Google I/O 2024: 5 Gemini-funksjoner som ville trekke meg bort fra Copilot

0
23
Google Pixel 8a Gemini Kerry Wan/ZDNET

Tilbake på slutten av 2022 ga suksessen med ChatGPT over natten Google til å lansere en chatbot bare fire måneder senere. Gemini, kalt Bard på den tiden, har hatt en turbulent reise siden den gang, gjennomgått utallige oppgraderinger og en hel rebrand.

Også: OpenAIs nye Model Spec avslører mer om hvordan den vil at AI skal oppføre seg

Til tross for alle oppgraderingene av store språkmodeller (LLM), fra LaMDA til PaLM 2 til Gemini Pro, har Googles chatbot ikke klart å oppnå populariteten til sine rivaler. Med selskapets årlige utviklerbegivenhet, Google I/O, bare en helg unna, kan vi forvente at Google lanserer Gemini-oppdateringer for å gjøre chatboten mer attraktiv for publikum.

Etter å ha sporet utviklingen av Gemini siden lanseringen og testingen av mange andre generative AI-chatboter, har jeg samlet noen av funksjonene Google kunne gi Gemini for å forbedre brukeropplevelsen betydelig, noe som gjør verktøyet til en mer verdig chatbot-konkurrent, og en potensiell erstatning for min nåværende AI standard, Copilot.

1. En mer oppslukende Gemini-opplevelse på iOS 

Den første og mest åpenbare gevinsten ville være for Google å gjøre Gemini mer fristende for iOS-brukere. Siden remarkeringen i februar har Google posisjonert Gemini som en AI-assistent som kan gå utover det en vanlig chatbot kan gjøre – og med Android-telefoner har den gjort nettopp det.

Også: Disse 3 Gemini-oppgraderingene vil hjelpe deg å få mer ut av AI-assistenten

Ved å laste ned Gemini-appen kan Android-brukere dra nytte av noen ryddige integrasjoner, for eksempel å få tilgang til Gemini uansett hvor de regelmessig bruker Google Assistant, aktivere en overleggsopplevelse som forteller Gemini hva som er på skjermen deres, og til og med få tilgang til Google Assistant-stemmefunksjoner, for eksempel å stille inn en tidtaker på telefonen.

iOS-brukere kan imidlertid ikke laste ned en dedikert Gemini-app; tilgang til chatboten er begrenset til Google-appen. Dette er en enorm tapt mulighet gitt at mange Apple-brukere har Google som standard søkemotor. De kan ha nytte av å eksperimentere med Gemini som assistent, spesielt uten en Apple AI-chatbot som er hjemmehørende i iOS-opplevelsen.

Microsoft Copilot er et godt eksempel på hva Google kan gjøre med Gemini. Copilot-appen er for øyeblikket rangert som nummer 22 i App Stores produktivitetskategori. Hvis Google ønsker å markedsføre Gemini som en dagligdags AI-assistent, bør iOS-brukere få en frittstående app.

2. Automatiske fotnoter 

Hvis du stiller Gemini et spørsmål, vil chatboten svare uten fotnoter eller kildelenker. For at du kan verifisere nøyaktigheten og gyldigheten av svarene, tilbyr Gemini en praktisk “dobbeltsjekk med Google” trekk. Funksjonen viser brukere hvor deler av svarene er hentet fra. Dette ekstra trinnet krever imidlertid en ekstra oppdatering, som kan forstyrre brukerens arbeidsflyt.

Også: ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI chatbot?

Videre, når du klikker på "dobbeltsjekk med Google" knappen viser ikke Gemini alle kildene. For deler av svaret kan chatboten si at Google Søk ikke fant relevant innhold (se skjermbildet nedenfor). Dette svaret undergraver påliteligheten til svarene og legger til et ekstra lag med tvil når du bruker chatboten.

Google Gemini verifiser resultater Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

En av Geminis fordeler er at, i motsetning til ChatGPT, er koblet til internett. Google bør utnytte denne funksjonaliteten og lage funksjoner for å bygge tillit hos publikum, inkludert klikkbare fotnoter til kildeinnhold uten et ekstra trinn, en funksjon som Copilot allerede tilbyr.

3. Dokumentopplasting 

Gemini er allerede multimodal og støtter inntasting av tale- og bildemeldinger i tillegg til tekst. Like nyttige som disse to funksjonene er, kan muligheten til å importere dokumenter bidra til å ta chatboten til neste nivå. Å legge til denne funksjonen vil låse opp en ny rekke muligheter.

Også: 5 måter AI kan hjelpe deg med å studere for finaler – gratis

Anthropic's Claude lar for eksempel brukere importere dokumenter gratis. Denne muligheten er en av chatbotens største fordeler fordi den lar brukere jobbe med materialer de samhandler med daglig.

Enten du vil ha en forskningsoppgave oppsummert, en ordrik kontrakt forklart eller har spørsmål om en PDF du bruker, kan AI-chatbots med dokumentlesefunksjoner hjelpe.

Å legge til denne funksjonen vil også gi Gemini et konkurransefortrinn i forhold til sin største rival, ChatGPT, som kun tilbyr dokumentopplasting i premiumversjonen av sin chatbot, ChatGPT Plus, som koster $20 per måned. 

4. Forbedrede personvernkontroller

Brukere mottar en illevarslende melding når de åpner Gemini: “Samtalene dine behandles av menneskelige anmeldere for å forbedre teknologiene som driver Gemini Apps. Ikke skriv inn noe du ikke vil ha gjennomgått eller brukt."

Også: Gen Z ser til AI for å overvinne dataangsten – men resten av oss er bekymret

Når du klikker for å lære mer om meldingen, sier Gemini: “Hvis du ikke vil at fremtidige samtaler skal vurderes eller brukes til å forbedre maskinlæringsmodeller, slå av Gemini Apps Activity.”

Men når du gå til det nye vinduet, får du en motstridende melding: “Chattene dine lagres på kontoen din i opptil 72 timer, enten Gemini Apps Activity er på eller av. Google bruker disse dataene til å tilby tjenesten, opprettholde sikkerheten og behandle eventuelle tilbakemeldinger du velger å gi."

Så det ser ut til at Google vil lagre chattene dine og fortsette å vurdere dem til 72-timersgrensen. Selv om det er sant at generative AI-modeller blir smartere ved å lære av brukerinndata, lar mange AI-chatboter brukere velge bort denne funksjonen helt, uten å ha lagret chatter i det hele tatt.

Også:&# xA0;4 ting Claude AI kan gjøre som ChatGPT ikke kan

For eksempel, siden april 2023, har OpenAI latt brukere velge bort ChatGPT til å bruke dataene deres til å trene modellene sine eller lagre chatter. Bare denne uken oppdaterte OpenAI ChatGPTs datakontroller ytterligere ved å legge til et midlertidig chat-alternativ for brukere som foretrekker å ikke ha chattene lagret i chat-loggen selv om modellforbedringen er slått av.

Generative AI-brukere er vanligvis mer bevisste på personvernet sitt fordi de ikke vil at informasjonen deres skal brukes i fremtidige svar eller deles med andre. For å oppmuntre til mer bruk av chatboten, bør Google ta opp personvernhensyn og legge til et klarere og altomfattende bortvalgsalternativ.

5. Fokuser mer på Gemini enn på å tvinge SGE 

Som jeg nevnte i begynnelsen av denne artikkelen, har Google lenge og hardt prøvd å popularisere sine AI-modeller. Som et resultat har teknologigiganten implementert noen av sine generative AI-tilbud i sitt mest populære produkt, sin søkemotor, gjennom Search Generative Experience (SGE). 

Med SGE får brukere et AI-generert svar på søkemotorforespørselen deres øverst i søkeresultatene. Dette er ment å gi raske, nyttige samtalesvar som krever mindre rulling. Offentlig tilbakemelding tyder imidlertid på at opplevelsen er forvirrende og skjerpende. Brukere opplever at SGE forstyrrer den vanlige søkeflyten.

Også: Google gjorde rett i å være bekymret: OpenAI ønsker angivelig å komme inn på søkemarkedet

Når Google først kunngjorde SGE, den var tilgjengelig gjennom Googles søkelaber, hvor brukere måtte velge å bruke funksjonen. Siden den gang har imidlertid mange brukere rapportert at de ser SGE vises i søkeresultatene deres selv om de ikke hadde valgt å delta.

I mars 2024 bekreftet Google via en uttalelse til Search Engine Land&#xA0 ;at et "undersett av søk, på en liten prosentandel av søketrafikken i USA" ville få SGE. Denne tvungne eksponeringen etterlater brukere med en negativ oppfatning av Googles AI-teknologi.

Løsningen her er enkel. Google bør fokusere på å gjøre sine generative AI-tilbud, som Gemini, mer fristende for brukere, så de ønsker å bli med, i stedet for å tvinge AI-funksjonene inn i et populært produkt, som Google Søk.