Slik registrerer du deg for Google Labs (og 5 grunner til hvorfor du bør)

0
15
Google Labs Google

Når du tenker på Googles AI-utvikling, tenker du kanskje bare på AI-chatboten – Gemini. Imidlertid har selskapet mange andre generative AI-eksperimenter med forskjellige og unike formål, inkludert de for å forbedre arbeidsflyten din, hjelpe deg med å generere musikk, optimalisere søkeopplevelsen og mer. Selv om disse prosjektene ikke er offisielt utgitt ennå, kan du prøve dem ut via Google Labs. 

Også: Møt Veo, Googles mest avanserte tekst-til-video-generator , avduket på Google I/O 2024

På Google l/O avduket selskapet flere spennende oppdateringer og prosjekter, inkludert en forbedret AI-infundert søkeopplevelse, en stor NotebookLM-oppgradering og et helt nytt Illuminate-eksperiment. Du kan få tilgang til alle disse via Labs, Googles plattform for å teste tidlige ideer for funksjoner og produkter. 

En annen stor fordel for Labs er at brukere kan gi tilbakemeldinger, som til slutt påvirker om eksperimentene er distribuert og hvilke endringer som gjøres før de frigis. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor du bør bli med i Google Labs og hvordan du får tilgang til hvert eksperiment. 

1. AI Overviews in Search

ai-overviews-meal-planning-still.png Google/ZDNET

Da Google først avduket søkegenerativet Experience (SGE), et AI-infundert Google-søk, måtte brukere melde seg på Search Labs for å få tilgang. Ved å melde seg på fikk brukerne tilgang til AI-innsikt øverst på søkeresultatsiden, som viste et sammendrag av informasjonen Google trodde ville tilfredsstille søket deres. 

På Google I/O kunngjorde selskapet at AI Overviews, støttet av en ny Gemini-modell tilpasset for Google Søk, vil være tilgjengelig for alle i USA fra og med i dag. 

Også : De 4 største Google-søkefunksjonene annonsert på Google I/O 2024

Selv om funksjonen rulles ut til alle, vil personer som velger AI Overviews in Labs få prioritert tilgang . Så hvis denne funksjonen interesserer deg, bør du registrere deg for å garantere at du får tilgang så snart som mulig. 

Se nå på Labs.google

2. NotebookLM

NotebookLM Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

I fjor sommer lanserte Google NotebookLM, sin “AI-first Notebook”," som fungerer med innholdet du legger inn i notatboken for å tilby oppgaver som å oppsummere innholdet i dokumentet, idédugnad, forklare og gi deg nøkkelemner og spørsmål du kan stille for å forstå materialet bedre. 

Også: Slik bruker du Googles AI-drevne NotebookLM til å organisere forskningen din

Kildene du kan sette inn inkluderer et Google-dokument, PDF eller kopiert tekst, og deretter kan du stille spørsmål om innholdet eller få det til å automatisk generere innhold fra inndataene dine på egen hånd. Dette kan være spesielt nyttig hvis du er student og legger inn alle klassenotater og -materiell på dette ene stedet, noe som ikke bare kan hjelpe deg med å holde orden, men også legge til AI-hjelp til notatene dine. 

< p>For å teste det, la jeg inn en PDF av min egen artikkel, og i løpet av sekunder fikk jeg et nøyaktig AI-generert sammendrag. Du kan se resultatene mine i bildet ovenfor. 

På Google I/O ga selskapet NotebookLM superladet ved å oppgradere den til Gemini 1.5 Pro. I tillegg til å gi NotebookLM et lengre kontekstvindu, noe som betyr at brukere kan laste opp større materiale, gir oppgraderingen også NotebookLM muligheten til å sende ut lydsvar. Ved å bruke Gemini 1.5 Pro kan den ta brukerinnhold og generere en interaktiv lydsamtale.

Se nå på Google Labs

3. MusicFX

MusicFX Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

For å generere musikk trenger du ikke lenger ha en god forståelse av temaet. I stedet kan du bruke AI med MusicFX. Selv om dette definitivt er mer et morsomt eksperimentelt verktøy enn et som vil øke produktiviteten, er det morsomt å leke med. 

Også: Møt Gemini AI Live: Like FaceTiming med en venn som kan alt

Alt du trenger å gjøre er å skrive inn en melding om hva du ønsker å høre, og i løpet av sekunder vil sporet ditt være tilgjengelig for din lytteglede. Du kan til og med laste ned eller dele mesterverket ditt. 

Se nå på Google Labs

4. Lys

Lys opp Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Illuminate er et merkeeksperiment annonsert på Google I/O som tar sikte på å hjelpe brukere med å bryte ned forskningsartikler til korte lydsamtaler. Hvis du noen gang har måttet lese en forskningsartikkel, vet du at den er ekstremt lang og ofte bruker mye teknisk sjargong som gjør den vanskelig å forstå. 

Også: Google's nye 'Spør bilder' AI løser et problem jeg har hver dag

Nå bruker Illuminate AI for å tilpasse innholdet til dine læringspreferanser, slik at du lettere kan forstå materialet. Du kan få tilgang til ventelisten og lære mer om Illuminate ved å gå til Google Labs. 

Se nå på Illuminate.withgoogle

5. Send inn ditt eget generative AI-eksperiment

 Innsending av laboratorieeksperiment Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Hvis du er en utvikler som jobber med personlige AI-prosjekter, kan du dele dem med Google for en sjanse til å bli vist i Googles eksperimentgalleri. 

I følge Google er selskapet på utkikk etter "prosjekter som flytter grensene for hva kode kan gjøre. Prosjekter med unik visuell estetikk. Prosjekter som hjelper til med å inspirere andre kodere." Siden inneholder forskjellige kriterier som den spesifikt ser etter, samt skjemaet for å sende inn eksperimentdetaljene. 

Se nå på Google Labs

Hvordan bli med i Google Labs

Hvis du er interessert i å prøve noen av disse eksperimentene eller fremtidige, kan du registrere deg for Google Labs-tilgang i dag, og det er enkelt å gjøre det. Alt du trenger å gjøre er å gå til  Google Labs-hjemmesiden og deretter klikke på eksperimentet du vil prøve. Avhengig av eksperimentet kan registreringsprosessen variere, men generelt vil den be deg om å logge på din personlige Google-konto eller opprette en hvis du ikke har en. Husk å bruke din personlige konto fordi mange funksjoner, inkludert SGE, er blokkert for arbeidsplasskontoer. 

Også: 3 nye Gemini Advanced-funksjoner avduket på Google I/O 2024

Andre eksperimenter, som Help Me Script og Magic Compose, har spesifikke instruksjoner som du må følge for å være en tidlig bruker, og i slike tilfeller må du følge de nødvendige trinnene for å få deg registrert. Hvis eksperimentet du registrerte deg for har en venteliste, hold et godt øye med e-posten din, som er der du vil bli varslet når du kommer utenfor listen.