Hvordan skjermopptak i Windows 10 eller 11

0
24
1Windows Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Noen ganger trenger jeg å registrere skjermaktivitet i Windows for en opplæring eller demonstrasjon eller nettkurs. Enten du lager en presentasjon, lager en fremgangsmåte-video eller lager noe for YouTube, kan det være lurt å ta opp skjermaktiviteten din i Windows også.

Også: De beste Windows-bærbare datamaskinene du kan kjøpe akkurat nå

En rekke tredjepartsverktøy kan håndtere den jobben – noen gratis og noen betalte. Men i stedet for å laste ned og installere et eksternt program, kan du dra nytte av et par funksjoner innebygd i Windows.

Tilgjengelig i Windows 10 og 11, er Xbox Game Bar-videoopptaksverktøyet utviklet for å ta opp spilling på din PC. Men det er et allsidig verktøy som vil fange opp omtrent alle andre typer skjermaktivitet.

Med Xbox Game Bar kan du enkelt ta opp skjermen, slå på mikrofonen for å ta tak i stemmen din eller annen lyd, og deretter lagre opptaket på PC-en. Du kan deretter administrere alle de innspilte klippene i Game Bar-grensesnittet og spille av hvilken som helst video. Selve videoen lagres som en MP4-fil, slik at du kan endre eller piffe den opp ved hjelp av et hvilket som helst videoredigeringsprogram. Jeg skal vise deg denne prosessen i detalj nedenfor.

Også: Slik slår du på direkte teksting i Windows 11

Men det er et annet alternativ, i hvert fall hvis du bruker Windows 11. Når et enkelt skjermopptaksverktøy, kan klippeverktøyet ta opp hvilken som helst skjermaktivitet og lagre opptaket som en MP4-videofil. La oss sjekke ut begge alternativene.

Hvordan registrerer du skjermaktivitet i Windows med Xbox Game Bar

1. Gå til innstillingene for spill

I Windows 10 eller 11, gå til Innstillinger > Gaming > Fangst. Skjermene ser forskjellig ut mellom Windows 10 og 11, men innstillingene er like.

Som standard lagres skjermopptakene dine i brukermappen din under VideosCaptures, men du kan endre plasseringen hvis du ønske.

Også: Slik nedgraderer du fra Windows 11 til Windows 10

Gå til innstillingene for spill Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Still inn varigheten for bakgrunnsopptak

Deretter kan du velge å registrere aktivitet som allerede har skjedd. I Windows 10 slår du på bryteren for Ta opp i bakgrunnen mens jeg spiller et spill. I Windows 11 slår du på bryteren for Ta opp hva som skjedde. Du kan deretter bestemme varigheten for bakgrunnsopptak. Klikk på rullegardinmenyen for Ta opp den siste for å sette tiden til alt fra 15 sekunder til 10 minutter.

Angi varigheten for bakgrunnsopptak Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Aktiver opptaksalternativene dine

Deretter merker du av boksene for Ta opp selv når PC-en min ikke er koblet til og Ta opp mens trådløst projisere skjermen min for å aktivere begge alternativene. 

Også: Hvor mye RAM trenger din Windows 11-PC?

Klikk på rullegardinmenyen for Maks opptakslengde for å sette den til 30 minutter, 1 time, 2 timer eller 4 timer.

Maksimal opptakslengdealternativer Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Aktiver og kontroller lydopptak under skjermopptak

Slå på bryteren for Ta opp lyd når jeg tar opp et spill eller  Ta opp lyd når du spiller inn et spill. Du kan da stille inn kvaliteten på lyden, opptaksvolumet for mikrofonen din og volumet for PC-en.

Aktiver og kontroller lydopptak under skjermopptak Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Still inn bildefrekvens og slå av Capture-musepekeren når du spiller inn et spill

Anbefalt bildefrekvens er 30 bilder per sekund. Du kan bump det opp til 60fps, men 30fps burde være tilstrekkelig for de fleste opptak. Standard videokvalitet er satt til standard, men du kan endre den til høy om nødvendig. Til slutt kan du slå av bryteren for Fang musepekeren når du spiller inn et spill hvis du vanligvis ikke tar opp musepekeren. 

< figure class="c-shortcodeImage u-clearfix c-shortcodeImage-large"> Videokvalitetsalternativer Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Kontroller hurtigtaster

Flere tastatursnarveier er tilgjengelige for å kontrollere Xbox Game Bar. I Windows 10 kan du se og til og med endre snarveiene på Innstillinger-skjermen. For dette, gå til Innstillinger > Gaming > Xbox Game Bar.

Også: Slik kontrollerer du Windows 11 med stemmen din

I Windows 11 må du åpne Game Bar-grensesnittet for å se og endre snarveiene. Følgende snarveier er de du vil ha i bakhodet:

Windows-tast+G: Åpne Xbox Game Bar.Windows-tast+Alt+R: Start eller stopp opptaket.Windows-tast+Alt+G: Ta opp de siste 30 sekundene med skjermaktivitet.Windows-tast+Alt+B: Slå HDR på eller av. Windows-tast+Alt+PrtScn: Ta et statisk skjermbilde av skjermaktiviteten din.

Xbox Game Bar-snarveierSkjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvordan kjører du spilllinjen

1. Konfigurer aktiviteten du vil ta opp

Nå, la oss vise spilllinjen og aktivere den for å registrere skjermaktiviteten din. Sett opp aktiviteten du ønsker å ta opp. Når du er klar, trykk Windows-tast+G. Den øverste verktøylinjen og Capture-ruten for Game Bar skal vises.

Også: Er Windows 10 for populær til sitt eget beste?

Den øverste verktøylinjen lar deg vise eller skjule de forskjellige menyene og rutene for Game Bar, inkludert Widget, Audio, Capture, Performance, Resources og Xbox Social. Som et minimum vil du se Capture-ruten slik at du kan starte, kontrollere og stoppe opptaket. 

Spilllinjegrensesnittet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Start et opptak

Trykk på Record-knappen i Capture-ruten. Utfør deretter skjermaktiviteten du vil fange. Et lite opptakspanel vises på skjermen.

Starte et opptak for en video Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Stopp og se opptaket ditt

Når du har fullført aktiviteten som fanges opp, trykker du på stoppknappen på det lille panelet for å stoppe opptaket. En melding dukker opp som forteller deg at spillklippet ble spilt inn.

Klikk på den meldingen eller trykk på Windows-tasten+G for å gå tilbake til Game Bar-grensesnittet. Et Galleri-vindu vises med navn, dato og klokkeslett for opptaket, og videoen som er tilgjengelig for avspilling. Trykk på Spill av-knappen i visningsprogrammet. 

Også: Slik administrerer du ditt Microsoft Windows 365-abonnement i Windows 11

Derfra kan du sette videoen på pause og heve eller senke volumet.

Spiller av på en video Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Slik tar du opp uten å starte Game Bar 

Trykk først på Windows-tasten+Alt+R. Det lille opptakspanelet vises på skjermen. Klikk på stoppknappen når du er ferdig, og åpne deretter Game Bar. Det nye opptaket ditt vises nå i Galleri-vinduet slik at du kan spille av det. Hvis du trenger å fange de siste 30 sekundene med skjermaktivitet, trykker du på Windows-tasten+ Alt+G.

Bruker hurtigtast for å ta opp video Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Hvordan jobbe med innspilt video direkte

Gå til c:users[brukernavn]VideosCaptures. Du vil se videoene dine lagret som MP4-filer, som du kan åpne i et videoredigeringsprogram eller et annet program for å spille av eller endre dem.

Bruke filutforsker til å spille av eller redigere video Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Hvordan justere Game Bar-innstillinger 

Trykk på Windows-tasten+G. Klikk på Innstillinger-ikonet på den øverste verktøylinjen. Her kan du se og endre hvilken som helst av hurtigtastene, endre det visuelle temaet til Game Bar-grensesnittet og gjennomsiktigheten til menyene og rutene, og kontrollere hvordan og når lyd tas opp mens du fanger skjermaktiviteten din.

Xbox Game Bar-innstillinger Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvordan ta opp skjermen i Windows 11 med klippeverktøyet

1. Sjekk OS-versjonen din

For å ta opp skjermen din i Windows 11 med klippeverktøyet, trenger du en viss build for operativsystemet. For å sjekke, gå til Innstillinger > System > Om. I delen for Windows-spesifikasjoner skal bygningen være 22621.1344 eller høyere. 

Også: Hvordan erstatte Windows med Linux Mint på PC

Hvis du kvalifiserer deg, er du klar. Hvis ikke, gå til Windows Update for å hente de siste oppdateringene for operativsystemet og deretter til Microsoft Store og biblioteket ditt for å hente de siste oppdateringene for Store-appene dine.

2. Konfigurer vinduet eller appen du vil ta opp

Klikk på Start-knappen, gå til Alle apper, og klikk deretter snarveien til Snipping Tool. Klikk på Kamera-ikonet på verktøylinjen og velg deretter Ny-knappen.

Klippverktøy med frosk vist på skjermen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Fokuser på det riktige området

Velg området du vil ta opp og klikk deretter på Start på verktøylinjen for klippeverktøy.

Klikke Start på verktøylinjen for klippeverktøy Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Utfør aktiviteten

Etter at opptaket starter, utfør skjermaktiviteten du vil fange. Klikk Pause-knappen på verktøylinjen for å ta en pause, og klikk deretter Record-knappen for å starte på nytt. Når du er ferdig, klikker du på Stopp-knappen.

Stoppe opptaket Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Rediger, del eller lagre filen

Opptaket starter automatisk avspilling i et forhåndsvisningsvindu for klippeverktøyet. Derfra klikker du på Rediger i Clipchamp-ikonet for å redigere videoen. Klikk på Del-ikonet for å dele filen med en person eller app. Klikk på Lagre-knappen for å lagre opptaket som en MP4-videofil.

Lagre opptaket som en MP4-video Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Still inn din foretrukne lydopptakskilde

Med den siste oppdateringen til klippeverktøyet kan du nå konfigurere lydinnstillingene dine før du starter skjermopptaket. For å gjøre dette i klippeverktøyet, klikk på ellipseikonet øverst til høyre og velg Innstillinger. Rull nedover skjermen til delen for Skjermopptak.

Også: Windows 11 Notisblokk for å få AI-smart, Snipping Tool-oppdatering kommer også

For automatisk start tar opp lyd gjennom mikrofonen, slå på bryteren for Inkluder mikrofoninngang som standard når et skjermopptak starter. For automatisk å starte opptak av PC-ens systemlyd, slå på bryteren for Inkluder systemlyd som standard når et skjermopptak starter.

Under selve skjermopptaket kan du også velge å dempe lyden fra mikrofon eller fra systemet.

Angi din foretrukne lydopptakskilde Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET