ChatGPT-skrivebordsappen er mer nyttig enn jeg forventet – her er hvorfor og hvordan du prøver den

0
13
OpenAI ChatGPT GPT-4o Maria Diaz/ZDNET

OpenAI har nettopp lansert en ny ChatGPT-app for MacOS, med en Windows-app som kommer senere i år. Kunngjøringen kom sammen med en rekke nye avdukinger, inkludert den nye GPT-4o-modellen, som vil være tilgjengelig for gratis ChatGPT-brukere, og en ny talemodus for Plus-brukere som vil inkludere en forbedret talefunksjon. 

Også: Jeg demonstrerte Googles Project Astra og det føltes som fremtiden for generativ AI (inntil det ikke gjorde det)

Mens de fleste ChatGPT-brukere må vente uker for å se mange av disse oppdateringene, er skrivebordsappen for MacOS tilgjengelig for bruk akkurat nå for Plus-abonnenter, med OpenAI-planleggingstilgang for alle brukere i de kommende månedene. MacOS-appen har et raskt, brukervennlig grensesnitt som skiller seg fra andre med sin enkelhet. Her er hva som gjør den enda mer nyttig: Du kan få tilgang til den når som helst med en hurtigtast.

Hvordan bruke ChatGPT-skrivebordsappen

Installere ChatGPT-skrivebordsappen

Når du bruker ChatGPT-skrivebordsappen, trykker du på Tilvalg + Mellomromstasten trekker opp en tekstlinje for å skrive inn en melding, uansett hvilken app du bruker.

Maria Diaz/ZDNET

Dette trenger du: For å bruke ChatGPT-appen trenger du en OpenAI-konto med et ChatGPT Plus-abonnement og en stasjonær MacBook eller Mac med MacOS 14 og Apple Silicon (M1 eller bedre).

1. Last ned OpenAIs ChatGPT-app

MacOS ChatGPT-appen er i utgangspunktet tilgjengelig for Plus-abonnenter, med OpenAI som planlegger å utvide tilgangen for alle brukere i løpet av de kommende månedene. For øyeblikket er ikke ChatGPT-appen oppført i Mac App Store, så hvis du søker etter den der, vil du avsløre flere uavhengige apper og copycats som kanskje ikke fungerer som originalen.

Også: 6 måter OpenAI bare supercharged ChatGPT for gratisbrukere

For å laste ned den offisielle ChatGPT-appen for MacOS, logg inn på ChatGPT-nettstedet. Hvis du har et ChatGPT Plus-abonnement, vil en popup be deg om å laste ned appen. 

2. Installer MacOS-appen

Når du har lastet ned ChatGPT-appen på Mac-en, er det på tide å begynne installasjonsprosessen. Etter installasjonen slipper du den nedlastede appen i applikasjonene dine. 

Installere ChatGPT desktop app Maria Diaz/ZDNET

3. Åpne appen og logg på

Når du har installert ChatGPT-appen, åpner du den og logger på med din ChatGPT Plus-abonnementslegitimasjon. 

Installere ChatGPT-skrivebordsappen Maria Diaz/ZDNET

4. Bruk snarveien Opt + Mellomrom

Etter at du har åpnet ChatGPT-appen, kan du bruke snarveien Option + Space Bar for å få tilgang til AI-chatboten fra en hvilken som helst app du bruker.

Dette er uten tvil den mest nyttige funksjonen jeg har funnet på skrivebordsappen, en som slår ChatGPT Siri-snarveien min opp av vannet. Som forfatter kan jeg enkelt bruke ChatGPT til å liste synonymer når jeg blir snublet over et ord eller for å definere et begrep mens jeg leser.

Også: Hvordan bruke ChatGPT (og hva du kan bruke den til)

Den ligner også veldig på Macs Spotlight-søkesnarvei. Hvis du trykker på Kommando + mellomromstasten, åpnes en søkefelt som søker på datamaskinen og nettet etter alt du skriver inn, inkludert apper som kart, bilder og ordbok. 

Hvis du trykker på Alternativ + mellomromstasten, åpnes en tekstlinje over et hvilket som helst vindu du er i. Du kan skrive inn forespørselen her og deretter trykke Enter for å sende den. Dette vil åpne ChatGPT-vinduet med botens svar. Den  Opt+Space-snarveien er ikke tilgjengelig etter at du har avsluttet ChatGPT-appen. 

Installere ChatGPT-skrivebordsappen Maria Diaz/ZDNET

Vanlige spørsmål

Er ChatGPT-skrivebordsappen tilgjengelig for Windows?

OpenAI har ikke gitt ut en ChatGPT desktop-app for Windows. I stedet tar selskapet samme tilnærming som det fulgte med sin mobilapp, som ble lansert for iOS før den ble utgitt i en Android-versjon. ChatGPT-skrivebordsappen for Windows vil være tilgjengelig senere i år. 

Også: ChatGPT vs. ChatGPT Plus: Er et betalt abonnement fortsatt verdt det?

Kan jeg gjøre alt på skrivebordsappen som jeg kan gjøre på ChatGPT-nettstedet?

ChatGPT-skrivebordsappen ser ut til å ha de samme egenskapene som nettversjonen. Selv om du vil møte et forenklet brukergrensesnitt, kan du enkelt bytte mellom GPT-3.5, GPT-4 og GPT-4o akkurat som du gjør på nettstedet. Sidefeltet vises ikke som standard, men ved å klikke på sidefeltikonet øverst på skjermen blir det synlig. Desktop-appen lar deg laste opp filer og bilder, ha talesamtaler og be om AI-genererte bilder.

Også: De 4 største Google Search-funksjonene annonsert på Google I/O 2024

Er den nye stemmemodusen tilgjengelig på ChatGPT-skrivebordsappen?

Ny ChatGPT Voice Mode Maria Diaz/ZDNET

Det blir det — til slutt. Den nye stemmemodusen som OpenAI demonstrerte under Spring Update-arrangementet, er ikke allment tilgjengelig ennå. Selskapet planlegger å rulle det ut gradvis, og begynner med ChatGPT Plus-abonnenter, som har prioritert tilgang til nye funksjoner som en del av abonnementsfordelene deres. 

Også: Denne subtile (men nyttige ) AI-funksjonen var min favoritt kunngjøring fra Google I/O 2024

ChatGPTs nye stemmemodus vil rulle ut i en alfaversjon til Plus-brukere i løpet av de kommende ukene, men OpenAI planlegger å til slutt lage den er tilgjengelig for alle brukere, gratis og betalt.