Alt Apple annonserte på sitt iPad-arrangement i dag: iPad Pro, Air, Pencil, M4 og mer

0
11
Apppriority= Apple

Under det Tim Cook kalte “Den største dagen for iPad siden introduksjonen,” Apple annonserte nye oppdateringer til iPad-serien, inkludert en ny OLED iPad Pro, en ny iPad Air, en ny Apple Pencil Pro og et nytt Magic Keyboard. I flere måneder nå har vi hørt rykter om at Apple planla å gi ut en ny OLED iPad Pro og ny iPad Airs denne våren, og disse ryktene har endelig blitt bekreftet. 

< strong>Også: Hvorfor iPad Mini fortsatt er den beste iPad-en for meg i 2024

Tim Cook startet arrangementet med å snakke om hvordan Apple Vision Pro har gjort inntrykk innen helsevesen, detaljhandel og filmskaping, og hvordan MacBook Air er verdens bestselgende 13- og 15-tommers bærbare datamaskin. Deretter fulgte alle detaljene om de nyeste iPadene og iPad-tilbehørene.

Alt annonsert på Apples 'Let Loose; begivenhet

Apples 'slipp løs' var en virtuell produktlanseringsbegivenhet som fant sted i dag, 7. mai, kl. 07.00 PT/10.00 ET. Den varte i omtrent 35 minutter og ble direktestrømmet på  Apple.com, YouTube og via Apple TV-appen. Under arrangementet annonserte Apple nye iPad Pro- og iPad Air-nettbrett, samt en ny Apple Pencil Pro og et fornyet Magic Keyboard, pluss noen programvarefunksjoner for å starte opp.

1. iPad Pro, nå med OLED-skjermer og M4

iPad Pro Apple

< p>En ny linje med iPad Pros var hovedattraksjonen. 2024 iPad Pro-skjermen har et Tandem OLED-panel, noe som resulterer i visuelle og effektivitetsforbedringer. Spesielt blir skjermen lysere enn de fleste OLED-paneler, takket være den stablede arkitekturen. Den tynnere, kraftigere skjermen gir ekte svarte farger og flere detaljer i skygger og lite lys, og får den nyeste merkevaren “Ultra Retina XDR.”

Selv om det i utgangspunktet ryktes å inkludere Apples M3-brikke, har den nye iPad Pro en ny M4-prosessor, bygget på andregenerasjons 3nm-teknologi, med støtte for en ny skjermmotor for å muliggjøre presisjon på Ultra Retina XDR-skjermen, 10-kjerners CPU , og 10-kjerners GPU. Sistnevnte spesifikasjon er fire ganger raskere enn forrige iPad Pro med M2, ifølge Apple.

Også: De beste iPadene i 2024: Eksperttestet og anmeldt

< p>Sammen med en CPU som kan levere samme ytelse som M2, men med halvparten av forbrukskraften, har iPad Pros M4-brikke en nevralmotor (NPU), dedikert til AI-arbeidsbelastninger, med en 16-kjerners design for å levere 38 billioner operasjoner per sekund. Apple kaller M4 en uhyrlig kraftig brikke for AI, og sier at den nevrale motoren i M4 er kraftigere enn noen prosessorenhet i en hvilken som helst AI-PC.

Den nye iPad Pro har også grafittark i hovedhuset og kobber som forbedrer den termiske ytelsen med 20 %, den bakre kameraserien inkluderer en LiDAR-skanner, skjermen har et nano-teksturglass-alternativ som sprer omgivelseslyset for mindre gjenskinn, og det frontvendte kameraet har nå flyttet fra til landskapssiden, gir en mer naturlig kameravinkel under videosamtaler.

Apple

I likhet med tidligere generasjoner gjør Apple den nyeste iPad Pro tilgjengelig i 11-tommers og 13-tommers størrelser. Denne iPad Pro er det tynneste Apple-produktet noensinne, sier selskapet. 11-tommeren er 5,3 mm tykk, mens 12,9-tommersmodellen er 5,1 mm tykk, noe som gjør den tynnere enn iPod Nano.

Den nye OLED iPad Pro er tilgjengelig for forhåndsbestilling i dag, med bestillinger sendt neste uke, og koster $999 for 11-tommersmodellen og $1299 for 13-tommersmodellen. Den er tilgjengelig i Silver og Space Black, med lagringsstørrelser fra 256 GB til 2 TB.

2. iPad Air får en ny, større størrelse

Apple iPad Air Apple

Den nye iPad Air er tilgjengelig i 11-tommers og 13-tommers skjermstørrelser, hvor sistnevnte er den første for modellen. Selv om iPad Air-brukere liker portabiliteten til 11-tommers formfaktor, gir den større 13-tommers skjermen 30 % mer skjermeiendom å jobbe og leke med.

Begge iPad Air-modellene er midtstilt, med det samme frontvendte landskapskameraet som iPad Pro. Mens begge størrelsene har liggende stereohøyttalere med romlig lyd, har den større iPad Air-modellen dobbel bass, sier Apple.

Apple

I motsetning til den M4-utstyrte iPad Pro, kommer iPad Air med en M2-brikke, noe som gjør den nesten 50 % raskere enn den forrige modellen med M1 og tre ganger raskere enn A13 Bionic-modellen. Den raskere prosessoren støtter AI-redigering i bilder med et enkelt trykk på skjermen, samt Apple Pencil-sveving, enten du bruker den rimeligere USB-C-versjonen eller den nye Apple Pencil Pro.

Den nye iPad Air er tilgjengelig i blå, lilla, Starlight og Space Grey, med forhåndsbestillinger fra i dag til $599 for 11-tommers iPad Air og $799 for 13-tommersmodellen.

3. Apple Pencil Pro

Apple Pencil Pro Apple

En helt ny Apple Pencil, Apple Pencil Pro ble lansert under Let Loose-arrangementet. Ved å klemme på Pencil Pro kan du raskt åpne en verktøypalett, velge et element eller åpne en flytende meny uten å berøre skjermen. Pencil Pro gir haptisk tilbakemelding når klembevegelsen oppdages, for en mer naturlig og intuitiv opplevelse.

Også: 6 grunner til å kjøpe en Apple Watch, ifølge en wearables-ekspert

Du kan også rulle blyanten for å endre retningen på penselen eller verktøyet du bruker eller for å rotere et objekt, og utviklere kan nå lage sine egne tilpassede interaksjoner for pekepennen. Apple Pencil Pro fungerer med både den nye iPad Pro og iPad Air. 

The Apple Pencil Pros nye klembevegelse.

Apple

Apple Pencil Pro er priset til $129 og støtter Apples Find My-tjeneste, slik at brukere kan spore plasseringen av tilbehøret dersom de noen gang skulle miste eller forsvinne. Kjøpere kan kjøpe Apple Pencil Pro i dag, og den starter levering neste uke.

4. Magisk tastatur

Magisk tastatur Apple

iPad-arrangementet inkluderte også et nytt, mer holdbart Magic Keyboard, med en større styreflate og en funksjonsrad langs toppen. Takket være et nytt utseende og oppgradert aluminiumskonstruksjon, er det forbedrede Magic Keyboard designet for å få iPad til å se ut og føles mer som en bærbar datamaskin enn et nettbrett med et valgfritt tastaturdeksel.

Hvorfor ville Apple arrangere et arrangement før WWDC?

Selv om Apple er vertskap for sin  Worldwide Developers Conference (WWDC)  10. juni, er denne begivenheten reservert for nye iOS-, iPadOS-, visionOS- og macOS-kunngjøringer, pluss Apples nye AI-strategi. Dagens Let Loose-arrangement fokuserte på de nyeste maskinvaretilbudene, med OLED iPad Pro som hovedstjernen.

Dekket Let Loose-arrangementet iPadOS 17.5 eller iPadOS 18?

Mens Apple vanligvis reserverer iOS- og iPadOS-kunngjøringer for WWDC, ble noen iPad-spesifikke programvarefunksjoner avslørt under Let Loose-arrangementet. Når det er sagt, vil disse funksjonene sannsynligvis være en del av iPadOS 17.5 eller en kommende versjon. Vi forventer at Apple dekker iOS 18-funksjoner, spesielt de som lener seg tungt på AI, i juni under WWDC.

Noen av de iPad-spesifikke programvareoppdateringene inkluderte nye versjoner av Final Cut Pro 2 og Logic Pro 2 for iPad. Apple viste nye oppdateringer for Final Cut Pro som nå lar deg ta opp, redigere, fullføre og dele videoer av profesjonell kvalitet rett på iPad Pro. En Live Multicam-funksjon forvandler iPad-en din til et multicam-produksjonsstudio, og lar deg forhåndsvise opptil fire iPhone- eller iPad-kameraer samtidig på skjermen, mulig med den nye Final Cut Camera-appen.

Også:  Etter 14 år vil iPad endelig få en innebygd Kalkulator-app, sier kilder

Logic Pro 2 for iPad ble også annonsert under Let Loose-arrangementet, med introduksjonen of Session Players, en AI-skapt bass- og keyboard-spiller som vil bli inkludert sammen med Drummer-funksjonen. ChromaGlow modellerer lydeffekter for å gi varme til spor. Logic Pro 2 har også en Stem Splitter for å dele opptak i stemme, bass, trommer og andre instrumenter.

iOS 17.5 har ikke mange spennende nye funksjoner utenfor EU, hvor iPhone-brukere nå kan last ned apper direkte fra nettsteder. De nye enhetene forventes å leveres med iPadOS 17.5, men disse funksjonene er tilgjengelige for iPadOS 17.4.

Hvordan ser jeg Apples Let Loose-arrangement?

Apple Let Loose-arrangementet var en forhåndsinnspilt video, men er fortsatt tilgjengelig for strømming på YouTube, Apple.com eller Apple TV-appen.