Microsofts Surface Pro og Laptop er de ultimate “AI-PC-ene”, og jeg er bekymret for Apple

0
16
surface-laptop-press-event-1 Sabrina Ortiz/ZDNET

På en spesiell pressebegivenhet en dag før den etterlengtede byggekonferansen, kunngjorde Microsoft en ny Surface Pro og Surface Laptop utstyrt med Snapdragon X Elite-prosessorene. 

Som den første av Microsofts nye serie med Copilot+ PC-er, erstatter Surface Pro og Surface Laptop brikkene i Intel Core Ultra-serien for den mye hypede Qualcomm Snapdragon X system-on-chip designet for å gå head-to-head med Apples; s linje med Silicon chip bærbare datamaskiner. Og sammenligninger mellom de to har vært alt annet enn subtile. 

Også: Svetter Apple ennå? Alle bærbare Windows-maskiner som lanseres med Qualcomms Snapdragon X Elite

Under avdukingen sammenlignet Microsoft ytelsen til de nye Snapdragon X Elite-brikkene direkte med MacBook Air med en rekke beregninger. For eksempel sier Microsoft at de nye prosessorene er 23 % raskere enn MacBook Air M3 når det gjelder topp multithread-ytelse, mens de er 58 % raskere i vedvarende ytelse.

surface-laptop-press-event-2 Sabrina Ortiz/ZDNET

De nye prosessorene kjører Windows on Arm, sammen med forbedringer i prosessorkraft, batterieffektivitet og støtte for AI-funksjoner med Qualcomms Hexagon neural prosesseringsenhet (NPU).

En slik funksjon er Recall AI, Microsoft. ;s nye AI-drevne assistent som den beskrev som "fotografisk minne for din PC." Recall AI er bare tilgjengelig på Copilot+ PC-er, og lar brukere spørre om plasseringen til en fil, et nettsted i nettlesingsloggen eller en e-post, alt uten å måtte bruke et manuelt søk.

Også: Hva er Copilot (tidligere Bing Chat)? Her er alt du trenger å vite

Microsoft avduket først en ny Surface Pro og Surface Laptop som kommersielle produkter tilbake i mars, men dagens presentasjon viser to nye enheter designet for forbrukere som Microsoft. ;s eget tilbud av bærbare Snapdragon X Elite-maskiner for å bli med i mengden av andre Windows-enheter som ble kunngjort mandag. 

Også verdt å merke seg er at tallene fjernes fra modellnavnene, og skiller de nye enhetene fra tidligere versjoner som helt nye versjoner, ikke bare oppdaterte modeller. HP gjorde noe lignende med sine nye Snapdragon-utstyrte bærbare datamaskiner ved å skrote navnesystemet fullstendig, og støtte oppfatningen om at disse bærbare datamaskinene representerer et nytt paradigme.

Surface Laptop kommer i 13,8- og 15-tommers konfigurasjoner, med 16 GB RAM og 256 GB lagringsplass, og en LCD. Forbedringer på den bærbare datamaskinen inkluderer en tynnere formfaktor, en haptisk pekeplate og, sier Microsoft, betydelig forbedret batterilevetid med “nesten dobbel”; mengden juice som Surface Laptop 5.

Under demoen viste Microsoft frem Surface Laptops evner som en rask og responsiv maskin for skapere, som kjører Adobe Photoshop og DaVinci Resolve side om side med en MacBook. Prosessorens NPU, sier Microsoft, er den ledende funksjonen som er ansvarlig for økningen i ytelse og effektivitet.  

Også: Windows' ny tilbakekallingsfunksjon lar deg be AI om filen eller e-posten du ikke finner

Den nye Surface Pro vil ha en 13-tommers Pixel Sense Flow-skjerm med en silkemyk 120Hz oppdateringsfrekvens og OLED-skjerm, samt en ny "Flex" tastatur som kan festes til nettbrettet eller fungere trådløst. Tastaturet kommer med en penn og har haptisk tilbakemelding og en større berøringsflate, som tar sikte på en mer taktil opplevelse. Flex-tastaturet, tilgjengelig nå for forhåndsbestilling, er imidlertid ikke billig – det koster $450. 

Den nye Surface Laptop Copilot+ PC-en er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra $1000 for 13.8 -tommers skjerm, og $1300 for 15-tommeren, med enten Snapdragon X Plus- eller X Elite-prosessor. De nye bærbare datamaskinene kommer i fire farger: safir, sanddyne, platina og svart.

Også: Kan Windows endelig få ARM riktig og overgå Apple silisium ?

Den nye Surface Pro Copilot+ er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra $1000 for LCD-skjermen, og $1500 hvis du vil ha OLED. Surface Pro kommer i de samme fire fargene som den bærbare datamaskinen.