Når du kommer til Google Maps, lar Geospatial AR deg se byer som aldri før

0
22
oldparisview Google

AR-innhold er ikke noe nytt for Google Maps, men selskapet innrømmer at det har vært vanskelig for skapere og utviklere å få AR-innholdet sitt foran den rette målgruppen. Det er derfor Google introduserer nye AR-funksjoner for Maps som lar folk se byer som aldri før, og også oppdaterer Geospatial Creator for å gjøre det enklere å produsere AR-innhold.

Også: 9 største kunngjøringer på Google I/O 2024: Gemini, Search, Project Astra og mer

For å vise frem hvordan AR-innhold i Maps kan fungere, tilbrakte Google-partnere tid i Paris og Singapore med å lage oppslukende innhold som viser over toppen av den virkelige verden. I Paris kan brukere se scenen for verdensutstillingen 1900 langs Seinen og se hva som er endret og hva som forble det samme. 

I Singapore samarbeidet Google med landets turistråd for å vise frem viktige landemerker som Chinatown og Gardens by the Bay. “Enten du vil se den seremonielle dragedansen eller se de lokale rettene du kan prøve på Maxwell Food Centre,”" Google sier, “det er et bredt spekter av AR-opplevelser som alle som besøker Singapore eller rundt om i verden kan oppdage og nyte gjennom Google Maps.”

Geospatialt innhold er tilgjengelig fra telefonen din ved å bruke enten Street View eller Lens in Maps, sier Google, noe som betyr at du kan dra nytte av det hvis du er på stedet personlig eller hvis du utforsker eksternt.

Når du bruker funksjonen, vil du se digitalt innhold lagt over den fysiske verdenen. Eksternt på Street View, hvis du søker etter et bestemt sted eller interessepunkt, vil du se en “AR-opplevelse” knappen for nettsteder som har innhold. Hvis du er personlig, trykker du på Lens-knappen og holder telefonen oppe for å se hva som er tilgjengelig. 

Google lanserer også oppdateringer til sitt Geospatial Creator-verktøy som vil forhåpentligvis gjøre det enklere for skapere å produsere mer AR geospatialt innhold. 

Også: Google Maps tester en funksjon som viser deg hvor du skal gå inn i en bygning

For det første er Adobe Aeros Geospatial Creator, et miljø som hjelper brukere med å forhåndsvise 3D-elementer mot en fotorealistisk 3D-representasjon av verden, nå åpen for alle, uten at det kreves noen venteliste. < /p>

For det andre har Google oppdatert Geospatial Creator for å la innholdsutviklere lage og justere ankere i skala gjennom C#, slik at de enkelt kan skalere oppslukende kreasjoner til andre steder. Skapere kan til og med plassere de samme ankrene på flere steder samtidig.

Til slutt utvider Google ARCore Geospatial API-dekning til å omfatte India, “hjem til noen av de mest innovative skaperne og engasjerte seerne.” Google la til at programmet først skulle utvides til Android.