Sonos' ny S2-app forenkler lydkontroll, men det er en hake – eller to

0
22
unnamed-1

Sonos S2-kontroller vist på iPhone (til venstre) og Android (til høyre) .

Jason Perlow/ZDNET

Bedrifter i forbrukerelektronikkindustrien leter alltid etter måter å inkorporere den nyeste teknologien i produktene sine og i forlengelsen av hverdagen vår. Sonos, en stor aktør i multiromslydmarkedet, oppdaterte nylig sin S2-kontrollerapp for iOS, iPadOS og Android. 

Også: De beste Sonos-høyttalerne: Hvordan Sonos One, Arc, Beam og mer sammenligne

Den nye versjonen har en enhetlig og strømlinjeformet brukergrensesnittopplevelse. I tillegg har Sonos introdusert en nettbasert brukeropplevelse for Mac- og Windows-stasjonære plattformer, tilgjengelig via www.sonos.com/web-app. Dette nye grensesnittet erstatter den gamle stasjonære kontrolleren — det ser ikke ut til at selskapet lenger distribuerer stasjonærversjonen.

Selv om denne bevegelsen mot et mer integrert programvaremiljø er spennende, reiser det spørsmål om fremtiden til maskinvare oppgraderinger og levetiden til eksisterende enheter.

Observasjoner av den nye S2 UX

unnamed-2

Den nye Sonos S2-kontrollerappen for iPadOS.

Skjermbilde av Jason Perlow/ZDNET

Den nye brukeropplevelsen (UX) til Sonos iOS-, Android- og iPadOS-apper er konsistent og visuelt tiltalende. Designet er moderne og strømlinjeformet, med fokus på tilgjengelighet og lesbarhet. Nettversjonen, som har erstattet skrivebordsversjonen, følger også denne tilnærmingen, noe som indikerer en strategisk justering i Sonos'apos; programvareutvikling. 

Selv om jeg ikke utforsket nett-UX mye, testet jeg funksjonaliteten for å finne og spille musikk i forskjellige rom. Nett-UX ser ut til å være designet for å gjenspeile innstillingene til smarttelefon-UX, og er som sådan strengt tatt en innholdsspiller. Konfigurering og endring av innstillingene til et Sonos-system eller dets komponenter krever nå smarttelefonappen, siden ingen av disse oppgavene kan fullføres gjennom nettleseren.

Det er usikkert om kodebasen er helt enhetlig. De manglende konfigurasjonsalternativene i nettbrukergrensesnittet indikerer at smarttelefonversjonene kan kreve ekstra lokale programvarekomponenter for å utføre den spesifikke funksjonen. Her er hva som er tydelig: Hva er tydelig: For at nettkontrollen skal fungere, har komponentene nå betydelig mer skytilkobling enn de gjorde før.

Ikke desto mindre forbedrer det konsistente visuelle utseendet på alle plattformer betydelig brukeropplevelsen.

Den harmoniske: fordelene med Sonos' nettbasert plattform

sonos-web-mac

Den nye Sonos S2 webkontrolleren, som vist på en Mac.

Skjermbilde av Jason Perlow/ZDNET

Den primære fordelen med Sonos' ny programvarestrategi ligger i dens tilsynelatende forpliktelse til enhetlighet. Ved å utvikle en enkelt, sammenhengende nettbasert plattform, sikrer Sonos at alle brukere, uavhengig av enheten de bruker, opplever det samme grensesnittet og funksjonene. Denne konsistensen eliminerer fragmenteringen som ofte sees i apper som er utviklet separat for forskjellige plattformer, og samsvarer perfekt med dagens forbrukeres forventning om sømløs integrasjon.

Også: En av de mest premium Chromebook-ene jeg har testet er billigere enn du tror

Den oppdaterte programvaren har et renere design og har forbedret funksjonalitet, for eksempel forbedrede søkemuligheter, noe som gjør det enklere for brukere å finne favorittmusikken og podcastene. Dette fokuset på brukervennlighet kan forbedre brukertilfredsheten betraktelig og sementere Sonos' rykte som en brukersentrisk merkevare.

Det dissonante: utfordringen med maskinvarekompatibilitet

Å flytte til en nettbasert plattformen er kanskje ikke uten sine utfordringer. Denne tilnærmingen indikerer et potensielt skifte fra å prioritere maskinvare til å prioritere programvare, noe som kan føre til tregere maskinvareinnovasjon eller tvinge eldre modeller til å bli foreldet hvis de ikke kan støtte nyere programvareoppdateringer. 

Dessuten: Disse høyttalerne leverer imponerende nøyaktig lyd for enhver musikkstil

Tidligere har Sonos møtt kritikk for overgangen mellom store programvareversjoner, for eksempel overgangen fra S1 til S2, som forlot noen eldre enheter kan ikke integreres med nyere systemer. Denne segmenteringen av økosystemet kan være frustrerende for brukere som har investert mye i lydoppsettene sine, bare for å finne dem noe utdaterte på grunn av programvareinkompatibilitet. 

Selv om listen over S2-kompatibel maskinvare ikke har endret seg med kontrolleren og nylige fastvareoppdateringer for å støtte den, vekker overgangen til denne nå skytilkoblede versjonen noen øyenbryn.

Det større bildet: programvare fremfor maskinvare ?

b7de6e43-ce9d-4c95-8552-30200a6e1015-1-1 -o

En visning av Sonos S2-kontrolleren på iPhone.

Skjermbilde av Jason Perlow/ZDNET

Forbrukerelektronikkindustrien går mot en programvaredominert tilnærming, der enhetens funksjonalitet og holdbarhet avhenger mer av programvareoppdateringer enn maskinvare. Dette skiftet kan omdefinere forbrukernes forventninger og tvinge frem en revurdering av hva det betyr å “oppgradere”. 

Også: De beste over-ear-hodetelefonene: Ekspert testet og vurdert

I stedet for å kjøpe ny maskinvare, vil forbrukerne kanskje vurdere hvor lenge deres nåværende enheter vil forbli kompatible med nye programvareutgivelser. Hvordan forbrukere reagerer på disse endringene kan ha stor innvirkning på merkevarelojalitet. 

Selskaper som Sonos som balanserer innovasjon med støtte for eldre systemer, vil sannsynligvis beholde lojale kunder. Å være åpen om produktlivssykluser og tilby programmer for å hjelpe kunder med å oppgradere eldre, inkompatible enheter kan lindre misnøye.

Ser fremover: innovasjonens rolle i brukeropplevelsen

Sonos' siste trekk mot en programvaresentrisk tilnærming reflekterer en bredere trend i forbrukerelektronikkindustrien. Selv om dette skiftet har potensial til å tilby en forbedret brukeropplevelse, må bedrifter være oppmerksomme på hvordan det påvirker forbrukernes tillit og tilfredshet. Når Sonos navigerer i dette nye terrenget, vil suksessen avhenge av hvor godt den integrerer programvareinnovasjonen med maskinvarekompatibilitet.

Også: Det mest oppslukende høyttalersystemet jeg noen gang har testet er ikke fra Bose eller Sonos

Selv om Sonos'  ny programvareplattform forenkler lydkontroll, den reiser spørsmål om fremtiden for maskinvareoppgraderinger og generell systemkompatibilitet. Sonos' evnen til å håndtere disse utfordringene vil avgjøre om programvarestrategien har resonans hos forbrukerne eller kommer til kort.