Hvordan bruke Windows Quick Assist for teknisk støtte – og hvorfor det er bedre enn Remote Desktop

0
12
eksempelbilde-16-9-red.jpg Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Jeg er de facto teknisk støtteperson for min familie og slektninger. Det betyr at jeg ofte blir vervet til å fikse noe lureri med noens Windows-PC, noe som kan innebære en praktisk operasjon. Men hvis jeg ikke har tid til å besøke dem for å utføre den nødvendige operasjonen, vil jeg bruke det innebygde Quick Assist-verktøyet.

Også: Hvordan skjermopptak i Windows 10 eller 11

Med Quick Assist i Windows 10 og 11 kan du eksternt koble til en annen PC for å se og kontrollere skjermen. Quick Assist er enklere å bruke enn Microsofts Remote Desktop, så det er derfor det er min go-to app for virtuelle støttebesøk. I tillegg kan verktøyet komme til unnsetning enten du prøver å gi eller få hjelp.

For å gjennomføre en Quick Assist-økt må du og den andre personen kjøre Windows 10 eller 11. Hvis en av dere fortsatt bruker en eldre Windows-versjon, må dere gå til Remote Desktop eller et annet fjernkontrollprogram.

Som standard starter Quick Assist deg ved å dele den eksterne skjermen, noe som betyr at personen som mottar assistanse fortsatt trenger å navigere på PC-en. Men når du først er koblet til, kan personen som gir bistand be om kontroll for å overta. Denne personen kan også bruke en laserpeker eller merknadsfunksjon for å fremheve skjermen, åpne en chat-økt og endre størrelse på skjermen. Hver av dere kan pause og deretter starte økten på nytt eller forlate den helt.

Også: 7 måter å gjøre Windows 11 mindre irriterende

Prosessen fungerer på samme måte enten du gir eller mottar fjernhjelp, men for denne artikkelen, la oss anta at du er personen som gir hjelpen. Du trenger en Microsoft-relatert konto for å bruke Quick Assist, enten en Microsoft 365-konto eller en e-postkonto med Outlook eller Hotmail. 

Slik bruker du Windows Quick Assist

1. Start Quick Assist

Først sett opp en telefonsamtale med personen du hjelper, slik at dere kan snakke med hverandre gjennom hele prosessen. Deretter må dere starte Quick Assist-appen.
I Windows 10 klikker du på Start-knappen, åpner mappen for Windows-tilbehør og klikker snarveien for Quick Assist.
I Windows 11 klikker du på Start-knappen, går til Alle apper og klikker på Hurtighjelp-snarveien. Quick Assist-vinduet vil da dukke opp.

Launch Quick Assist

Hjelpervisning (V) og mottakervisning (R) i Quick Assist.

Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Se mottakerens PC

Du trenger tillatelse fra mottakeren for å se og kontrollere PC-en deres eksternt. For å starte, klikk på “Hjelp noen” knapp. En sikkerhetskode vises. Snakk eller på annen måte send den koden til mottakeren, som deretter vil skrive den inn i "Skriv inn koden" under Få hjelp og klikk på Send.

Del koden Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Tillat skjermdeling

Mottakeren bør klikke på Tillat-knappen for å tillate skjermdeling. Du skal da se skjermen til den eksterne PC-en i Quick Assist-vinduet på datamaskinen.

Tillat skjermdeling Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Åpne en chatteøkt

Hvis du vil chatte med mottakeren gjennom Quick Assist, klikker du på Chat-knappen på den øverste verktøylinjen. Et chattevindu åpnes på siden din. Når du har sendt meldingen, kan mottakeren klikke på Chat-knappen øverst i midten til høyre på skjermen for å lese meldingen og fortsette samtalen.

Åpne en chat-økt Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Også: Slik overfører du bilder fra Android-enheten til Windows-datamaskinen din

5. Henvis mottakeren ved hjelp av en laserpeker

Hvis mottakeren kontrollerer sin egen PC, kan det være lurt å peke dem til visse funksjoner, innstillinger eller vinduer på skjermen. Du kan gjøre det ved å bruke den innebygde laserpekeren. Klikk på laserpekerikonet på verktøylinjen, velg en farge og tegn deretter på skjermen. Når du er ferdig, klikker du på "Avslutt laserpekeren" knappen.

Rediger mottakeren ved hjelp av en laserpeker Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Bruk kommentarverktøyet

En annen måte å trekke oppmerksomhet til elementer på skjermen er gjennom merknader. Klikk på merknadsverktøyikonet på verktøylinjen. Velg en farge og tegn deretter objekter eller tekst på skjermen for å fremheve bestemte handlinger eller områder. Klikk på "Avslutt merknad" knappen når du er ferdig.

Bruk merknadsverktøyet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

7. Be om kontroll

Hvis du vil kontrollere den eksterne PC-en når som helst, må du be om tilgang. På den øverste verktøylinjen klikker du på "Request control" -knappen (synlig i bildet over trinn 4). Mottakeren skal klikke på Tillat-knappen, og du vil da kunne kontrollere den eksterne datamaskinen. Du eller mottakeren kan slå av kontrollen når du vil ved å klikke på "Avbryt kontroll" knappen.

Be om kontroll Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

8. Endre størrelsen på skjermen

Du kan bytte mellom to størrelser for den eksterne skjermen. Klikk på "Faktisk størrelse" knappen på verktøylinjen, og skjermen vil sannsynligvis zoome inn i et bestemt område. Klikk på den samme knappen som nå sier «Tilpass til skjerm»," og skjermen vil endre størrelsen til de tidligere dimensjonene.

Endre størrelse på skjermenSkjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

9. Pause og gjenoppta tilkoblingen

Trenger du en pause fra teknisk støtte? Du kan sette den eksterne økten på pause og deretter gjenoppta den når du kommer tilbake. For å gjøre dette kan enten du eller mottakeren klikke på "Pause-knappen" på verktøylinjen. Når du er klar til å gå tilbake til støtteøkten, vil mottakeren klikke på “Fortsett” knapp.

Pause og gjenoppta tilkoblingen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

10. Start på nytt og koble til på nytt

Det kan hende du må starte den eksterne PC-en på nytt for å løse problemet. Klikk på "Start på nytt & koble til på nytt" knappen på verktøylinjen. Den eksterne PC-en starter på nytt i Windows. Mottakeren kan deretter starte Quick Assist igjen, men denne gangen vil tilkoblingen automatisk gjenopprettes.

Start på nytt og koble til på nytt Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

11. Gå ut av økten

Når du (forhåpentligvis) har løst det tekniske problemet, klikker du på Forlat-knappen for å avslutte økten.

Forlat økten Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET