 er den mest åpenbare: prisen. Mens den nyeste versjonen av Quest har en prislapp på $499, kommer den forrige versjonen inn på $199, en besparelse på $300. Og siden Quest 2 fortsatt er et perfekt egnet virtual reality-headset, vil det gjøre jobben helt fint hvis du leter etter et startnivåalternativ. Selvsagt er selv Quest 3 fortsatt langt billigere enn Vision Pro fra Apple, som er priset til $3500.

2. Du er ikke bekymret for blandet virkelighet, bare virtuell

Hvis du bare vil spille grunnleggende spill, trene og se filmer i VR, bør Quest 2 være ditt valg. En av de største oppgraderingene fra Quest 2 til Quest 3 er i avdelingen for blandet virkelighet – det vil si der digitale elementer legges over den fysiske verdenen. 

Også : Meta kutter Quest 2s pris permanent igjen, og senker den til et lavt nivå noensinne

Quest 3 har tre ovale utskjæringer foran på hodesettet og en ny dybdesensor som sørge for en ganske imponerende fullfarge-gjennomgang, eller virkelighets-/VR-miks. Men hvis det ikke appellerer til deg, spar pengene på den dyrere versjonen.

Meta Quest 2 VR-headset

Kjøp Meta Quest 2

$199 på Amazon

Alternativer å vurdere

Se på AppleView på Amazon