Google bringer Project Starlines 'magiske vindu' til videosamtaler på arbeidsplassen

0
11
Google Project Starline

Google tester Project Starline i forskningsfasen.

Google< /figur>

Siden Google lanserte Project Starline i 2021, har selskapet utviklet teknologien som et videokonferansealternativ til webkameraer. I stedet for videokonferanser med en kollega på en skjerm, har Project Starline et “magisk vindu” — drevet av AI og 3D-bildebehandling — som gjør det mulig for brukere å snakke, gestikulere og få øyekontakt som om de var i samme rom.

Nå kunngjør Google et partnerskap med HP og en plan om å kommersialisere Project Starline i 2025, med sikte på å integrere det i andre videokonferansetjenester, som Zoom og Google Meet. 

< p>Også: 7 måter AI kan fikse møtene dine på, ifølge Microsoft

“Med mer enn halvparten av mening og hensikt kommunisert gjennom kroppsspråk versus ord alene, spiller en oppslukende samarbeidsopplevelse en viktig rolle i å skape autentiske menneskelige forbindelser i hybridmiljøer,”" sa Alex Cho, president for Personal Systems hos HP. "Vi er stolte av å samarbeide med Google for å bringe denne teknologien til markedet, og utnytte kraften til AI for å forme fremtidens samarbeid."

Google har testet den nye teknologien omfattende de siste årene, ved å bruke den på sine egne kontorer og med bedriftspartnere. Tilbakemeldinger bekrefter at Project Starline-møter føles mer naturlig enn tradisjonelle videosamtaler; brukere rapporterer at de føler seg som om de andre møtedeltakerne sitter overfor dem. Det magiske vinduet har til og med forbedret oppmerksomhet og minnegjenkalling, sier Google, noe som gjenspeiler fordelene ved personlig interaksjon. 

Google

"Prosjekt Starline bringer oss nærmere en verden der avstand ikke lenger er en barriere for tilkobling," sa Andrew Nartker, Project Starlines daglige leder i Google. “Vi er glade for å samarbeide med HP for å bringe denne teknologien til fremtidige produkter sammen.”

Project Starline bruker en rekke høyoppløselige kameraer med spesialbygde sensorer for å fange en brukers utseende og bevegelser i 3D. AI-algoritmer behandler disse bildene i sanntid for å gjengi en live video som viser nyanser av ansiktsuttrykk og bevegelser. En sofistikert skjerm presenterer 3D-bildene for de andre deltakerne uten behov for VR-headset eller annet utstyr. 

Også: Logitechs Project Ghost trekker på gamle kameratriks for bedre video møter i dag

En spesialisert skjerm er imidlertid nødvendig for å få Project Starline til å skje, noe som gjør denne løsningen mer passende for konferanserom og kontorer enn hjemmebruk. Denne skjermen er designet for å gi ekte dybdeoppfatning, slik at deltakerne kan se bilder i tre dimensjoner uten å bruke 3D-briller. 

Når arbeidsinteraksjoner flytter seg bort fra avlukker og pauserom til Zoom-møter og Slack huddles, teknologiselskaper jobber for å få eksterne og reisende til å føle seg mer samlet i håp om å støtte samarbeid og arbeidslagskultur. Akkurat som Project Starline er designet for å gi en generell følelse av tilstedeværelse, gjør Apple Vision Pro det samme med sin Persona, men i virtuell virkelighet. 

Også:&# xA0;Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Hvor nøyaktig var Zuckerbergs anmeldelse?

Vision Pros personas har fått blandede reaksjoner fra brukere; noen tout sin hjelpsomhet mens andre beskriver opplevelsen som rett ut av uhyggelig dal. Vi kan imidlertid forvente at dette vil endre seg etter hvert som Apple forbedrer teknologien sin. 

Når Google kommersialiserer Project Starline i det kommende året, og åpner det for de mest krevende kritikerne, vil vi se om brukerne hopp på sjansen til et Starline Zoom-anrop.