Nova er min favoritt startskjermstarter for Android – la meg vise deg hvorfor

0
14
Oppsettvinduet for Nova launcher. Jack Wallen/ZDNET

Android-startskjermen er hvordan du samhandler med din telefon. Den lar deg få tilgang til apper, varsler og mer. 

Fordi dette er Android (beklager, iOS-brukere!), er du ikke begrenset til kun å bruke startskjermstarteren som fulgte med enheten din. Hvis du søker i Google Play Store, vil du finne flere startskjermstartere tilgjengelig. En rask telling viser 30 valg, hver av dem har en annen samling funksjoner, utseende og oppførsel.

Også: Apple legger endelig til en iOS-startskjermfunksjon som Android har hatt i 15 år< /strong>

Av de som er oppført, er min mangeårige favoritt Nova. Jeg kjøpte Nova Prime for år siden og har installert den på flere telefoner og nettbrett. Etter hver installasjon, når jeg først starter Nova, blir jeg alltid minnet på hvorfor jeg liker det så godt.

Nova tar alt som gjør Android-grensesnittet flott og lanserer det til et nytt nivå. I motsetning til andre startskjermstartere som tilbyr en helt annen versjon av Android-grensesnittet, beholder Nova den velkjente layouten og forbedrer den. I stedet for å måtte lære noe helt annet, får du tilpasse det du allerede vet og elsker. Og ved å tilpasse mener jeg at du kan få det til å se ut og oppføre seg akkurat slik du vil.

Før jeg går gjennom hva du kan tilpasse, la meg fortelle deg hva Nova ikke endrer. Du vil fortsatt ha følgende funksjoner (som hver oppfører seg på samme måte som du er vant til):

App Drawer Notification ShadeApp launchersSearch barFolders

Fra den listen alene kan du se hvordan Nova ikke endrer måten du jobber med Android så mye på. Men når du begynner å se på tilpasningsalternativene, kan du se at Nova (spesielt Nova Prime, som er premiumversjonen av gratisstarteren og kan kjøpes for $4,99) tilbyr eksponentielt mer tilpasning enn telefonens standard.

Nova-funksjonene inkluderer:

Tilpassbare UIIcon-temaer Sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Til denne listen legger Nova Prime til:

Gestures Notification-merker Skuffemapper

Også: Slik slår du på Privat DNS-modus på Android (og hvorfor du bør)

Noen av tilpasningene som tilbys av Nova inkluderer:

App-skufflayoutTransparencyTransition-animasjoner HjemmeskjermrutenettDokk-innstillingerIkonpreferanser Automatisk mørk modusplanlegging Søkefeltplassering og stil, hjørneradius og monokrome ikonerVis/skjul varslingslinje på startskjermen

Det er bare å skrape i overflaten.

For meg er imidlertid det største salgsargumentet for Nova Prime at jeg kan bli veldig minimal med Android-grensesnittet. For å gjøre det, aktiverte jeg alternativet vis/skjul for varslingsskyggen; flyttet søkefeltet til bunnen, endret gjennomsiktighetsnivået til nesten fullt, og aktivert monokrome ikoner; sett gjennomsiktighetsnivået til appskuffen til fullt; fjernet alle appstartere på startskjermen (bortsett fra en enkelt rad med mapper nederst); og tilpasset bevegelsene etter behov (for eksempel dobbelttrykk for å veksle mellom dokken). 

Nova startskjermstarter som viser et veldig minimalt brukergrensesnitt.

Jeg kan gå seriøst minimalt med Nova-startskjermstarteren.

Jack Wallen/ZDNET

Å følge alle trinnene ovenfor ga en ekstremt minimal Android-startskjerm. Alt du ser er søkefeltet, men jeg har fortsatt enkel tilgang til appskuffen (sveip opp), varslingsskjermen (sveip ned) og dokken min (dobbelttrykk). 

Også: Trenger du en nyhetsapp? Her er mine topp 5 på tvers av Android, Linux og iOS

Som noen som liker en veldig ren Android-startskjerm, er Nova Launcher uten tvil den beste lanseringen. Jeg har brukt den på telefonene og nettbrettene mine og er alltid imponert. Og når du kobler alle de ovennevnte med enestående ytelse, vil Nova  — i mitt tilfelle er Nova Prime — vanskelig å slå.

Du kan installere Nova fra Google Play Store og kjøpe Nova Prime derfra også. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å prøve gratisversjonen av Nova Launcher og, hvis du liker det, kjøpe Prime for å få de ekstra funksjonene.