ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI-chatboten?

0
15
ChatGPT vs Copilot vs Gemini Maria Diaz/ZDNET

Kunstig intelligens (AI) har transformert hvordan vi jobber og spiller de siste månedene, og gir nesten alle muligheten til å skrive kode, lage kunst og til og med foreta investeringer. For både profesjonelle og hobbybrukere tilbyr generative AI-verktøy, for eksempel ChatGPT, avanserte muligheter for å lage innhold av anstendig kvalitet fra en enkel brukerforespørsel. 

Hold deg oppdatert på det siste AI-verktøy kan bli forvirrende, spesielt ettersom Microsoft la til GPT-4 til Bing og omdøpte den til Copilot, OpenAI la til nye funksjoner til ChatGPT og ga ut GPT-4o, og Bard ble koblet til Googles økosystem  og omdøpt til Gemini.

Også: Slik bruker du ChatGPT (og hvordan får du tilgang til GPT-4o)

Det er utfordrende å vite hvilken av de tre mest populære AI-chatbotene som er best til å skrive kode, generere tekst eller hjelpe til med å lage CV. Vi vil bryte ned de største forskjellene slik at du kan velge den som best dekker dine behov. 

Test ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini

For å hjelpe deg med å finne ut hvilken AI-chatbot som gir mer nøyaktige svar, skal jeg bruke en enkel melding for å sammenligne de tre: 

"Jeg har 5 appelsiner i dag, jeg spiste 3 appelsiner forrige uke . Hvor mange appelsiner har jeg igjen?"

Svaret bør være fem, siden antallet appelsiner jeg spiste forrige uke ikke påvirker antallet appelsiner jeg har i dag, og det er det vi spør de tre robotene om. Først ut, ChatGPT.

Du bør bruke ChatGPT hvis…

Introduserer ChatGPTMaria Diaz/ZDNET

1. Du vil ha den mest avanserte AI-chatboten – gratis

OpenAI lar brukere få tilgang til ChatGPT, tilgjengelig med GPT-3.5- og GPT-4o-modellene, for gratis med en registrert konto. Men hvis du er villig til å betale for Plus-versjonen, kan du få tilgang til GPT-4, bruke en høyere forespørselsgrense for GPT-4o og få tidlig tilgang til nye funksjoner for $20 månedlig.

ChatGPT Plus

ChatGPT med GPT-4o, tilgjengelig for gratisbrukere, svarte riktig på spørsmålet. 

Maria Diaz/ZDNET

GPT-4o er en ny omnimodell tilgjengelig for både gratis og betalende ChatGPT-brukere. I stedet for å stole på tre separate modeller for å drive funksjonene med GPT-4 for tekst, DALL-E 3 for bilder og Whisper for stemme, er GPT-4o en enkelt modell som er i stand til å behandle og generere tekst, bilder og lyder. Dette gjør den raskere enn GPT-4 for betalende abonnenter, og dens gratis tilgjengelighet gjør den enda bedre. 

Bortsett fra å gi gratis ChatGPT-brukere tilgang til den nyeste GPT-4o-modellen, har selskapet også kunngjorde at gratisbrukere vil ha de fleste funksjonene som til nå var eksklusive for Plus-brukere. Disse inkluderer nettsurfing, tilgang til tilpassede GPT-er, ChatGPT-minne og avansert dataanalyse.

2. Du vil prøve den mest populære AI-chatboten

ChatGPT ble opprettet av OpenAI og utgitt for en utbredt forhåndsvisning i november 2022. Siden den gang har AI-chatboten raskt fått mer enn 100 millioner brukere, med nettstedet alene som ser 1,8 milliarder månedlige besøkende. Det har vært i sentrum av kontroverser, spesielt ettersom folk avdekker potensialet til å gjøre skolearbeid og erstatte noen arbeidere.

Også: ChatGPT vil legge dataene dine inn i interaktive tabeller og diagrammer med GPT-4o

Siden utgivelsen har jeg testet ChatGPT nesten daglig. Selv om brukergrensesnittet har forblitt enkelt, har mindre endringer forbedret det betraktelig, for eksempel et forenklet brukergrensesnitt og å legge til GPT-4o for gratisbrukere, tilpassede instruksjoner og enkel tilgang til kontoen din. 

ChatGPT gratisversjon

Gratisversjonen av ChatGPT som bruker standard GPT-3.5-modellen ga feil svar på spørsmålet vårt.

Maria Diaz/ZDNET

Selv om ChatGPT har vist seg som et verdifullt AI-verktøy, kan det være utsatt for feilinformasjon. I likhet med andre store språkmodeller (LLM), er GPT-3.5 ufullkommen, ettersom den er trent på menneskeskapte data frem til januar 2022. Den klarer også ofte ikke å forstå nyanser, slik den gjorde med vårt eksempel på matematikkspørsmål, som den svarte feil på ved å si at vi har to appelsiner igjen når svaret skal være fem. 

Også: Jeg satte GPT-4o gjennom kodingstestene mine og den klarte dem – bortsett fra ett merkelig resultat< /strong>

For eksempel svarte GPT-4o-modellen riktig på matematikkspørsmålet, etter å ha forstått hele konteksten til problemet fra begynnelse til slutt.

La oss deretter vurdere Microsoft Copilot (tidligere Bing-chat), som er en flott måte å få tilgang til GPT-4 gratis, ettersom den er integrert i Bings nye format. 

Du bør bruke Microsoft Copilot hvis…

Microsoft Copilot Maria Diaz/ZDNET

1. Du vil bruke GPT-4

Selv om gratisversjonen av ChatGPT lar deg bruke GPT-4o, er tilgang til gratisbrukere begrenset til omtrent 15 meldinger hver tredje time eller begrenset avhengig av rushtiden for å holde den tilgjengelig for flest mulig. Når du har nådd GPT-4o-grensen, går chatteøkten tilbake til GPT-3.5, som er begrenset til å generere tekst i en samtalestil med informasjon frem til tidlig i 2022.

Også:&#xA0 ;Hvordan bruke Copilot (tidligere kalt Bing Chat)

På den annen side kan Copilot få tilgang til internett for å levere mer oppdatert informasjon enn GPT-3.5, komplett med lenker til kilder. 

Bing (presis)

Copilots kreative samtalestil var den eneste Copilot-modusen som svarte nøyaktig på spørsmålet.

Maria Diaz/ZDNET

Det er også andre fordeler. Copilot er drevet av GPT-4, OpenAIs LLM, og er helt gratis. Dessverre er du begrenset til fem svar på en enkelt samtale og kan skrive inn opptil 4000 tegn i hver forespørsel. 

Også: Microsoft Copilot vs. Copilot Pro: Er abonnementsavgiften verdt det?

Copilots brukergrensesnitt er ikke like enkelt som ChatGPTs, men det er fortsatt enkelt å navigere. Selv om Bing Chat kan få tilgang til internett for å gi deg mer oppdaterte resultater sammenlignet med ChatGPT, har jeg funnet ut at det er mer utsatt for å stoppe før du svarer og vil gå glipp av flere meldinger enn konkurrenten gjør. 

2. Du foretrekker flere visuelle funksjoner

Microsoft har oppgradert sin plattform flere ganger for å legge til visuelle funksjoner til Copilot, tidligere Bing Chat. På dette tidspunktet kan du stille Copilot-spørsmål som 'Hva er en Tasmansk djevel?' og få et svar komplett med bilder, levetid, kosthold og mer, for et mer skannbart resultat som er lettere å fordøye enn en vegg med tekst. 

Når du bruker Copilot, kan du også be den lage et bilde for deg. Gi Copilot en beskrivelse av hvordan du vil at bildet skal se ut, og chatboten vil generere fire bilder som du kan velge mellom. 

Også: Slik bruker du Image Creator fra Microsoft Designer (tidligere Bing Image Creator)

Microsoft Copilot har forskjellige samtalestiler når du samhandler med chatboten, inkludert Creative, Balanced og Precise, som endrer hvor lette eller enkle interaksjonene er. 

Bing Presis

De balanserte og presise samtalestilene i Microsoft Copilot svarte unøyaktig på spørsmålet mitt.

Maria Diaz/ZDNET

Til slutt, la oss gå til Googles Gemini, tidligere kjent som Bard. Den bruker en proprietær LLM og har fått betydelige oppgraderinger de siste månedene.

Du bør bruke Gemini hvis…

Google Gemini chatbot Maria Diaz/ZDNET

1. Du vil ha en rask, nesten ubegrenset opplevelse

Mens jeg testet forskjellige AI-chatboter, så jeg at Google Bard fanget mye feil for forskjellige mangler. Selv om jeg ikke skal si at de er uberettigede, vil jeg si at Googles AI-chatbot, nå kalt Gemini og drevet av en helt annen AI-modell enn den den debuterte med, har forbedret seg betraktelig.

< p>Også: Slik bruker du Gemini (tidligere Google Bard): Alt du bør vite

Gemini er rask med sine svar, som har blitt mer nøyaktige over tid. Det er ikke raskere enn ChatGPT Plus, men det kan være raskere til å gi svar enn Copilot og raskere enn gratis GPT-3.5-versjonen av ChatGPT, selv om kjørelengden din kan variere. 

Bard-svar

Gemini svarte nøyaktig, som GPT-4o og Copilots kreative samtalestil.

Maria Diaz/ZDNET

Den forrige Bard pleide å gjøre den samme feilen som andre roboter på mitt eksempel på matematikkoppgaven ved å feilaktig bruke 5 – 3 = 2-formelen, men Gemini, drevet av Googles nye Gemini Pro – selskapets største LLM – nå svarer nøyaktig på spørsmålet.

Også: Copilot Pro vs. ChatGPT Plus: Hvilken er AI chatbot er verdt dine $20 i måneden?

Tvilling er heller ikke det begrenset til et bestemt antall svar. Du kan ha lange samtaler med Googles Gemini, mens Copilot er begrenset til fem svar i én samtale. Selv ChatGPT Plus begrenser brukere til 40 meldinger hver tredje time. 

2. Du vil ha den fulle Google-opplevelsen

Google Bard - Google Maps Skjermbilde av Maria Diaz/ZDNET

Google inkorporerte også flere visuelle elementer i Gemini-plattformen sin enn de som for øyeblikket er tilgjengelige på Copilot. Brukere kan generere bilder ved hjelp av Gemini, laste opp bilder gjennom en integrasjon med Google Lens og glede seg over Kayak-, OpenTable-, Instacart- og Wolfram Alpha-plugins.

Også: 6 AI-verktøy for å lade jobben og hverdagen din livet

Gemini blir sakte en fullverdig Google-opplevelse takket være utvidelser som legger sammen det store utvalget av Google-applikasjoner til Gemini. Gemini-brukere kan legge til utvidelser for Google Workspace, YouTube, Google Maps, Google Flights og Google Hotels, noe som gir dem en mer personlig og omfattende opplevelse.