Min favorittnettleser kan nå oppsummere artikler om Android, takket være denne AI-oppgraderingen

0
22
ZDNET-artikkel vist på Opera. Jack Wallen/ZDNET

Opera har vært min foretrukne nettleser i noen tid nå (noe som kan endres hvis Arc-nettleseren noen gang blir utgitt for Linux). Selv om jeg bare bruker Aria AI-funksjonen for forskning, kjenner jeg mange brukere som jobber med verktøyet av andre grunner, for eksempel hjelp til å skrive følgebrev, viktige e-poster og kommunikasjon. For Opera-mobilbrukere er det enda en grunn til å bruke Aria, og det er å oppsummere nettet.

La oss si at du kommer over en artikkel du vil lese, men som ikke har tid til å lese gjennom hele stykket. Med Opera på Android kan du få Aria til å lage et sammendrag for artikkelen.

Også: 5 grunner til at Opera er favorittnettleseren min

For å gjøre dette, trenger du den nyeste versjonen av Opera installert på Android-enheten din. Åpne deretter Opera og finn en artikkel du vil oppsummere. Etter at siden er lastet inn, trykker du på menyknappen med tre prikker til høyre for adressefeltet, og deretter trykker du på “Sammendrag”. 

Det tar litt tid for Aria å fullføre sammendraget, men når det presenteres, vil du oppdage at det kan gjøre en god jobb. Det er imidlertid ikke perfekt. Jeg testet funksjonen på en av mine siste ZDNET-artikler og fant ut at den ikke oppsummerte stykket, men snarere oppsummerte det ZDNETs ansvarsfraskrivelse for artikler som inkluderer tilknyttede lenker. 

På nyheter artikler, men Aria var nøyaktig og i stand til å lage et sammendrag som forklarte hva artikkelen handlet om i et enkelt avsnitt. Nedenfor testet jeg den på en CNET-nyhet.

En Opera Aria-sammendrag. Jack Wallen/ZDNET

Aria Summary-funksjonen er ny, så Jeg kan tenke meg at det vil bli mer nøyaktig etter hvert som tiden går. Men selv med problemer med å oppsummere visse typer artikler, syntes jeg funksjonen var ganske nøyaktig og nyttig når tid er et problem.

Også: Hvordan bruke lesemodus i alle topp nettleser

Hvis denne funksjonen høres ut som noe du kan bruke, kan du installere Opera fra Google Play-butikken og prøve den.