Apple nærmer seg avtale med OpenAI for å drive kommende iPhone-funksjoner med ChatGPT, sier Bloomberg

0
14
Maria Diaz/ZDNET

Etter å ha snakket med både OpenAI og Google& #xA0;om deres AI-modeller nærmer Apple seg en avtale om å samarbeide med OpenAI og utnytte ChatGPT for kommende iPhone-funksjoner, som forventes å bli avduket så snart som WWDC i juni, rapporterer Bloomberg.

I følge Mark Gurman, som snakket med “folk som er kjent med saken,” Apple fornyet først samtaler med OpenAI for å bruke oppstartsteknologien til å drive nye AI-funksjoner som kommer til fremtidige iPhones, og nærmer seg nå et formelt partnerskap. Dette kommer kort tid etter at Apple skal ha vært i samtaler med Google om å lisensiere Gemini innenfor ulike iPhone-tjenester. “Disse diskusjonene har ikke ført til en avtale, men pågår,” sier Gurman.

Også: OpenAI avduker nye ChatGPT-funksjoner på mandag – søkemotor er ikke inkludert

Nå kan Apple slå seg til ro med det hotteste AI-selskapet i verden, som forventes å kunngjøre nye ChatGPT-funksjoner denne mandagen, en dag før Google I/O. Samtalene var tilsynelatende ganske langt på vei, sier Bloomberg, ettersom Apple og OpenAI hadde diskutert vilkårene for en faktisk avtale en stund.

Selv om Apple har mange forskere som jobber med selskapets egne AI-modeller, virker ikke helt klar til å bli stjernen i showet, så selskapet har lett etter hjelp utenfra.

Den neste store iPhone-oppdateringen, iOS 18, vil mest sannsynlig bli annonsert under Apples Worldwide Developers Conference, som starter 10. juni. Når Apple avslutter en avtale med OpenAI, kan vi se noen kjente ChatGPT-funksjoner integrert på tvers av populære iOS-funksjoner som iMessage, FaceTime og, selvfølgelig, Siri.

Også: Siri har blitt Apples Bing. Det er på tide med en AI-inspirert endring

Det er verdt å påpeke at OpenAIs ChatGPT-app kom til iPhone omtrent to måneder før den landet på Android. Apple har ikke offisielt annonsert noen AI-funksjoner for iPhone, men hvis du ser på Pixel 8 Pro eller Galaxy S24, kan du få en ide om hva de nye funksjonene kan være: generativ AI-bilderedigering, transkripsjon av talememoer, oppsummering av nettsider, tekstgenerering, tilpassede bakgrunnsbilder og så videre.

Det er ingen detaljer om hvilke iPhone-modeller den nye AI kan være tilgjengelig på, men hvis Apple følger sine konkurrenter, vil funksjonene sannsynligvis debutere på det nyeste flaggskipet og sakte sildre ned til andre modeller.