Microsoft Edge vil bruke AI til å oversette YouTube-videoer mens du ser på

0
14

Microsoft Edges oversettelsesfunksjon Microsoft

Kommer snart, en AI-drevet oppdatering til Microsoft Edge vil la deg se og lytte til visse nettvideoer på andre språk. Den nye funksjonen, som ble kunngjort av Microsoft på sin Build-konferanse tirsdag, vil oversette videoer i sanntid på YouTube og en rekke andre nettsteder.

På en Microsoft Edge-funksjonsside avslørte selskapet flere detaljer om sanntidsoversettelsen. Til å begynne med vil funksjonen fungere med videoer på YouTube, Reuters, CNBC News, Bloomberg, Money Control, LinkedIn og Coursera. Microsoft sa at det ser ut til å støtte andre nettsteder i fremtiden.

Også: Microsofts siste sikkerhetsfunksjoner i Windows 11 tar sikte på å gjøre det “sikrere ut av boksen

Foreløpig er antallet språk som er inkludert begrenset. Lydkilder på spansk og koreansk kan oversettes til engelsk, mens lyd på engelsk kan oversettes til hindi, tysk, italiensk, spansk og russisk. Flere språk bør begynne å bli tilgjengelige når funksjonen rulles ut offisielt.

For å møte personvernhensyn sa Microsoft at oversettelsen skjer fullstendig på din PC eller mobiltelefon, slik at ingen data eller innhold fra videoen forlater din enhet eller blir behandlet i skyen.

Og selv om oversettelsen streber etter å være nøyaktig, kan de vanlige feilene og feilene som finnes i AI dukke opp. Spesielt vil oversettelsen sannsynligvis bli påvirket av faktorer som kildespråket, antall høyttalere og eventuell bakgrunnsmusikk.

Et videoklipp av Microsoft-sjef Satya Nadella på Edge-funksjonssiden viste hvordan sanntidsoversettelsen ville fungere. For en hvilken som helst støttet video vil du vise en liten verktøylinje med et oversettelsesikon ved å holde musepekeren over den. Klikk på ikonet og du kan velge kilde- og målspråk og velge å vise undertekster også.

Etter at du har klikket på Oversett-knappen, stopper videoen mens lyden oversettes på enheten din. Når oversettelsen er tilgjengelig, fortsetter videoen med målspråket du valgte. Undertekstene vises også nederst hvis du velger det alternativet.

Også: 3 AI-funksjoner kommer til Copilot+ PC-er som jeg skulle ønske var på min MacBook

Med buzz rundt generativ AI, har Microsoft aggressivt tilført produktene og tjenestene sine med kunstig intelligens – og Edge har vært en mottaker av dette pushet. Microsofts nettleser tilbyr et Copilot-sidefelt der du kan få tilgang til AI-verktøyet for å stille spørsmål, finne informasjon og generere innhold.

Sanntidsoversettelse er en annen AI-basert funksjon i Microsofts styrehus. Ved å promotere de nye og kommende Copilot+ PC-ene på Build denne uken, lanserte selskapet en bildetekstfunksjon som vil vise tekst på engelsk for all lyd på tvers av flere applikasjoner og videoplattformer. Med støtte for mer enn 40 språk, kan tekstingen vises i apper og tjenester som Microsoft Teams, Zoom, Chrome og Netflix.