Jeg har brukt Googles $499 Pixel 8a i en uke. Her er mitt kjøpsråd for 2024

0
22
Google Pixel 8a Kerry Wan/ZDNET

Jeg har vært daglig- har kjørt Google Pixel 8a i litt over en uke nå, og det er sannsynligvis den mest forvirrende gode Pixel-telefonen jeg noen gang har testet.

I et vakuum er Google Pixel 8a den beste telefonen du kan kjøpe for mindre enn $500. Den spiker det essensielle med en glatt, lysere skjerm enn noensinne, et kamerasystem som passer best for enhver Samsung Galaxy A-serie eller iPhone SE, og et Android-operativsystem som gir og gir i ytterligere syv år. Hvis du er i desperat behov for en ny telefon — legg vekt på “desperat behov” — dette kan godt være siste stopp på shoppingreisen din.

Også: Google Pixel 8a praktisk: 3 funksjoner gjør dette til min favoritttelefon på $499 i dag

Det er fordi hvis tiden ikke er avgjørende, vil du møte dilemmaet som mange andre potensielle Pixel 8a-kjøpere står overfor: Googles hyppige rabatter på eldre, men mer dyktige modeller. Dette gjelder selvfølgelig alle produsenter og andre produktkategorier, men det er spesielt bemerkelsesverdig med Googles Pixel-telefoner.

Ta for eksempel fjorårets Google Pixel 8, som ble solgt for $699 og falt til $549 bare én måned etter lansering. I april solgte store forhandlere, inkludert Google Store, den for $499, samme pris som den nye Pixel 8a. Spesifikasjoner for spesifikasjoner er Pixel 8 den overlegne enheten på alle måter, fra skjerm- og byggekvalitet til kamerasystemet (husk: flere megapiksler betyr ikke alltid bedre bildekvalitet).

Google Pixel 8

Google Pixel 8a

Skjerm

6,2-tommers OLED Super Actua-skjerm (opptil 2000 nits)

6,1-tommers OLED Actua-skjerm (opptil 2000 nits)

Byggekvalitet

Corning Gorilla Glass Victus, høyere skjerm-til-kropp-forhold, IP68 sterk>

Corning Gorilla Glass 3, lavere skjerm-til-kroppsforhold, IP67

Kamera

50MP main (OIS, Laser og PDAF) med en større sensor

< p>64MP main (OIS, PDAF) med en mindre sensor

Batteri

< strong>4 575 mAh med 27 W kablet lading, 18 W trådløs lading

4 492 mAh med 18 W kablet lading , 7,5 W trådløs lading

Siden lanseringen av Pixel 8a har Google naturligvis trukket tilbake kampanjer av flaggskipmodellene sine, noe som gjør en slik sammenligning mindre relevant. Med store handelsbegivenheter i horisonten, inkludert Amazon Prime Day, er her mitt kjøpsråd etter å ha testet begge telefonene og dekket flere salgsbegivenheter tidligere.

Også: Google Pixel 7a vs. Google Pixel 8a: Hvilken modell bør du kjøpe?

Når Google kjører kampanjer på Pixel-telefonene sine, forvent at selskapet opprettholder et prisgap på minst $100 mellom Pixel 8 og Pixel 8a. Det betyr at hvis Pixel 8 faller til $549, vil Pixel 8a sannsynligvis bli priset til $449. Hvis Pixel 8 faller til $499, vil Pixel 8a selges for $399. Google hadde en lignende prisstrategi med fjorårets Pixel 7 og Pixel 7a, og jeg ville ikke bli overrasket over å se selskapet gjenta sin tilnærming i 2024.

Google Pixel 8a

Pixel 8a støtter det meste av den nyeste Google AI og Android. 14 funksjoner.

Kerry Wan/ZDNET

Er den eldre Pixel 8 verdt $100+ prisforskjellen? Fra min erfaring ville jeg tatt den billigere Pixel 8a, og her er grunnen:

    Med de samme kameralinsene tilgjengelig, har jeg funnet ut at utgangen fra både de brede og ultrabrede kameraene nesten ikke kan skilles mellom Pixel 8 og Pixel 8a. (Det minner meg om Marques Brownlees siste blinde smarttelefonkameratest, som så Pixel 7a slå ut Pixel 8 Pro.) Den eneste gangen jeg har lagt merke til en forskjell mellom de to kamerasystemene er i miljøer med lite lys, med Pixel 8 fanger detaljer på mørkere flekker bedre – men med liten margin. Selv om Pixel 8a har et mindre bruddsikkert Corning Gorilla Glass 3-lag, er den naturlig nok mer ripebestandig. Jeg mister eller skader ikke telefonene mine ofte, men jeg får forferdelig mange mikroriper av å ta dem inn og ut av lommene og veskene og daglig bruk. Det omtrentlige åtte måneders gapet mellom utgivelsene betyr at Pixel 8a bør motta operativsystem, Pixel Feature drops og sikkerhetsoppdateringer lenger enn Pixel 8.

ZDNETs kjøpsråd

Uansett hvilken av de to telefonene du kjøper, kan du' vil være bevæpnet med en Pixel-enhet som skal vare i mange år framover. Kjøp Pixel 8a hvis du har et budsjett og ikke ønsker å satse på Google (eller en annen produsent) for å redusere de eldre modellene betydelig. Så lenge Pixel 8a og Pixel 8 er atskilt med minst $100, vil jeg alltid anbefale førstnevnte.

Hvis Pixel 8 noen gang er priset det samme som Pixel 8a, er det mer å få med den eldre, men fortsatt dyktige Google-telefonen.