Når er Google I/O 2024 og hva du kan forvente: Android 15, Gemini AI, WearOS, mer

0
13
Google Android-logo Kerry Wan/ZDNET

Google har allerede hatt et begivenhetsrikt år, og endret merkenavnet sin AI-chatbot fra Bard to Gemini og slipper flere nye AI-modeller. På årets Google I/O kan du forvente at selskapet kommer med enda flere kunngjøringer angående AI, dets ulike apper og tjenester, og potensielt noe ny maskinvare for 2024.

Når er Google I/O?< /h2>

Googles årlige utviklerkonferanse nærmer seg raskt, og finner sted 14. og 15. mai på Shoreline Amphitheatre i Mountain View, California. Keynote på åpningsdagen, når Google-ledere går på scenen for å avsløre selskapets nyeste maskinvare og programvare, begynner kl. 10.00 PT/13.00 ET.

Slik ser du Google I/O

Google vil livestreame arrangementet på sin hovednettside samt YouTube for medlemmer av publikum og presse. Du kan registrere deg for arrangementet på  Google I/O-landingssiden gratis for å dra nytte av fordeler som å motta e-postoppdateringer og se økter på forespørsel. Det vil også være et personlig element i I/O, slik tilfellet har vært de siste to årene, med media og utviklere invitert til å delta. ZDNET vil være blant publikum i Mountain View.

Hva forventes på Google I/O?

Denne siste uken delte Google sin I/O-plan på nettet, som inkluderer en full agenda med keynotes, tekniske økter og workshops som er planlagt for arrangementet, og gir oss et godt innblikk i hva de viktigste kunngjøringene kan forvente. 

Som forventet fra kunngjøringene som allerede er gjort i år, vil et hovedfokus for arrangementet sannsynligvis være kunstig intelligens. 

Også: Disse 3 Gemini-oppgraderingene vil hjelpe deg å få mer ut av AI-assistenten

I tillegg til at teknologien har sin egen "Hva er nytt i Google AI" keynote, ser vi generativ AI sprinklet gjennom andre keynote-beskrivelser også, inkludert en omtale under “Hva er nytt i Android”? keynote og en annen med tittelen “Hva er nytt i Firebase for å bygge gen AI-funksjoner”." 

Det er også over ti bekreftede "tekniske økter" relatert til generativ AI, fokusert på emner inkludert de siste Gemma-fremskritt og lære hvordan du bruker multimodal gjenvinningsutvidet generasjon med Gemini. 

For referanse, ved fjorårets I/O, var AI også kronjuvelen til arrangementet med store kunngjøringer som to nye store språkmodeller (PaLM 2 og Bard-now-Gemini), nye AI-funksjoner i Android 14, chatbot forbedringer og mer.

Android-nyheter hos Google I/O

På samme måte kan du i år forvente å lære mer om de nye funksjonene i Android 15, som sannsynligvis vil inneholde en myriade av nye AI-funksjoner, oppdateringer til Gemini, og kanskje til og med en ny stor språkmodell.

En teknisk økt med tittelen “Building for the future of Wear OS” bekrefter at arrangementet vil avduke Wear OS 5, etter lanseringen av Wear OS 4 i juli i fjor. Med den nye klokkeprogramvaren kan vi kanskje også få flere detaljer om den kommende iterasjonen av Pixel Watch 3. 

Også: Ny Pixel 8a-lekkasje antyder store oppgraderinger på nesten alle måter< /strong>

Arrangementsplanen peker også mot nye programvareoppgraderinger på tvers av Android 15, Android i-bilopplevelser, Chrome OS og Android-utviklerverktøy.&#xA0 ;

Google I/O vil sannsynligvis også vise frem noe ny maskinvare. Gitt den nylige lekkasjen av Google Pixel 8a, er det nesten garantert at smarttelefonen vil bli utgitt, eller i det minste avslørt, før eller under Google I/O 2024. Pixel 7a, som ble avduket ved fjorårets begivenhet, viste seg å være en imponerende mellomtone-smarttelefon når den er gjennomgått av ZDNET, og lekkasjene for årets iterasjon viser at den nyeste modellen vil tilby enda bedre oppgraderinger. 

Google I/O er beryktet for overraskelser, noe som betyr at du alltid kan forvente noe ingen snakker om – i hvert fall ikke ennå. ZDNET kommer til å dekke arrangementet, så hvis du ikke kan stille inn, følg med for de siste oppdateringene.