Samsung forventer at AI vil drive salget av brikker og smarttelefoner i 2024

0
24
Samsung-logo på MWC 2024 Kerry Wan/ZDNET

Samsung sa tirsdag at de forventer at etterspørselen etter brikker og teknologienheter vil forbli sterk gjennom året , drevet av AI.

Selskapet rapporterte et driftsresultat på 6,61 billioner won for første kvartal, en tidobling fra et år tidligere da brikkedivisjonen kom tilbake til lønnsomhet etter en alvorlig nedgang i fjor. Inntektene økte også med 12,8 % til 71,92 billioner won i kvartalet, støttet av sterkt salg av Galaxy S24-smarttelefoner og økte priser på minnebrikker, bemerket Samsung.

Forretningsforholdene forventes å forbli positive gjennom hele 2024 fra sterke generelt sett. etterspørsel, hovedsakelig rundt generativ kunstig intelligens, sa den sørkoreanske teknologigiganten.

Også: Samsung begynner masseproduksjon av 9. generasjons NAND med 50 % økt bittetthet

For første kvartal bidro Device Solutions (DS) Division, Samsungs brikkedivisjon, med 1,9 billioner vunnet i driftsresultat, en tilbakeføring til resultat etter fjorårets tap på 4,58 billioner vunnet. Samsung sa at de oppnådde “kvalitativ vekst” ved å fokusere på produkter med høy verdi for etterspørsel på tvers av servere, lagring, PC og mobil.

For servere og lagring, divisjonens viktigste vekstdrivende sektor, viste etterspørselen etter generativ AI solide trender, sa selskapet. Den kontinuerlige økningen i tilbudet av AI-servere og påfølgende utvidelse av tilhørende skytjenester vil øke etterspørselen etter høybåndbredde-minne (HBM) så vel som konvensjonelle servere og lagringsløsninger, la Samsung til.

HBM3E 8H gikk inn i masseproduksjon denne måneden og HBM3E 12H forventes også å starte produksjonen i andre kvartal, la selskapet til.

Også: Hvorfor Samsungs $399 Galaxy A35 er mellomklassen å slå i 2024

I mellomtiden bidro Mobile Experience (MX) Business, selskapets forretningsenhet for smarttelefoner, med 3,51 billioner vunnet i driftsresultat for den første kvartal.

I følge Samsung tillot et sterkt salg av Galaxy S24-serien enheten å opprettholde tosifret lønnsomhet til tross for at kvartalet tradisjonelt har vært en svak etterspørselssesong. Galaxy AI-funksjoner på telefonen som Circle to Search viste høye bruksrater og bidro til salgsvekst, sa selskapet.

For hele året 2024 har MX Business som mål å opprettholde salgsmomentumet gjennom utvidelse av Galaxy AI til flere telefoner, sammenleggbare enheter og nettbrett.