Denne oppstarten opprettet en Bluetooth-tilkobling fra verdensrommet. Her er hva det betyr

0
10
width= bjdlzx/Getty Images

Mens du fortsatt sliter med å pare AirPods til din. telefon, oppretter en oppstart Bluetooth-tilkoblinger fra verdensrommet. 

2. mai kunngjorde Hubble Network at to av satellittene deres klarte å opprette en Bluetooth-forbindelse til jorden, og bygge bro over en avstand på over 370 miles. Oppstarten lanserte først satellittene 4. mars, som en del av SpaceXs Transporter-10-oppdrag for private kunder fra Californias Vandenberg Space Force Base. Hubble bekreftet at satellittene mottok signaler sendt fra en 3,5 mm Bluetooth-brikke forrige uke.

Hubble oppnådde gjennombruddet ved å oppgradere vanlige, hyllevare Bluetooth-enheter med programvaren, som deretter lar enheter koble seg til Hubbles satellittnettverk uten å bruke en mobilforbindelse. Oppstarten tar sikte på å skape “et globalt satellittnettverk som enhver Bluetooth-aktivert enhet kan koble til”," ifølge nettstedet.

Også: De beste Bluetooth-sporerne du kan kjøpe

Nøkkelen til Hubbles suksess ser ut til å være bruken av Bluetooth Low Energy (BLE). Mens Bluetooth Classic støtter høyere dataoverføringshastigheter, noe som gjør den ideell for vedvarende tilkoblinger som streaming av lyd, trenger den massevis mer kraft som et resultat, noe som betyr at det er vanskelig å opprettholde nettverk i skala.

BLE har lavere datahastigheter, men det betyr også at den bruker mindre strøm. I tillegg er den i stand til overføring med lengre rekkevidde. Likevel var det få som ante at rekkevidden kunne være opptil 370 miles.

"Vi har motbevist tusenvis av skeptikere," Hubble Networks medgründer og administrerende direktør Alex Haro sa i et blogginnlegg som kunngjorde forbindelsen. “Ved å vise at vi kan sende signaler direkte fra Bluetooth-brikker og motta dem i verdensrommet 600 km unna, har vi åpnet et nytt rike av muligheter.”

hubblebluetoothdata

Det første Bluetooth-signalet noensinne oppdaget fra verdensrommet

Hubble

Så hvorfor til og med koble til plass? 

Vanligvis brukes Bluetooth til å koble til enheter i nærheten. BLE støtter for øyeblikket trådløs tilkobling mellom alle slags forbrukerteknologiske enheter, inkludert treningssporere, sensorer for smarte hjem og spillkonsoller. Den brukes også i økende grad for lokaliseringstjenester og er i stand til å koble nettverk av enheter sammen gjennom mesh-nettverk.

Også: Hva er saken? Hvordan tilkoblingsstandarden kan endre smarthjemmet ditt

De fleste nettverk, spesielt når det kommer til tingenes internett (IoT), er kostbare, upålitelige i avsidesliggende områder og krever mye strøm. Etablering av Bluetooth-tilkobling til satellitter kan bety å akselerere IoT-tilkobling på global skala, med “20 ganger mindre batteriforbruk og 50 ganger lavere driftskostnader”," ifølge blogginnlegget.

“Vår innovative tilnærming gjør at eksisterende Bluetooth-aktiverte enheter kan ettermonteres for å overføre data til Hubble-nettverket uten noen maskinvaremodifikasjoner, og innlede en ny æra av tilkobling,”" Hubble-medgründer og CTO Ben Wild forklarte i Hubbles kunngjøring. “Med nesten 5 milliarder Bluetooth-enheter solgt årlig, kan virkningen av denne nye tilkoblingen bli monumental.”

Oppstartens oppgave er å “bygge verdens første virkelig globale, kostnadseffektive og batterieffektive nettverk”," blogginnlegget fortsetter. På grunn av BLEs lavere dataoverføringshastigheter, er det uklart hva tyngden av Hubbles globale nettverk vil være eller hvilken kommunikasjon det kan håndtere i fremtiden.

Men før har teknologien virkelige applikasjoner, først og fremst industrielle. I følge Hubbles nettsted inkluderer gjeldende brukstilfeller for teknologien logistikk og containersporing, overvåking av skogbrann og energinett, landbruksteknologi, smarte bygninger og eldresikkerhet. Selskaper kunne merke lasten sin med værfaste BLE-brikkeklistremerker og spore dem på veien ved hjelp av Hubbles satellitter; bønder kunne koble sammen sensorer på tvers av hundrevis av avsidesliggende hektar uten å måtte bygge dyr infrastruktur. 

Også: Endelig en bærbar Bluetooth-høyttaler som høres utrolig ut, men som ikke vil ødelegge banken

strong>

"Hubble Network jobber allerede med pilotkunder innen sektorer som forbrukerutstyr, konstruksjon, infrastruktur, forsyningskjede, logistikk, olje og gass og forsvar for å utforske disse mulighetene," blogginnlegget forklarte.

I følge TechCrunch planlegger Hubble å skyte opp en tredje satellitt denne sommeren, etterfulgt av en fjerde i februar 2025, begge via SpaceX, for å danne en “beta-konstellasjon.” Oppstarten vil sette totalt 36 satellitter i bane innen slutten av 2025 eller tidlig i 2026 for å danne sin første “produksjonskonstellasjon”," som vil “aktivere forbindelse med en Hubble-satellitt omtrent to-tre timer per dag fra hvor som helst i verden.”