Google Pixel 8a praktisk: 3 funksjoner gjør dette til min favoritttelefon på $499 i dag

0
19
Google Pixel 8a Aloe and Bay Kerry Wan/ZDNET

Selv om den er upretensiøs, har Pixel A-serien med smarttelefoner alltid vært den mest spennende serien fra Google for meg. Noe med balansegangen som skaper en mellomtonetelefon fascinerer meg, og Pixel A-serien har siden starten satt standarden for hvordan valuta for pengene ser ut. 

Med den nye Pixel 8a er historien ikke annerledes. Google har nok en gang sendt en telefon som er så moden med flaggskipkvaliteter samtidig som den går på akkord på de mest subtile måtene, alt for bare $499, samme pris som Pixel 7a. Har Google løst alle betenkeligheter med fjorårets modell? Nesten. Det er fortsatt noen mangler som jeg vil nevne nedenfor.

Også: Når er Google I/O 2024 og hva du kan forvente: Android 15, Gemini, Wear OS og mer

Men etter å ha brukt en formiddag på å teste og fikle med den nyeste Pixel, tre fremstår funksjoner får meg til å tro at Pixel 8a vil være budsjetttelefonen å slå i 2024.

1. En flaggskipsskjerm

Google Pixel 8a Displays Kerry Wan/ZDNET

En skjerm kan gjøre eller ødelegge smarttelefonopplevelsen, og med Pixel 8a er den en av de beste fra Google jeg har sett. I tillegg til å ha nesten symmetriske rammer på alle sider og en flat design som skulle gjøre det enkelt å bruke skjermbeskyttere, besto 6,1-tommers Actua-skjermen min første øyetest, og leverte levende farger og mer enn nok oppløsning (1080 x 2400) for størrelsen. .

Det er en OLED-skjerm, omtrent som fjorårets Pixel 7a, men kan nå øke til en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og nå en topplysstyrke på 2000 nits. Begge aspektene bør drastisk forbedre seeropplevelsen og den daglige telefoninteraksjonen, spesielt når du er utendørs og i direkte sollys.

Også: Google ga nettopp to overbevisende grunner til å oppdatere Pixel telefon

Lysstyrke var et stort fokus for Googles flaggskip Pixel 8-serie i fjor høst, så det er flott å se selskapet prioritere ned på markedet. Min eneste forklaring med Pixel 8a-skjermen er hvordan 120Hz-oppdateringsfrekvensen bare kan brukes adaptivt, noe som betyr at du ikke kan tvinge skjermen til å forbli på 120Hz til enhver tid. I stedet vil Pixel 8a ringe ned til 60Hz når det er færre animasjoner på skjermen (som når du blar gjennom et bildealbum) eller batteriet er lavt.

2. Syv år med OS-oppdateringer

Google Pixel 8a Gemini Kerry Wan/ZDNET

Det er ingen overraskelse at Pixel 8a vil lanseres med flere eksisterende AI-funksjoner som Circle to Search, Audio Eraser og Gemini. Google krediterer enhetens nye Tensor G3-prosessor for å aktivere slike on-device og skybaserte AI-verktøy, og den bør få like mye anerkjennelse for å støtte selskapets ambisiøse syv-års oppdateringspolicy. < /p>

Også: 5 Gemini-funksjoner jeg håper Google kunngjør på I/O 2024

Først introdusert med Pixel 8-serien, vil Pixel 8a også kvalifisere for Googles langsiktige programvareforpliktelse, noe som betyr at telefonen til $499 vil motta de siste operativsystemoppgraderingene, sikkerhetsoppdateringene og Pixel Feature Drops fra nå og frem til 2031. Dette er enestående, spesielt i telefonmarkedet under 500 dollar, og posisjonerer Pixel 8a som den mest stabile og sikre telefonen du kan kjøpe til dets pris.

For å ytterligere fremtidssikre Pixel 8a tilbyr Google nå en 256 GB-variant, som dobler basislagringen for brukere som foretrekker mer lokal minneplass. Tidligere modeller i A-serien var begrenset til bare én lagringsstørrelse, med fjorårets Pixel 7a på 128 GB.

3. Små, fargerike telefoner er vanskelig å få tak i

Google Pixel 8a-farger Kerry Wan/ZDNET

Da jeg først holdt Pixel 8a, dukket det opp to tanker: 1) Størrelsen på 6,1 tommer gjør den veldig behagelig å holde opp for bilder og videoer, og 2) Den nye “Aloe” fargen ser mer ut som spearmint tyggegummi enn den slimgrønne som tidlige gjengivelser hadde foreslått. Ble jeg skuffet over å ha blitt villedet? Absolutt. Men så tok jeg opp min egen telefon som har vært oppbevart i et plastdeksel siden jeg først fikk den, og skjønte hvorfor produsenter er mindre eventyrlystne med farger i dag.

Også: 5 funksjoner jeg ønsker Google ville kopiere fra Apples iOS (som Android-bruker)

På den lyse siden valgte Google bakdeksler med matt tekstur på tvers av alle Pixel 8a-fargene, så det du ikke finner på årets enheter er fingeravtrykk og oljeflekker. Telefonen er fortsatt klassifisert for IP67 støv- og vannbestandighet, og frontdekselet er skjermet av Corning's Gorilla Glass 3.

Bunnlinjen (for nå)

Det er mer å grave i med Pixel 8a, men førsteinntrykket har vært positivt. Prosessor- og skjermoppgraderingene drar nytte av den daglige opplevelsen, de syv årene med OS-oppdateringer bør holde telefonen relevant langt inn i det neste tiåret, og å beholde fjorårets prispunkt gjør dette fortsatt til den beste telefonen for under $500.< /p>

Å oppnå denne prisen betydde at Google måtte skalere ned på visse aspekter, for eksempel det mindre holdbare Corning Gorilla Glass 3, den langsommere maksimale ladehastigheten på 18 W og dobbeltkameraoppsettet som ble resirkulert fra i fjor ;s Pixel 7a. Jeg skal se nøyaktig hvor mye dette påvirker den generelle opplevelsen når jeg vurderer telefonen lenger, så følg med.