Red Hats nyeste Enterprise Linux leverer nye funksjoner for å takle hybrid-sky-kompleksitet

0
17
gremlin/Getty Images

Noen oppdaterer til den nyeste versjonen av et operativsystem så snart det er tilgjengelig. Andre henger på sitt gamle operativsystem til det er dekket av spindelvev og støv. Red Hat lar deg gjøre begge deler. Først lanserte Linux- og hypersky-lederen sitt nyeste flaggskip Linux – Red Hat Enterprise Linux  (RHEL) 9.4. Det er også annonsert fire år med støtte for den populære, tiår gamle RHEL 7.9.

Også: Ubuntu 24.04: Denne flotte nye Linux-distroen er ikke bare rask – det er en festning

Forvent ikke å se denne typen forlenget levetid for andre RHEL-versjoner. I motsetning til Canonical., som har gitt alle langsiktige støtteversjoner (LTS) av Ubuntu 12 års støtte, gir Red Hat RHEL 7 Extended Life Cycle Support (ELS) en engangs, ytterligere fire års støtte. Det betyr at i stedet for at RHEL 7.9 forlater støtte 30. juni 2024, kan du nå få vedlikeholdsstøtte med sikkerhetsoppdateringer og feilrettinger for RHEL 7.9 frem til 30. juni 2028.

Selvfølgelig, det Red Hat virkelig vil ha du må oppgradere til en nyere versjon av RHEL — for eksempel RHEL 9.4. Denne siste oppdateringen av den ledende Linux-plattformen for bedrifter introduserer en rekke nye funksjoner designet for å forenkle administrasjonen av hybride skymiljøer. 

Som RHEL VP og daglig leder Gunnar Hellekson sier, “Linux handler ikke lenger bare om kjernen eller kommandolinjen. Det handler om å gjøre plattformen mer tilgjengelig, håndterbar og responsiv, spesielt når teknologiorganisasjoner skalerer over hybridskyen. Enten man utforsker potensialet til AI-arbeidsbelastninger eller bare prøver å optimalisere eksisterende ressurser, hjelper den siste utgaven av RHEL med å begrense kompleksiteten og forbedre effektiviteten samtidig som man får mest mulig ut av eksisterende ferdigheter og verktøy."

Spesifikt forbedrer RHEL 9.4 evner innen administrasjon og automatisering og gir proaktiv støtte for konstruksjon av standard driftsmiljøer (SOEs) for distribuerte systemer.   

Delvis er SOEer drevet av distribusjonsklare Ansible DevOps-innholdssamlinger som hjelper til med å konfigurere og starte vanlige administrative oppgaver. Disse rollerelaterte egenskapene inkluderer:

Også: Hvis alle kjernefeil er sikkerhetsfeil, hvordan holder du Linux-en din trygg?

Systemroller ved kanten gjennom rpm-ostree gjør det mulig for brukere å automatisere oppgaver på operativsystemnivå på kanten, for eksempel Podman, for å distribuere produktklare containerarbeidsbelastninger. En fapolicy-styrt systemrolle automatiserer å tillate eller nekte applikasjonskjøring i stor skala. Dette reduserer potensialet for menneskelige feil når ting går galt. En øyeblikksbildesystemrolle for administratorer for å lage og administrere øyeblikksbilder av logical volume manager (LVM) lagringsvolumer. Dette bidrar til å øke hastigheten på sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsløsninger på en mer repeterbar og forutsigbar måte i stor skala. En oppstartslaster-systemrolle hjelper til med å konfigurere selve kjernekommandolinjen. Dette forbedrer konsistensen og administrasjonen av Linux-systemer i stor skala.

De av dere som administrerer skyer for en levebrød lurer kanskje på hvilke planer Red Hat har for å kombinere Ansible DevOps med Infrastructure as Code (IaC) Terraform etter at IBM fullførte oppkjøpet av morselskapet HashiCorp. Red Hat svarer ikke ennå. (Ja, jeg spurte.) Potensialet er absolutt der for en kraftig en-to DevOps/IaC-punch.

I mellomtiden vil Red Hat Insights-oppdateringer, inkludert Insights-bildebyggeren, gjøre det enklere å lage ferdige RHEL SOEer. Verktøyet vil snart tilby proaktiv veiledning, anbefale flere relevante pakker og fremheve viktig livssyklusinformasjon for å hjelpe systemadministratorer og driftsteam med å administrere oppgraderinger og systemets levetid.

Også: Dette kan være den beste Linux årets distro (og det er ikke engang i nærheten)

Red Hat Hybrid Cloud Consoles virtuelle assistent hjelper nå brukere med å lage tilpassede bilder for spesifikke skyplattformer. I tillegg fortsetter automatiseringsintegrasjonen å bli dypere, med nye RHEL-systemroller som strømlinjeformer oppgaver som applikasjonskjøringspolicyer, øyeblikksbildeadministrasjon og systemoppstartskonfigurasjoner. Disse verktøyene er utviklet for å redusere menneskelige feil og forbedre operasjonell effektivitet i stor skala.

RHEL 9.4 har også forbedret sin sikkerhetsholdning. Med sin zero trust architecture (ZTA) sikkerhetsmodell, muliggjør RHEL-passnøkkelautentisering passordløs og multifaktorautentisering (MFA) med FIDO2 (Fast IDentity Online 2)-kompatible passord for sentralt administrerte brukere. Du kan også konfigurere WireGuard –den høyytelses Linux-kjerne-VPN- via RHEL-nettkonsollen for å forbedre systemsikkerheten ytterligere.

Utviklere vil gjerne se nye applikasjonsstrømmer med Python 3.12 PostgreSQL 16, Ruby 3.3, MariaDB 10, LLVM 17, Rust 1.75 og Go 1.21. Kort sagt, dagens siste språk- og DBMS-utgivelser vil være lett tilgjengelige. 

Også: 5 grunner til at desktop Linux endelig vokser i popularitet

Med RHEL 9.4's generelle tilgjengelighet utvider Red Hat også støtten for ulike maskinvarearkitekturer, inkludert full støtte for Arm-arkitekturen. Dette grepet sikrer at Red Hats løsninger er like fleksible som hybridmiljøene de er ment å støtte, og passer til et bredt utvalg av serverplattformer.

Er du klar til å flytte til noe nytt? RHEL 9.4 er nå tilgjengelig for eksisterende kunder gjennom Red Hat Customer Portal. Ta en titt. Det vil jeg absolutt.