Yelps nye AI-assistent kan hjelpe deg med å finne serviceproffer for alle vårens prosjekter

0
11
Yelp AI 3 Assistant Sabrina Ortiz/ZDNET

Yelps opprinnelige påstand om berømmelse var å koble folk med restauranter, men plattformen har siden utvidet seg til andre områder, inkludert å hjelpe folk med å finne og ansette servicepersonell. Nå implementerer Yelp generativ kunstig intelligens (AI) for å gjøre det enda enklere å ansette en servicepersonell.

Tirsdag kunngjorde Yelp sin vårproduktutgivelse, som gir nye funksjoner for forbrukere og bedrifter. Den største utmerkelsen ved lanseringen er selskapets nye AI-assistent, som er utviklet for å hjelpe brukere med å finne fagfolk for alt fra hjemmeforbedringer til hårklipp.

Også: Klar til å implementere AI på jobben ? Google har et nytt kurs for det

For å begynne å bruke Yelp Assistant, spør chatboten om detaljer som kan hjelpe den å forstå prosjektet eller problemet. Yelp Assistant bør deretter svare med oppfølgingsspørsmål for å samle all nødvendig informasjon.

Du kan svare på oppfølgingsspørsmålene med dine egne svar eller velge blant forhåndsskrevne svar med ett klikk. På samme måte som å chatte med et menneske, hvis du vil ha mer avklaring på et spørsmål, kan du skrive et spørsmål tilbake. 

Etter at chatboten har fått vite om prosjektet ditt, kan du gjennomgå og godkjenne den endelige forespørselen, som Yelp sender til lokale fagfolk. Disse bedriftene og fagfolkene kan deretter bruke denne informasjonen til å sende deg tilbake meldinger, inkludert tilbud. 

Da jeg testet Yelp Assistant, skrev jeg inn denne enkle meldingen: “Jeg leter etter en frisør i Brooklyn." Yelp-assistenten svarte med oppfølgingsspørsmål, som overrasket meg positivt fordi de var relevante for å finne den rette stylisten. 

Jeg valgte å bruke ett-klikk-funksjonen for alle svarene mine. De viste seg effektive. I løpet av sekunder genererte Yelp en liten forespørsel som jeg kunne ha bekreftet å sende til fagfolk i området. Du kan se hele interaksjonen min på skjermbildet nedenfor. 

Yelp AI Assistant Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Yelp sa at assistenten drives av en kombinasjon av store språkmodeller (LLM), inkludert OpenAIs og Yelps egne, som er opplært på Yelps datasett med bedriftsinformasjon, brukerinndata fra funksjonen Request a Quote og mer. 

< p>Også: 7 grunner til at jeg bruker Copilot i stedet for ChatGPT

Etter å ha prøvd Yelp Assistant tidlig, kan jeg si at det er like intuitivt som det høres ut. iOS-brukere kan begynne å få tilgang til det nå fra Prosjekt-fanen på banneret nederst i appen. Yelp deler at det vil begynne å rulle ut funksjonen til Android-brukere senere i sommer. 

Yelp har også en ny funksjon for prosjektideer i den samme Prosjekt-fanen som gir brukerne inspirasjon og anbefalinger for fremtidige boligoppgraderinger. Om sommeren planlegger Yelp å avgrense prosjektideer med prediktiv analyse for å gi brukerne mer personlige resultater.