6 måter AI kan bidra til å starte din neste forretningssatsning

0
24
mathisworks/Getty Images

For teknologifagfolk med praktisk kunnskap om kunstig intelligens (AI), er det mange muligheter for nye virksomhetslanseringer. Du kan bygge og utnytte AI for en arbeidsgiver eller bruke teknologien på egen hånd, enten som en ny satsing eller et sidekjas.

AI er kjernen i neste generasjons startups, og oppnår sin smidighet og smidighet. forstyrrende fordel ved å flytte nye forretningsideer fra idé til marked i en enorm hastighet. Tekniske fagfolk kan spille en viktig rolle i å bygge og lansere denne nye generasjonen av AI-forbedrede virksomheter. 

Også: Årets 8 beste bruksområder for AI

Vi er på et punkt hvor innovasjon drevet av AI tar av, og dette skiftet betyr en verden av muligheter for startups som leverer AI-tjenester, sa Sarah Wang og Shangda Xu, begge med venturekapitalfirmaet Andreessen Horowitz.&#xA0 ;

"Vi tror at AI-startups som bygger for bedrifter' AI-sentriske strategiske initiativer mens man forutser deres smertepunkter, og overgang fra en tjenestetung tilnærming til å bygge skalerbare produkter vil fange denne nye investeringsbølgen og ta betydelige markedsandeler," de spådde.

Eksempler på AI-produkter eller -tjenester som kan leveres av startups inkluderer "verktøy som hjelper med finjustering, til modellservering, til applikasjonsbygging og til spesialbygde AI-native applikasjoner," sa de. 

Her er noen vurderinger, delt av bransjeledere, for profesjonelle som ønsker å bygge en virksomhet ved hjelp av kunstig intelligens.

1. En dypere forståelse av kunden

Styrken til en AI-drevet oppstart er evnen til å forstå kunden dypere. For oppstart av nye forretningsforetak som leverer mer vanlige tjenester – for eksempel produksjon, helseprodukter eller reiseassistanse – spiller AI en viktig rolle i den viktigste funksjonen av alle: å forstå kunden. 

< p>Først og fremst er det kunden som oppgir årsaken til forretningssatsingen i utgangspunktet. "Å forstå og engasjere seg med kunder er nøkkelen til suksess. AI-drevet analyse gir dyp innsikt i kundeadferd, og gjør det mulig for bedrifter å skreddersy produktene og tjenestene sine til spesifikke behov og resultater," sa Bob Lamendola, senior VP for teknologi og leder for Ricohs digitale tjenestesenter i Nord-Amerika. 

Også: 6 måter ChatGPT kan gjøre hverdagen din på livet enklere

"AI kan spille en betydelig rolle i å utvikle nye forretningskonsepter som kan føre til høyere kundetilfredshet og lojalitet, som er kritiske komponenter for å bygge relevans i et konkurranseutsatt marked."

2. En digital ledelseskonsulent

Vanligvis har startups ikke råd til ledelseskonsulenter som kan kreve enorme summer for å gi råd om økonomi, markedsføring eller distribusjon. Imidlertid kan ankomsten av AI-baserte agenter gi rimelig hjelp som trekker på læring på tvers av bransjer. 

Også: Hvordan ChatGPT ble min virtuelle assistent for en dataprosjekt

"Tenk på AI som din digitale ledelseskonsulent," sa Arina Curtis, administrerende direktør og medgründer av DataGPT, hvis egen virksomhetslansering involverte et AI-verktøy for samtale. “Den er fantastisk for å grave gjennom enorme mengder online data, trekke ut kritisk innsikt og foreslå strategier. Dette er verdifullt, spesielt i veletablerte bransjer der man kan bruke AI til å dissekere og forstå hva toppaktørene driver med." 

3. En teknisk assistent for oppstartsgründere

Startups krever ikke lenger store samlinger av teknisk talent for å sette sammen AI-støtte – i hvert fall ikke i starten. “Det mest slående aspektet er hvordan AI gjør det mulig for gründere å starte virksomheter med færre ansettelser og ressurser,”" sa Kian Katanforoosh, foreleser ved Stanford University og administrerende direktør og grunnlegger av Workera. 

En gründer – teknisk eller ikke-teknisk – kan starte en bedrift uten å måtte søke etter teknisk talent og partnere. Produkt- eller tjenestedesign kan nå utføres ved bruk av naturlig språkbehandling gjennom generativ AI “i stedet for kode”, han la til. Denne tilnærmingen bidrar til å redusere behovet for å tilegne seg verdifullt teknisk talent og redusere etterspørselen etter startkapital eller personlige investeringer før et tilbud utformes og markedsføres. 

4. En måte å tenke stort 

AI kan styre alt fra kontrollsystemer på produksjonsnivå til utøvende beslutningstaking. "Det handler ikke bare om å automatisere oppgaver," sa Curtis fra DataGPT, hvis egen virksomhet innebar lanseringen av en konversasjons-AI. “Det handler om å skape nye muligheter, omdefinere roller og omforme bransjer.”" 

Også: 4 generative AI-verktøy bedriften din kan utnytte for å øke produktiviteten

AI "er mer enn bare en teknologisk oppgradering; det er en strategisk overhaling," sa Curtis. "AI forbedrer operasjonell effektivitet og revolusjonerer kundeopplevelser. Vi snakker om å lage produkter, tjenester og forretningsmodeller som var utenkelige før AI kom inn i bildet."

5. En idégenerator

ChatGPT har blitt et populært verktøy for gründere "for sin evne til å generere internettkyndige forretningsideer," sa Antonio García, sjef for innovasjon og strategi ved TXI. "Se for deg en gründer som bestemmer seg for å starte en print-on-demand T-skjorte-virksomhet. Med AI som ChatGPT kan de gå over fra idégenerering til praktisk utførelse, og motta veiledning om design, markedsføringsspråk og til og med produksjonsforviklinger."

AI går imidlertid lenger. Garcia siterte avanserte idéplattformer, som MITs Supermind Ideator, som “eksempliserer AIs potensial til ikke bare å generere ideer, men å foredle og utdype dem, og fungere som en digital inkubator for begynnende forretningskonsepter og andre utfordringer. AI, i denne sammenhengen, er mer enn et verktøy; det er en samarbeidspartner i gründerprosessen."

Akkurat nå er generativ kunstig intelligens “beslektet med en entusiastisk, svært dyktig praktikant – rask til å engasjere seg, men lærer fortsatt nyansene til komplekse problemer”," han sa. AIs “sanne kraft ligger i dens evne til raskt å generere en mengde forretningsideer, kritisk vurdere eksisterende konsepter og samkjøre nye ideer med store depoter av eksisterende kunnskap."   

6. En rask vei til automatisering

Automasjon har lenge tilbudt måter å avlaste tidkrevende hverdagslige oppgaver og spare arbeidskostnader. AI tar denne evnen til neste nivå, og gjør det mulig for startups å skalere like raskt som større organisasjoner. 

"Automasjon gjennom AI reduserer ikke bare operasjonelle flaskehalser, men utjevner også spillefeltet for spirende gründere, " sa Steve Thompson, læringssjef ved 5app. “Fra automatisering av rutineoppgaver til å legge til rette for avansert dataanalyse, gir AI startups den effektiviteten og tilpasningsevnen som er avgjørende for å navigere i det komplekse forretningslandskapet.”