ChatGPT vs. ChatGPT Plus: Er et betalt abonnement fortsatt verdt det?

0
12
GPT-3.5 vs GPT-4 Maria Diaz/ZDNET

Når GPT-4 var OpenAIs kraftigste kunstig intelligens store språkmodell (LLM), betaler for et abonnement på ChatGPT Plus –&#xA0 ;som koster $20 i måneden – var fornuftig. Men nå som OpenAI annonserte tilgjengeligheten av GPT-4o, er jeg ikke så sikker. 

Med denne siste oppdateringen avslørte OpenAI en omnimodell som gjør GPT-4-nivå intelligens tilgjengelig for alle, så du trenger ikke et Plus-abonnement for å få tilgang til den. Dessuten kan gratisbrukere nå få tilgang til funksjoner som tidligere var reservert for betalte abonnenter, inkludert GPT Store-tilgang for å bruke tilpassede GPT-roboter; minnefunksjonen for å gi samtalene deres en følelse av kontinuitet; laste opp bilder og dokumenter for å diskutere dem med ChatGPT; surfe på nettet for å gi mer aktuell kontekst; og avansert dataanalyse. 

Også: 6 måter OpenAI bare overladet ChatGPT for gratisbrukere

Disse endringene kan gjøre det vanskelig å avgjøre hvem som vil finne gratis ChatGPT tilstrekkelig og hvem som bør få et Plus-abonnement. Som ChatGPT Plus-abonnent vil jeg forklare nedenfor i nøyaktig hvilke tilfeller du bør bruke det ene eller det andre. Når GPT-4o er allment tilgjengelig, vil jeg teste den for å se hvordan den fungerer for gratisbrukere og ChatGPT Plus-abonnenter og rapportere om det oppstår ytterligere forskjeller.

Du bør bruke ChatGPT Plus hvis…< /h2>

ChatGPT Plus-vindu introduksjon på en bærbar datamaskin Maria Diaz/ZDNET

1. Du bruker ChatGPT mye mer enn gjennomsnittsbrukeren

Med GPT-4o som gir gratis brukere mange av de samme funksjonene som bare var tilgjengelige bak et Plus-abonnement, har grunnene til å registrere seg for en månedlig avgift blitt mindre, men er ikke helt borte. Gratis ChatGPT-brukere vil være begrenset i antall meldinger de kan sende med GPT-4o, avhengig av bruk og etterspørsel; OpenAI spesifiserer imidlertid ikke nøyaktig hva denne grensen er. 

Også: Microsoft Copilot vs. Copilot Pro: Er abonnementet avgift verdt det?

OpenAI sier ChatGPT vil bytte automatisk til GPT-3.5 når gratisbrukere når grensen. ChatGPT Plus-abonnenter har fem ganger kapasiteten til gratisbrukere. Betalte brukere vil kunne stille GPT-4o fem ganger så mange spørsmål som gratisbrukere og vil fortsatt ha tilgang til GPT-4 når de overskrider grensen. Vi forventer at OpenAI vil øke grensene for GPT-4o for både gratis og betalte brukere. 

2. Du kan ikke vente

OpenAI sier at det begynner å rulle ut GPT-4o til ChatGPT Plus, Team og ChatGPT gratis brukere i dag, med Enterprise-brukere som kommer snart. Under Spring Update-livestrømmen kunngjorde OpenAI CTO Mira Murati at den nye GPT-4o-modellen og resten av oppdateringene vil rulle ut iterativt til kunder i løpet av de neste ukene. Dette betyr at bare en brøkdel av ChatGPT-brukere for øyeblikket har tilgang til de nye funksjonene, og dette antallet øker snart.

Også: Hvordan abonnere på ChatGPT Plus (og hvorfor du burde det)

Hvis du ikke vil vente til du får den nye oppdateringen på kontoen din for å bruke Plus-funksjoner som en gratis abonnent, kan du få et Plus-abonnement nå for å avverge spenningen. Merk at du kan kansellere abonnementet når du vil.

ChatGPT Plus-brukere får også fortsatt tidlig tilgang til nye funksjoner som OpenAI ruller ut, inkludert den nye ChatGPT desktop-appen for macOS. Snart vil denne tidlige tilgangen inkludere den nye stemmemodusen som rulles ut i løpet av de kommende ukene. OpenAI vil også lansere en Windows-versjon av appen senere i år.

Du bør bruke gratis ChatGPT hvis…

Introduserer ChatGPT Maria Diaz/ZDNET

1. Du ønsker ikke å betale en månedlig avgift

Når GPT-4o er tilgjengelig, trenger ikke ChatGPT-brukere lenger et Plus-abonnement for å få tilgang til de fleste funksjonene som i utgangspunktet tiltrakk abonnenter. OpenAI gjør GPT-4o tilgjengelig for alle brukere, enten de betaler eller ikke. 

ChatGPT-gratisbrukere vil kunne få tilgang til den multimodale GPT-4o med GPT-4-nivå intelligens, få svar fra nettet, bruke avansert dataanalyse, laste opp filer og bilder for å diskutere med chatboten, få tilgang til tilpassede GPTer i GPT Store, og ha mer nyttig erfaring med Memory – som alle pleide å være ChatGPT Plus-fordeler.

Selv om det er uklart om gratisbrukere kan generere bilder naturlig i GPT-4o (OpenAI avslørte ikke dette under arrangementet), vil gratisbrukere ha tilgang til GPT-roboter i GPT Store. Hvis DALL-E-tilgang forblir en Plus-funksjon, kan gratisbrukere fortsatt få tilgang til DALL-E-roboten i GPT Store. 

2. Du er en tilfeldig ChatGPT-bruker

Det er ikke nødvendig å oppgradere til et ChatGPT Plus-medlemskap hvis du bare er en tilfeldig bruker som ikke når bruksgrensene for GPT-4o. Den nye GPT-4o-modellen rulles ut til ChatGPT-gratisbrukere med bruksgrenser fra og med i dag, men OpenAI har ikke spesifisert denne grensen. Plussbrukere vil ha en meldingsgrense som er fem ganger større enn gratisbrukere, med Team- og Enterprise-brukere som får enda høyere grenser.

Også: ChatGPT vs. Bing Chat vs. Google Bard: Hvilken er den beste AI-chatboten?

Hvis du er en gratis bruker som ikke bruker ChatGPT ofte og holder seg innenfor bruksgrensen, du vil ikke få mye nytte av et ChatGPT Plus-abonnement nå. Jeg forventer at OpenAI vil endre abonnementsfordelene eller prisen etter hvert som tiden går og GPT-4o blir allment tilgjengelig.