En av de lekreste sportsklokkene jeg har testet har også en ukes batterilevetid

0
10
suunto-race12 Matthew Miller/ZDNET

ZDNETs nøkkelalternativer

Suunto Race Titanium sportsklokke er tilgjengelig i to farger for $549. Tre fargealternativer i rustfritt stål er tilgjengelige for $449 hver. GPS-sporingen er nesten perfekt, batterilevetiden er enestående, og AI-veiledningen er nyttig for å optimalisere ytelsen.
Hjertefrekvensresultatene er imidlertid dårlige når du trener; det er bare én størrelse tilgjengelig, og kompasset trenger regelmessig kalibrering.

Det er over 11 år siden sist jeg brukte en Suunto sportsklokke. Jeg elsket Suunto Ambit, som jeg pleide å spore løping og sykling, men jeg har ikke prøvd en Suunto-enhet siden. Gitt den siste utviklingen fra merket, ønsket jeg imidlertid å teste ut den nyeste serien med wearables og se hvordan de matchet Garmin, Coros, Apple og de andre store navnene på markedet.

< strong>Også: De beste sportsklokkene

Den siste måneden har jeg testet en av de nyeste klokkene deres, Suunto Race, og det er en av de beste GPS-sportsklokkene jeg har brukt i denne prisklassen. Den skinner med nøyaktig posisjonssporing, nyttige helse-/velværedata og solid maskinvare. Det er noen få områder for forbedring, men den rimelige prisen gjør det lettere å akseptere kompromisser, spesielt med antagelsen om at fremtidige programvareoppdateringer kan strømlinjeforme ytelsen.

Se på Amazon

Suunto Race er tilgjengelig i stål og titanmodell, priset til $549, og tre rustfritt stålfarger som er $100 billigere. Jeg evaluerte $549 Titanium Charcoal-modellen, og det er en veldig attraktiv sportsklokke med sølv og svart fargevalg, to knapper og en roterende krone på høyre side. Klokken har en diameter på 49 mm og veier bare 69 gram. 

Også: De beste Apple-klokkene i 2024: Ekspert testet og vurdert

Den kanskje mest slående visuelle egenskapen er imidlertid safirkrystallglasset med nydelig 1,43-tommers AMOLED-skjerm. Å finne disse avanserte materialene med en AMOLED-skjerm koster vanligvis hundrevis mer enn Suunto tar betalt, noe som gjør dette til en av de mest overbevisende AMOLED GPS-sportsklokkene som er tilgjengelige i dag.

suunto-race2 Matthew Miller/ZDNET

Jeg er ikke fornøyd med 22 mm-remmen som fulgte med skjønt, ettersom den siste pinnen stadig spretter ut av åpningen i båndet. Heldigvis er 22 mm en vanlig stroppbredde, så jeg kan erstatte den med et nytt bånd fra Amazon. 

Om skjermen: de fleste sportsklokker har nå AMOLED-skjermer, og denne geniale teknologien har en tendens til å redusere batterilevetiden drastisk. Jeg har imidlertid blitt imponert over batteriet til Suunto Race. Etter 2-3 treningsøkter på toppen av 24/7 slitasje, holder klokken lett over en uke. Dette stemmer overens med det Suunto annonserer, som anslår omtrent 40 timer juice med GPS-sporing og alt annet på. Dessverre lader klokken via USB-A-kabel, noe som virker litt utdatert.

I løpet av min testmåned løp jeg med fire forskjellige klokker for å sammenligne posisjonssporing og hjertefrekvensytelse. Suunto Race presterte ekstremt bra med posisjonssporing, takket være dens doble frekvens, flerbåndsstøtte. 

suunto-race6Matthew Miller/ZDNET

Pulssporingsresultater viste imidlertid høyere pulsavlesninger enn jeg noen gang har sett, inkludert en åpenbart unøyaktig avlesning på nesten 190 bpm, der andre klokker viste 30 bpm lavere. Hvis jeg skulle bruke Suunto Race som min primære sportsklokke, ville jeg måtte bruke en ekstern pulssensor paret til klokken for bedre nøyaktighet. Denne typen dårlig ytelse har vært tilstede på andre klokker før, og har blitt korrigert med oppdateringer, så jeg håper Suunto kan løse dette problemet i nær fremtid.

Også:  Mine favoritt beinledningshodetelefoner har 3 uvurderlige sikkerhetsfunksjoner

Andre data som søvnsporing, HRV-målinger, treningsbelastning og restitusjonsmålinger samsvarte mye nærmere andre klokker jeg har testet. Jeg plukket raskt opp klokkens brukergrensesnitt og fant ut at den roterende kroneknappen var nyttig for å bla gjennom lister, velge å åpne flere detaljer og flytte rundt på de fargerike kartene. Jeg syntes til og med at den lyse AMOLED-skjermen var nyttig, selv om jeg ville elske å ha noen lysstyrkekontroller og alternativer for rødt lys.

suunto-race-screenshots1 Matthew Miller/ZDNET

Suunto-smarttelefonappen er godt designet og gir et av de beste brukergrensesnittene jeg har sett fra et sportsklokkemerke. Den gir viktig ukentlig statistikk på et øyeblikk, mens fargerike, detaljerte resultater er bare et trykk unna.

Programvaren integrerer TrainingPeaks-beregninger og veiledning, og AI-basert coaching hjelper deg å angripe fremgang og gjenopprettingsmål. Funksjoner som dette beviser at smartklokkeprodusenter trenger å gi mer praktisk veiledning for å konkurrere med GPS-klokkemerker.

ZDNETs kjøpsråd

Det er lenge siden jeg har vurdert en Suunto sportsklokke, men det ser ut til at timingen min for å returnere var perfekt med det ekstremt overbevisende Suunto Race. Den optiske pulsytelsen trenger arbeid, men det er mye å like med rimelig pris, strålende AMOLED-skjerm, uttømmende smarttelefonapplikasjon og nyttig veiledning. Dens imponerende batterilevetid, nøyaktige posisjonssporing og holdbare maskinvare gjør dette til en GPS-sportsklokke du bør vurdere seriøst.