Fire grunner til å kjøpe Apples 2024 iPad Pro (spesielt hvis du eier en eldre modell)

0
22

ipad-pro-sizes-2024 Apple

Etter to års pause, masse maskinvarespekulasjoner og en jevn strøm av informasjon om kommende funksjoner, vet vi endelig hva Apples nye utvalg av 2024 iPad Pro-nettbrett har å tilby. Og det ser bra ut, spesielt for skapere. 

Apple avduket sine 2024 iPad Pro-modeller på tirsdag på sin “Let Loose”; begivenhet, med nye 11-tommers og 13-tommers nettbrett med en rekke oppgraderinger, inkludert noen imponerende OLED-skjermer med den nye Ultra Retina XDR-skjermen, en tynnere, lettere formfaktor, kraftige nye M4-prosessorer, en stor oppgradering til Apple Pencil , og flere overhalinger av kreative apper laget spesielt for iPad Pro.

Dessuten: Jeg har brukt hver iPad siden originalen. Her er mitt kjøpsråd for de nye 2024-modellene

Med iPhones allestedsnærværende og den rådende populariteten til bærbare MacBook-maskiner, trengte Apple å redefinere iPad-ens identitet med fornyet formål. Det ser ut til å ha gjort det med denne lineupen, og avduket en rekke nye funksjoner rettet mot skapere, designere og artister, alle forankret av splitter nye OLED-skjermer. Kirsebæret på toppen av alle de nye funksjonene er prisene, som er litt mer tilgjengelig enn forventet: 11-tommersmodellen starter på $999, og 13-tommeren starter på $1299. 

1. OLED-skjermer med Ultra Retina XDR

Dette er første gang en OLED-skjerm har dukket opp på en iPad, og den kommer til nettbrettene sammen med noen helt nye funksjoner. Apple debuterte sin Ultra Retina XDR-teknologi for begge iPad Pro-størrelser og bruker en arkitektur kalt “tandem OLED”," som stabler to paneler oppå hverandre, og kombinerer lyset fra begge. 

Også: iPad Pro (2024) vs. iPad Air (2024): Hvilket Apple-nettbrett bør du kjøpe?

Dette resulterer i en maksimal lysstyrke på 1000 nits for SDR og HDR-innhold og imponerende 1600 nits for HDR. Skjermen kommer i en valgfri resirkulert glassskjermlag etset til nanometerskalaen som sprer omgivelseslyset for bruk selv under svært lyse forhold, for eksempel utendørs. 

2. Tynnere og lettere enn noen gang

De nye iPad-proffene er veldig tynne, bare 5,3 mm for 11-tommersmodellen og 5,1 mm for 13-tommersmodellen, noe som gjør dem til Apples tynneste produkt som noen gang er laget. De er også ekstremt lette, med 11-tommeren som veier under ett pund, og 13-tommeren en kvart pund lettere enn den forrige versjonen. 

Også:  Alt Apple annonserte på sitt iPad-arrangement: iPad Pro, Air, Pencil, M4 og mer

Det frontvendte 12 MP-kameraet har også blitt flyttet til siden av nettbrettet, noe som muliggjør videosamtaler med nettbrettet i liggende modus – en logisk og sårt tiltrengt forbedring av livskvaliteten. Kameraet på baksiden av nettbrettet har også oppgraderinger til Smart HDR-bilder og video, inkludert fire mikrofoner med forbedret lydkvalitet, og en ny adaptiv blitsinnstilling kalt True Tone. Kameraet er designet for dokumentskanning og tar flere bilder samtidig, skyter av blitsen fra forskjellige vinkler for å eliminere skygger, og syr deretter bildene sammen til ett bilde. 

3. M4-prosessorer

Person som bruker iPad Apple

Den kanskje mest etterlengtede nyheten er inkluderingen av de splitter nye M4-prosessorene i iPad Pros, som gir avkall på M3-brikken, og hopper over en hel generasjon i ett hopp. M4-prosessoren gir iPad Pro kraftig ytelse, slik at de nye nettbrettene kan kjøre fire ganger raskere enn 2022-versjonene med M2-brikken, og 10 ganger raskere enn den originale M1 iPad Pro, ifølge Apple. < /p>

Også: Inne i iPad Pros nye 'opprørende kraftige' M4-brikke, designet for AI-arbeidsbelastninger

M4-prosessoren legger vekt på skalering med AI. Brikken inkluderer en dedikert blokk for AI-relaterte prosesseringsoppgaver, som Apple viste frem som en av funksjonene i sin pakke med nye apper som er redesignet for iPad Pro. En demo viste en bruker som isolerer en person i bevegelse i en videofil og fjernet bakgrunnen med et enkelt trykk. 

M4-brikkene inkluderer også flere grafiske forbedringer, på linje med lanseringens vekt på videoredigering og design. Foruten å inkludere ray tracing-teknologi for første gang, er M4 fire ganger raskere til å gjengi grafikk enn M2, ifølge Apple. Spesielt vil M4 komme med iPad Pro, men ikke 2024 iPad Air-modellene, som fortsatt har Apples M2-brikker. 

4. Nye apper, med en ny Apple Pencil 

Den nye iPad Pro blir utpekt som en enhet som ikke bare er i stand til krevende oppgaver som videoredigering og 3D-gjengivelse, men som også er designet spesielt for dem. Under Let Loose -arrangementet presenterte Apple funksjonaliteten sin innenfor en myriade av forskjellige apper, alle ved hjelp av en oppdatert berøringsskjerm-grensesnitt og den nye og forbedrede $130 Apple Pencil Pro Den nyeste blyanten gir haptiske tilbakemeldinger og funksjoner en “tønnerull” funksjon som lar brukeren velge børster, justere glidebryterne og navigere i brukergrensesnittet ved fysisk å vri på blyanten.

M4-brikken vil støtte ytelse og forbedret berøringsfunksjonalitet for iPad Pro i apper som Shapr3D, ZBrush, Final Cut Pro og Logic Pro, mens Stage Manager vil støtte overlappende vinduer , slik at nettbrettet kan kobles til flere eksterne skjermer samtidig.

Også: Apple Pencil Pro vs. Apple Pencil 2: Hvilken modell fungerer best for iPad?

Innen Final Cut Pro demonstrerte Apple en ny live multi-cam-funksjon, som lar skapere synkronisere opptil fire forskjellige iPhones eller iPads sammen og overføre sine respektive videofeeder til iPad Pro, alle med en berøringsskjerm. Denne funksjonaliteten posisjonerer iPad Pro som en kraftig enhet på studionivå og åpner for helt nye arbeidsflyter for skapere.

Med de nye livlige skjermene, lysformfaktoren og oppgraderte Apple Pencil i stedet for en mus, iPad Pro er posisjonert som en mobil arbeidsstasjon for kreative personer som tilbyr en mer praktisk, taktil opplevelse som en bærbar datamaskin ganske enkelt ikke kan gjenskape. Fleksibiliteten til den nye iPad-linjen, kombinert med de kraftige M4-brikkene og litt lavere pris enn forventet, markerer en solid re-introduksjon til nettbrettet som mange kanskje har glemt de siste par årene.