Ønsker du å få bedre søvn? Her er alt du trenger

0
11

Hvis det er én ting jeg prioriterer over alt annet i livet mitt, så er det søvn. Det er fordi hvis jeg ikke får syv til åtte timers god søvn hver natt, er jeg et mareritt å være rundt. Og det er også i tråd med vitenskapen: på lang sikt kan søvnmangel forårsake hjertesykdom, nyresykdom, høyt blodtrykk, diabetes, hjerneslag, fedme og depresjon. Men på kort sikt kan det forårsake alt fra en økt stressrespons fra kroppen din som forårsaker høyere følelser av smerte og angst og påvirker hukommelsen, kognisjonen og skole- og arbeidsprestasjonen vår, ifølge National Institute of Health.&#xA0 ;

Også: Disse 7 teknologiske produktene hjalp oss med å finne indre ro

Noen elementer i søvnplanen vår kan vi kontrollere, som når vi legger oss og hvordan vi forbereder oss på nattehvilen. Så er det de endeløse faktorene vi ikke kan kontrollere, som støy utenfor soveromsvinduet (eller snorkende partner som sover ved siden av oss), om vi våkner eller sover gjennom natten, og hvor dyp søvn vi får . 

Jeg liker å supplere de mindre kontrollerbare tingene med noe hendig teknologi som jeg har samlet for andre som ønsker å få en bedre natts søvn: øreplugger for en stille natt, en søvn maske for å mørke lysene utenfor soveromsvinduet, og søvnsporere som gir deg oppdatert informasjon om nattesøvnen. 

En søvnsporer 

De beste søvnsporerne kan hjelpe med å finne ut hvordan og hvor søvnen din vakler hvis du prøver å forbedre den. Med data om hvor lenge du sov, søvnkvaliteten, informasjon om pulsen din og mer, kan du lære inn og ut av søvnen og sette deg mål for en bedre natts søvn. Noen trackere gir deg score på søvnen din, tilbyr journalfunksjoner og lar deg sette mål som trackeren kan supplere med påminnelser og forslag om leggetider. 

Oura Ring Gen3

En detaljert søvnsporer

Oura Ring på hånden mot skyline Nina Raemont/ZDNET

Oura-ringen er en pålitelig søvnsporer som gir deg viktige data om nattesøvnen. Hver morgen får du en søvnscore, et gjenopprettingsnummer og dybdedata om søvneffektivitet, hvile, beredskap, latens og mer. For alle som vil ha en detaljert rapport om hvilen deres, er dette den smarte ringen for deg. I tillegg, gitt at Oura er en smart ringveteran, har de tatt seg tid til å forbedre dataene sine og tilby rapporter som jeg har funnet å være ekstremt pålitelige. 

Anmeldelse: Ora Ring 3 anmeldelse: Ikke-påtrengende 24/7 helsesporing

Batterilevetiden er mesterlig – det lader raskt og holder seg ladet i flere dager. Den ene ulempen som mange brukere påpeker om ringen er de ekstra $72 du bruker på Oura-abonnementet i året, på toppen av $350 du nettopp brukte på selve ringen. 

Se nå på Amazon View på AmazonView på Amazon

En søvnmaske 

Jeg kan ikke legge meg uten sovemaske. Det er fordi soverommet mitt har utsikt over en trafikkert, godt opplyst vei, og selv med gardinene fortrukket kommer lyset fortsatt inn i rommet mitt. Enten du vil ha en sovemaske som fungerer som sovehodetelefoner eller en vanlig Jane-maske, her er de beste for deg. 

LC-Dolida Sleep Headphones og Maske

En sovemaske for å blokkere lys

Søvnhodetelefoner mot hvitt bakteppeNina Raemont/ZDNET

For mindre enn $20 kan du få en sovemaske som fungerer som et sett med hodetelefoner. Selv uten musikken slått på, blokkerer søvnmasken alt lys, takket være øyekoppene som beskytter alt lys fra å titte gjennom. 

Når det gjelder lydstyrke, er det det nøyaktige nivået du trenger for å gå forsiktig til sengs, men ikke føle deg som om du er druknet fra miljøet ditt.  Batteriet varer rundt to netter, noe som ikke er så ille for et produkt som koster 20 USD.

Se nå på Amazon Se på Amazon Se på Amazon

Et par ørepropper/plugger for søvn

Enten du ønsker å dempe lyden fra bilhorn og politisirener utenfor soveromsvinduet eller partneren som snorker på den andre siden av sengen din, kan et par soveørepropper gjøre susen. Noen ørepropper er så små og diskrete at de ikke forstyrrer komforten mens du sover, og de gjør heller ikke sidesøvn umulig. De beste soveørepluggene tilbyr lydlandskap – eller stillhet – for en overgang til lett å drømme. 

Anker A10 søvnørepropper

A komfortable par ørepropper

Anker A20-ørepropper mot pelsteppe Nina Raemont/ZDNET

Selv om disse øreproppene ikke har støyreduksjonsteknologi, bruker de støymaskering, som sender et lavvolumslag med lyd for å dekke opp omgivelses- og miljølyder. Soundcores app lar deg velge mellom 31 forskjellige forhåndsinnstilte lyder å lytte til mens du går i dvale, inkludert lyd som etterligner hjernebølgefrekvensene dine i hvileperioder. 

Anmeldelse: Funker soveøreplugger egentlig? Jeg testet det siste paret på markedet

I tillegg kan øreproppene vekke deg om morgenen med ørealarmfunksjonen, slik at romkamerater eller sovende partnere ikke blir forstyrret av vekking.

Se nå på Amazon View på QuietonView på Amazon

Du kan også trenge…

Bortsett fra teknologien ovenfor, er det noen få andre produkter du kan legge til i nattrutinen din som vil hjelpe deg med å få noen store Zzzs.

En Hatch Restore 2-klokke på et nattbord og lyser opp sterkt yellow

Hatch Restore 2 Sunrise Alarm Clock

$199,99 hos Amazon NICETOWN 100% Blackout Curtain

Nicetown 100 % blendingsgardiner

$29,95 hos Amazon The hjemmesiden til Calm meditasjonsappen på skjermen til en smarttelefon

Rolig app

Se nå på Calm En svart kubeformet lydmaskin

Magicteam Sound Machine

$17,59 hos Amazon

Hvordan kan jeg forbedre søvnen min?

National Sleep Foundation anbefaler å forbedre søvnen din ved å praktisere visse vaner gjennom dagen og før sengetid. En av disse er å følge en konsekvent sengerutine der du legger deg og våkner til samme tid hver dag. 

I tillegg dimmer lyset noen timer før sengetid, noe som begrenser skjermtiden (inkludert TV-er), og å skape et koselig, mørkt og kaldt soveromsmiljø er alle måter å forbedre din generelle søvn på. Helsepersonell sier at regelmessig mosjon og begrenset alkohol-, koffein- og nikotinforbruk også kan hjelpe søvnhelsen din. 

Er det dårlig å sove ved siden av telefonen?

Det er mange grunner til at det er en dårlig idé å sove ved smarttelefonen. For det første viser forskning at det blå lyset som sendes ut fra telefonen din kan undertrykke melatonin, hormonet som regulerer søvnsyklusene. Derfor gjør din rullevane sent på kvelden det vanskeligere for deg å sovne, holde deg i søvn og våkne om morgenen.

Ved å holde smarttelefonen i et helt annet rom (eller i det minste, på tvers av soverommet ditt) og ved å bruke en fysisk vekkerklokke i stedet, vil du ikke bli like fristet til å rulle telefonen før du legger deg eller sjekke den midt på natten.