Hvordan få rask tilgang til Gemini AI på Linux med denne GNOME-skrivebordsutvidelsen

0
17
Gemini-oppdatering Google

Gemini er Googles svar på ChatGPT… men det er mye mer enn det. Til slutt vil denne biten av AI erstatte Assistant på Android-telefonen din. Men Gemini er ikke bare begrenset til Android, da du også kan bruke den via nettleseren din ved å gå til gemini.google.com. Og hvis det ikke var nok, kan du også få tilgang til det via GNOME-skrivebordet, med tillegg av en praktisk liten utvidelse og en API-nøkkel. 

Også: Hva betyr en langt kontekstvindu betyr for en AI-modell, som Gemini?

Når du har lagt til, kan du klikke på topplinjeikonet, stille Gemini et spørsmål, og svaret vises i rullegardinmenyen. Selv om Gemini også er i stand til å lage bilder, håndterer ikke denne utvidelsen akkurat den funksjonen godt nok til å være nyttig (i stedet vises bilder som rader med svarte linjer). Selv med det problemet er utvidelsen et veldig nyttig middel for å få tilgang til Gemini AI-tjenesten.

La meg vise deg hvordan du legger den til i GNOME-skrivebordsmiljøet.

Hvordan installerer du utvidelsen

Dette trenger du: For å legge til denne utvidelsen trenger du en Linux-distribusjon med GNOME-skrivebordsmiljøet, Firefox-nettleseren og en API-nøkkel fra Google AI Studio (som kan fås gratis).

1. Åpne Firefox og finn utvidelsen

Åpne Firefox og pek den til Gemini GNOME-utvidelsessiden.

2. Installer utvidelsen

På "Gemini AI ChatBot" utvidelsessiden klikker du på "Installer" og, når du blir bedt om det, "OK" installasjonen (du kan også bli bedt om ditt Linux-brukerpassord). 

Installere "Gemini AI ChatBot" utvidelsen krever Firefox-nettleseren.

Jack Wallen/ZDNET

3. Generer en API-nøkkel

Det neste trinnet krever at du får en API-nøkkel fra Google AI Studio. For å gjøre dette, pek nettleseren til Google AI Studio. På den siden klikker du på Hent API-nøkkel øverst i venstre sidefelt. På den resulterende siden klikker du på "Opprett API-nøkkel" nær midten.

Også: Hva er Gemini Live? Hvordan Googles chatbot i sanntid konkurrerer med GPT-4o

Når du blir bedt om det, velg "Generativ språkklient" fra rullegardinmenyen Google Cloud Projects, og klikk deretter på "Create API Key" i "Eksisterende prosjekt." Når nøkkelen er generert, kopierer du den til GNOME-utklippstavlen. For å gjøre det, klikk på nøkkelen (i API-nøkkel-kolonnen) og klikk deretter på "Kopier" knapp.

Opprettingssiden for Gemini API.

Sørg for å velge riktig oppføring fra rullegardinmenyen.

Jack Wallen/ZDNET

4. Legg til API-nøkkelen din

Klikk på Gemini-utvidelsesikonet i topplinjen og klikk deretter på tannhjulikonet for å få tilgang til popup-vinduet for innstillinger. I popup-vinduet limer du inn nøkkelen din i "Gemini API Key" felt. Når du har gjort det, klikker du på “Lagre”.

Popup-vinduet for Gemini AI ChatBot-utvidelsens innstillinger.

Du kan også velge å huske samtalehistorikk (som vil lagre den mellom pålogginger ).

Jack Wallen/ZDNET

5. Bruke Gemini-utvidelsen

Når alt dette er ivaretatt, klikker du på Gemini-ikonet og skriver inn søket ditt. 

Også: 3 grunner til å oppgradere til Gemini Advanced, fra Google I/O 2024

Tvillingene vil etter hvert svare i popup-vinduet, som du kan se. Chattene dine vil forbli til du logger ut av GNOME.

Gemini AI ChatBot-utvidelsen i aksjon.

Jeg ba Gemini definere Linux.

Jack Wallen/ZDNET< /figure>

Og det er alt som skal til for å få rask tilgang til Googles Gemini AI-tjeneste fra GNOME-skrivebordet. Selv om utvidelsen er mer begrenset enn enten Gemini på Android eller nettet, er dette en fin måte å samhandle med den for forskning og raske svar når et Google-søk er for mye.

Nyt den nyvunne kraften.< /p>