Slik får du en kino-look for videoene dine i Final Cut Pro

0
25
Et eksempelkinoklipp i Final Cut Pro. Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Jeg har jobbet med video en stund nå, og det har vært en øyeåpnende læringsopplevelse. Det er mange bevegelige deler når du produserer film. Hvis en del mislykkes, kan hele prosjektet gå ned. For å komplisere saken ytterligere byr hvert trinn på veien sine unike utfordringer.

Når du har overvunnet disse utfordringene og filmet alt, må du importere klippene dine til et videoredigeringsprogram. Men det er noen få enkle ting du kan gjøre for å bringe et filmisk liv til resultatene – og jeg skal hjelpe deg.

Også: 5 enkle måter å ta bedre videoer på Android

Husk imidlertid at disse tipsene er for folk som jobber i Final Cut Pro X, noe som betyr at vi ikke berører alle tingene du trenger å gjøre under filmingen for å få et kinoaktig utseende, for eksempel riktig belysning og innramming, de riktige kamerainnstillingene, god lyd og mer.

Med det i tankene, la oss undersøke noen få "post-produksjon" tips for å heve nivået på videoene dine.

1. Legg til filmkorn

Kinoutseendet er drevet av gammeldags teknologi. Da mener jeg faktisk film. Forskjellen mellom film og digital er at digitalt er for rent, mens film har ufullkommenheter. Ufullkommenheten jeg snakker om kalles korn, og det er akkurat slik det høres ut. Å legge til filmkorn fjerner den kliniske naturen til digitale klipp og gir videoer litt historisk vekt. Du legger ikke merke til kornet når du sitter foran en TV- eller kinoskjerm. Men du vil umiddelbart se forskjellen hvis du sammenligner de samme digitale klippene med og uten korn. 

Også: Slik laster du ned YouTube-videoer gratis, pluss to andre metoder

sterk>

Du må imidlertid være subtil når du legger til filmkorn. For mye filmkorn og klippet vil se fryktelig ut. Ikke nok filmkorn og formålet er tapt. Hvis du vil legge til filmkorn til et klipp, velger du klippet og klikker på Effekt-knappen i Inspektøren. Klikk Stylized og dobbeltklikk deretter Film Grain. Når du har gjort den oppgaven, justerer du mengden og stilen på korn i Inspector. Jeg foreslår at du velger Realistic Grain og starter på rundt 25 % (se nedenfor).

Filmkornkonfigurasjonsdelen i Final Cut Pro.

Den subtile kunsten å legge til filmkorn til videoklipp i Final Cut Pro.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

2. LUT-er og fargegradering

LUT står for Look Up Table, en kritisk komponent for å få et stilisert utseende for klippene dine. LUT-er kan finnes overalt på internett – noen gratis og noen for en pris. Du kan finne LUT-er som etterligner spesifikke filmer eller utseende. Du kan abonnere på Motion Array og få tilgang til noen LUT-er (sammen med millioner av andre eiendeler). 

Også: De 4 beste gratis videoredigeringsappene: Gratis, men kraftig programvare

Hvis du heller vil ha den looken du ønsker for hånd, er det på tide å brette opp ermene og grave i fargegradering. Dette kan være en tidkrevende prosess med å endre farger og intensitet av høylys og justere temperatur, fargetone, fargetone og miks. Det fine med å gå denne ruten er at du kan få akkurat det utseendet du ønsker og vet at det er unikt. Sørg også for at du lagrer utseendet du oppretter som en forhåndsinnstilling, slik at du kan oppnå det samme utseendet ved å velge det i Inspector.

Fargehjulene til Final Cut Pro.

Venn deg til disse fargehjulene og innstillingene for å få det riktige utseendet til videoene dine.< /p> Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

3. Ikke overbruk overganger

Da jeg startet reisen min med film, brukte jeg mange overganger. Hvorfor? For de så kule ut. Problemet er at når du overbruker overganger, kan de få videoen til å se for travel ut. Det er greit hvis det er et valg, og hvis det er tilfelle, sørg for at du er konsistent med overgangene dine. Ikke bare kast den tilfeldige, kule overgangen du finner inn i klippet. Noen ganger er den beste overgangen bare et klipp fra ett klipp til et annet. Vær nøye med hvordan overganger fungerer i TV og filmer, og du vil se at de blir brukt som et stilisert valg, for eksempel en karakter som forvrider seg gjennom tid og rom.

4. Postkasse

En rask og enkel måte å legge til et kino-utseende på videoene dine, er å legge til postboksfelter øverst og nederst. Selv om noen mennesker ikke er store fans av letterbox-formatet og foretrekker panorering og skanning, er det ingen tvil om at letterbox-utseendet skriker “kino”. For å legge til Letterbox-effekten, velg klippet ditt på tidslinjen, velg Effekter > Stilisert i Inspector, og dobbeltklikk på Letterbox. Når du har lagt til Letterbox i klippet, kan du justere Aspect Ratio, Offset, Border Size og Border Color.

Konfigurasjonsdelen for Letterbox i Final Cut Pro.

Det kan være effektivt å legge til letterbox-felter øverst og nederst i et klipp.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

5. Ikke blås ut høydepunktene

Du kan raskt øke utseendet til klippene dine ved å ikke justere høydepunktene for høyt. Jeg toner alltid ned høydepunktene fordi når de er for høye, vil klippet umiddelbart se digitalt ut (fordi digitale kameraer har et lavere dynamisk område enn kinokameraer). Utblåste høydepunkter kan ha en behagelig effekt i film, men effekten er for hard i digital. For å tone ned høydepunktene dine, velg klippet og velg deretter fargeverktøyet i Inspektøren. Utvid Høydepunkter-delen og juster Metning, Lysstyrke og Miks til du oppnår et fint kinoaktig utseende. 

Høydepunkter-konfigurasjonsdelen av Final Cut Pro.

Hold høydepunktene dine subtile, så vil videoene dine bli bedre.

Skjermbilde av Jack Wallen /ZDNET

Husk at disse tipsene vil bli brukt i en sesong-til-smak-situasjon. Hvert klipp vil kreve forskjellige innstillinger på grunn av lys, bakgrunner, motiver osv. Men å gjøre disse enkle justeringene betyr at videoene dine ser mer filmaktige og morsommere ut.