Dette Wacom tegnebrettet er lastet med fordeler som digitale kunstnere vil elske

0
13
Nærbilde av person' s håndtegning på et tegnebrett Allison Murray/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways 

Wacom One 13 Touch koster $600 og er designet for digitale kunstnere. Dette tegnebrettet kommer med en høykvalitets, tilpassbar penn som aldri trenger å bli ladet, og gir en tegneopplevelse som penn til papir. Selv om den har en fargeskjerm, trenger du fortsatt en annen enhet, som en PC eller bærbar PC, for at den skal fungere. Dessuten er det dyrt.

Som alt i disse dager, kan tegning og skisser gjøres ved hjelp av teknologi. Digitale kunstnere og grafiske designere er sterkt avhengige av enheter som tegnebrett for å lage mesterverk, og Wacom er tilfeldigvis ledende i spillet. 

Wacoms nye One 13 Touch (som debuterte i august 2023) er et nettbrett med glassskjerm som har en 920 x 1080 Full HD-oppløsning med 99 % sRGB og 10-finger multi-touch-bevegelser, noe som gir artister en ny dimensjon av intuitiv bruk og interaksjon.

Også: De beste tegnebrettene 

Selv om jeg ikke er noen Picasso, for å gi deg den beste teknologien, gikk jeg hands-on med Wacom One 13 Touch og ble veldig imponert over totalopplevelse. Jeg har testet Wacom Intuos Pro Display før, og One 13 Touch var mye mer intuitiv på grunn av skjermen. 

Se på Amazon

Enhetens jevne skjerm lar deg enkelt se hva du jobber med. Å tegne på det føltes faktisk mer som en penn og papir, enn en pekepenn til skjermen. Bevegelsesfunksjonen er også et pluss: du kan bruke flere bevegelser som rulling, panorering og zooming under den kreative prosessen mens du tegner i et program, eller du kan slå den av helt hvis du foretrekker det. 

Det er også enkelt å sette opp: du kobler den til den bærbare datamaskinen (den leveres med forskjellige ledninger for enten en Windows- eller en Apple-enhet), og den kobles til med en gang. Jeg var imidlertid skuffet over at en penneskjerm fortsatt måtte kobles til en ekstern enhet i stedet for bare å jobbe uavhengig. Og jeg var like skuffet over at de medfølgende kablene var spesielt lange. 

Jeg kunne se artister som foretrekker en skjerm, men som fortsatt ønsker å bruke programmer som Adobe eller Corel Painter, og synes at Wacom One 13 Touch er mer verdifull enn et vanlig nettbrett som iPad. I tillegg er pennen mye bedre enn noen annen tegnepenn: den har 4K trykkfølsomhet som støtter tiltgjenkjenning for kalligrafieffekter. Den har også to sidebrytere for økt produktivitet, som du kan tilpasse avhengig av funksjonene du bruker mest. 

Også:  De beste pekepennene

Wacom annonserer dette nettbrettet som et nettbrett for ambisiøse kunstnere, men prislappen på $600 ser ut til å være mer egnet for mellomkunstnere som ikke bare tester vannet i digital tegning. xA0;

ZDNETs kjøpsråd 

Wacom One 13 Touch er for digitale artister som foretrekker en penneskjerm. Den inkluderer til og med en tre måneders prøveversjon av Clip Studio Paint Pro, Collaboard, Affinity Designer og mer, pluss en 12-måneders prøveversjon av programmer som Foxit PDF Editor, Bamboo Paper og Wacom Notes (som kan gjøre den høye prislappen mer rimelig). 

Alt i alt foretrakk jeg erfaringen min med Wacom One 13 Touch fremfor Wacom Intuos Pro. Hvis du leter etter en penn-til-papir-opplevelse og en multi-touch-skjerm, er Wacom One 13 Touch et funksjonelt, funksjonsrikt tegnebrett.