Hvis du har hatt VPN-problemer siden Windows-oppdateringen i april, her er løsningen din

0
30
Windows 11 desktop skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Windows-brukere som fikk problemer med VPN-tilkoblingen etter en feiloppdatering i april, kan nå fikse problemet ved hjelp av mai-oppdateringen. Tirsdag rullet Microsoft ut sin Patch Tuesday-oppdatering designet for å eliminere VPN-hikkene. I en av sine støttenotater sa selskapet: “Denne oppdateringen løser et kjent problem som kan føre til at VPN-tilkoblingen din mislykkes. Dette skjer etter at du har installert oppdateringen datert 9. april 2024 eller senere."

Også: De beste VPN-tjenestene i 2024: Eksperttestet og gjennomgått

< p>VPN-problemet dukket opp for noen Windows-brukere forrige måned etter installasjonen av apriloppdateringen. Problemet påvirket praktisk talt alle for tiden støttede versjoner av Windows, inkludert Windows 10 og 11 og Windows Server 2008 og nyere. Microsoft sa at det jobbet med en løsning og ville gi en oppdatering i en kommende utgivelse.

Ellers var den eneste løsningen å fjerne den problematiske oppdateringen. Det ville imidlertid også ha mistet de andre funksjonene og rettelsene som er inkludert i apriloppdateringen.

For å installere den siste mai-oppdateringen, gå til Innstillinger, velg Windows Update og klikk på knappen for å se etter oppdateringer. For Windows 11-brukere er den nødvendige oppdateringen enten KB5037771 eller KB5037770, avhengig av din versjon. Windows 10-brukere vil finne løsningen i KB5037768. De av dere som bruker Windows Server i en organisasjon vil finne oppdateringen på tvers av en rekke KB-numre basert på din versjon av operativsystemet.

Vi har sett slike scenarier mange ganger tidligere. Microsoft gir ut en buggy Windows-oppdatering som skaper en type feil eller konflikt. Windows-brukere må enten leve med det eller finne en klumpete løsning. Microsoft utsteder deretter en reparasjon for den defekte oppdateringen, forhåpentligvis ikke så lenge etterpå.

Hvorfor er Windows-oppdateringer ofte så upålitelige?

Også: Er Windows Update plager deg? Ta tilbake kontrollen i 3 enkle trinn

Microsoft har ofte fått skylden for ikke å ha testet eller evaluert oppdateringer ordentlig før de ble lansert. Det er absolutt en rimelig og gyldig kritikk. Men den største utfordringen ligger i det store antallet Windows-PCer og oppsett. Hver persons Windows-miljø er annerledes og unikt på en eller annen måte. Selv omfattende testing i laboratoriene til Microsoft kan ikke alltid finne enhver potensiell konflikt eller feil på forhånd.