5 måter Amazon kan lage et AI-drevet Alexa-abonnement verdt prisen på

0
31
abstractaiasst Yagi Studio/Getty Images

Amazon planlegger en betydelig oppgradering av stemmeassistenten, som inkluderer generativ AI-teknologi for å hjelpe Alexa bedre å konkurrere med avanserte chatbots som OpenAIs ChatGPT og Googles Gemini, ifølge en rapport fra CNBC. Denne oppgraderte versjonen av Alexa vil imidlertid ikke bli inkludert som en del av selskapets $139 årlige Amazon Prime-medlemskap, og abonnementsprisen for den forbedrede tjenesten er ennå ikke bestemt.  

Også: ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI-chatboten?

I et konkurranselandskap dominert av teknologigiganter som Apple, Microsoft og Google – som alle streber etter å fremme AI-evner – vil Amazons kunngjøring av en abonnementsbasert, AI-aktivert Alexa sannsynligvis vekke stor interesse både blant teknologianalytikere og forbrukere . Med Apple klar til å avsløre AI-oppgraderinger på juni 2024 WWDC, Microsoft tilfører produktene sine med CoPilot, og Google planlegger å integrere Gemini på tvers av Android og dets andre tilbud, må Amazon demonstrere betydelig merverdi for å rettferdiggjøre et betalt abonnement for Alexa.&#xA0 ;

Den fremtidige suksessen til Alexa kan avhenge av dens evne til å tilby unike funksjoner og fordeler som skiller den fra rivaler. Faktisk bør disse funksjonene være en del av ethvert AI-forbrukertilbud – inkludert de fra Apple, Microsoft og Google – hvis disse selskapene forventer at forbrukerne skal betale for dem via pågående abonnementer.

Her er fem måter Amazon (og dets konkurrenter) kan gjøre et AI-abonnement verdt for forbrukere:

1. Proaktiv assistanse

Forutse behov:En virkelig proaktiv AI-assistent kan gi informasjon og forslag uten å bli bedt om det. For eksempel kan det minne deg på å dra for en avtale basert på trafikkforholdene, slik at du kommer i tide. Alexa kan integreres med kalenderen din, overvåke trafikkdata i sanntid og forstå dine typiske reisetider. I tillegg, hvis du regelmessig kjøper visse varer, kan Alexa minne deg om å bestille dagligvarer eller foreslå å bestille en vedlikeholdstjeneste før den skal.

Daglig innsikt:AI-assistenter kan analysere vanene dine og gi daglig innsikt skreddersydd for rutinen din. For eksempel kan en morgenbriefing inkludere væroppdateringer, trafikkforhold og et sammendrag av dagens tidsplan. En AI-assistent kan levere en omfattende start-på-dagen-oversikt ved å integrere kalendere, nyhetskilder og værtjenester. I tillegg kan den tilby oppsummeringer på slutten av dagen, fremheve prestasjonene dine og foreslå forbedringer for neste dag.

Også: Den nyeste Echo Show 8 er nede på $95 før Memorial Day

strong>

Kontekstuell bevissthet: Utvikling av kontekstuell bevissthet vil forbedre Alexas evne til å gi proaktiv assistanse betydelig. For eksempel, hvis du lager middag og spør Alexa om oppskrifter, kan assistenten automatisk foreslå tilbehør, matlagingstips eller vinsammensetninger basert på hva du har på kjøkkenet og hva du forbereder.

< p>Sømløs integrasjon med daglige aktiviteter:Proaktiv assistanse kan strekke seg til ulike aspekter av ditt daglige liv, fra helse og trening til hjemmeadministrasjon. For eksempel kan assistenten gi påminnelser om å ta medisiner, foreslå sunne måltidsalternativer eller tilby motiverende spørsmål for å holde tritt med treningsrutiner. For hjemmeadministrasjon kan det minne deg om vedlikeholdsoppgaver, som å bytte luftfiltre eller betale regninger i tide.

2. Avansert tilpasning

Personlig tilpassede opplevelser: AI-assistenter kan gi personlige opplevelser ved å lære av brukerinteraksjoner og tilpasse seg individuelle preferanser. For eksempel, hvis en bruker liker å lytte til jazz om kvelden og følge med på nyhetene om morgenen, bør assistenten kunne foreslå disse aktivitetene til riktig tid.

Atferdsanalyse: AI-assistenter kan tilby skreddersydde anbefalinger og handlinger basert på forståelse av brukeratferd, vaner og preferanser. For eksempel, hvis en bruker ofte ber om treningsmusikk om morgenen, kan assistenten automatisk begynne å spille av brukerens favorittspilleliste når den oppdager morgenrutinen.

Også: 3 måter Gemini Advanced slår andre AI-assistenter på, ifølge Google

Personlige rutiner:Smarte hjemmeassistenter kan forbedre rutinene sine for å være mer intuitive, forutseende og i stand til å lære av erfaring. For eksempel en forbedret “God natt” rutine kan innebære å dempe lyset, stille inn en alarm for neste morgen og spille avslappende musikk. På samme måte kan en "morgentrening" rutine kan omfatte å slå på lysene, spille av en energigivende spilleliste og gi en væroppdatering. Dette vil være basert på brukerinteraksjoner og preferanser, slik at assistenter kan automatisere handlinger basert på oppdagede aktiviteter, for eksempel justering av termostaten og lysene når du starter en film.

Brukerprofiler: AI assistenter kan støtte flere brukerprofiler i en husholdning, og tilbyr personlige opplevelser for hvert familiemedlem. Hver profil kan inkludere individuelle preferanser for musikk, nyheter, påminnelser og mer.

Avanserte varsler:AI-assistenter kan tilby avanserte varslingsinnstillinger, slik at brukere kan motta varsler og påminnelser basert på deres interesser og tidsplaner. Hvis en bruker for eksempel er en sportsfan, kan assistenten varsle vedkommende om kommende kamper, poengsummer og høydepunkter.

3. Tjenesteintegrering

Netthandel, økonomiske data og måltidsplanlegging:AI-assistenter bør utvide sine evner ved å koble til tredjepartstjenester som e-postleverandører, Instacart og andre e-handelsplattformer. Dette vil gjøre dem i stand til å foreslå måltidsplaner basert på dagligvarekjøp og kostholdspreferanser. Integrasjon med finansielle tjenester som Rocket Money og Plaid vil tillate assistenten å analysere kjøp og viktige personlige eller forretningstransaksjoner for viktig innsikt.

Musikk- og nyhetskilder: Integrering av musikktjenester som Apple Music, Spotify og flere internettnyhetskilder vil tillate AI-assistenter å tilby svært personlig musikk og nyhetsanbefalinger. Hvis du for eksempel hører på en bestemt podcast på Spotify hver morgen, kan assistenten begynne å spille den når du våkner.

Også: Jeg testet denne billigere Oura Ring-konkurrenten for kvinner – her' er mitt kjøpsråd

Helse- og treningsintegrasjon: Ved å integrere med helse- og treningsapper kan AI-assistenter som Alexa gi personlig tilpassede treningsanbefalinger, spore fremgangen din og gi motiverende tips.

Pedagogiske og profesjonelle verktøy: Å integrere utdanningsplattformer og profesjonelle utviklingsverktøy vil gjøre AI-assistenter til verdifulle ressurser for læring og karriereutvikling. For studenter kan assistenten tilby studietips, gi tilgang til nettkurs og hjelpe til med å administrere studieplaner. For fagfolk kan assistenten bistå med tidsstyring og foreslå kompetanseutviklingsressurser basert på karrieremål.

4. Familie- og private forekomster

Private LLM-forekomster:Ved å tilby private eller familiespesifikke LLM-forekomster vil det forbedre personvernet og muliggjøre mer personlig tilpassede interaksjoner. Dette kan være spesielt nyttig for å administrere familieplaner, dele påminnelser og koordinere aktiviteter.

Tilpassede familiefunksjoner:AI-assistenter kan utvikle familiespesifikke funksjoner som integreres sømløst i familielivet. Personlige anbefalinger for hvert familiemedlem vil sikre at alles preferanser blir vurdert.

Koordinert familieplanlegging: Mens noen assistenter kan integreres med flere Google-, Microsoft- og Apple-kalendere per slutt- bruker, kan de ikke utføre innsikt på tvers av flere brukere. Ved å få tilgang til alles timeplaner kan AI-assistenter hjelpe til med å koordinere aktiviteter, unngå konflikter og sende påminnelser for kommende arrangementer.

Også: Microsoft og Khan Academy tilbyr en gratis AI-assistent til alle amerikanske lærere

Forbedrede personvernkontroller: AI-assistenter kan tilby robuste personvernkontroller for å sikre at personlig informasjon forblir sikker. Funksjoner kan omfatte stemmegjenkjenning for å skille mellom familiemedlemmer, tilpassbare personverninnstillinger for hver bruker og muligheten til å se gjennom og slette taleopptak. 

Foreldrekontroll og trygt innhold:AI-assistenter kan inkludere avanserte foreldrekontroller som lar foreldre begrense innholdet som er tilgjengelig for barna deres. De kan også tilby pedagogisk innhold og interaktive læringsverktøy som er både trygge og fordelaktige for barn. I tillegg kan Alexa utstyres til å overvåke instant messenger og tekstplattformer for å oppdage tegn på trakassering eller mobbing, varsle foreldre og gi innsikt i barnas velvære.

Helse- og velværestøtte for familier:AI-assistenter kan støtte familiens helse og velvære ved å integrere med helseapper og -enheter, spore treningsmål, minne familiemedlemmer om å ta medisiner og gi helsetips skreddersydd for hver persons behov.

5. Omfattende integrasjon og tilgjengelighet

Erstatter andre AI-produkter:Forbrukertilgang til Amazons Titan LLM gjennom Alexa bør være overbevisende nok til å erstatte andre AI-produkter, som OpenAIs ChatGPT og Microsofts CoPilot. For å oppnå dette må Titan LLM tilby sømløs integrasjon med populære apper, fungere som en plugin på tvers av enheter.

Allestedsnærværende tilgang: Titan LLM bør være allestedsnærværende, og gi umiddelbar tilgang uansett hvor brukerne trenger den. Enten det er gjennom en nettleserutvidelse, en mobilapp eller direkte integrert i operativsystemer, skal brukere enkelt kunne starte Titan LLM.

Også: Startpakke for smarthjem: Topp 5 enheter du trenger

Hastighet og effektivitet: For å skille seg ut fra konkurrentene, må Alexa drevet av Titan LLM være raskere og mer effektiv. Umiddelbare svar på spørsmål og sømløs oppgavekjøring vil være avgjørende.

Sømløs integrasjon på tvers av plattformer: AI-assistenter bør fungere sømløst på tvers av ulike plattformer og enheter, på samme måte som Grammarly fungerer som en plugin på nettlesere og som en tastaturplugin på iPhone og Android. Dette vil innebære utvikling av plugins og integrasjoner for populære produktivitetsverktøy, sosiale medieplattformer og andre ofte brukte apper.

Dyp integrasjon med produktivitetssuiter: Alle forbruker-LLM, spesielt Amazons, bør tilby dyp integrasjon med store produktivitetssuiter som Microsoft Office, Google Workspace og Apples iWork. Denne integrasjonen vil gjøre det mulig for brukere å utføre komplekse oppgaver direkte gjennom Alexa og Amazons skytjenester.

Kompatibilitet på tvers av plattformer: Det er viktig å sikre at forbruker-AI-assistenter kan jobbe jevnt på tvers av ulike operativsystemer og enheter. For Amazon, som ikke dominerer mobile eller stasjonære operativsystemer slik Google, Apple og Microsoft gjør – og vil ha sine AI-er innebygd i produktene sine ut av esken – vil dette være avgjørende. Denne kompatibiliteten på tvers av plattformer vil gjøre det mulig for brukere å bytte mellom enheter uten å miste tilgangen til deres personlige innstillinger og data.

Også: Sparer timer med arbeid med AI: Hvordan ChatGPT ble min virtuelle assistent for data prosjekt

Tilgjengelighet for alle brukere: AI-assistenter bør utformes med tilgjengelighet i tankene, for å sikre at alle brukere, inkludert funksjonshemmede, kan dra nytte av funksjonene deres. Dette kan innebære integrering med hjelpeteknologier og å tilby tilpassbare grensesnitt for brukere med syns- eller hørselshemninger.

Forbedret sikkerhet og personvern:AI-assistenter må tilby robuste sikkerhets- og personvernfunksjoner. Brukere må stole på at dataene deres er sikre og at deres interaksjoner forblir private.

Tilpassbare plugins og utvidelser: AI-assistenter bør støtte tilpassbare plugins og utvidelser som gjør det mulig for brukere å skreddersy en assistent til deres behov. For eksempel kan fagfolk i forskjellige bransjer få tilgang til spesialiserte plugins som tilbyr bransjespesifikk innsikt og verktøy.

Vil forbrukere betale for AI Alexa eller ikke?

For å overføre Alexa til en betalt modell , må Amazon tilby oppgraderinger som forbedrer brukeropplevelsen betydelig og tilbyr unike, verdifulle funksjoner. Ved å fokusere på proaktiv assistanse, avansert tilpasning, integrasjon med andre tjenester, familie og private instanser, og omfattende integrasjon og tilgjengelighet, kan Amazon gjøre et Alexa-abonnement verdt. Disse forbedringene vil rettferdiggjøre kostnadene og posisjonere Alexa som en leder i det utviklende landskapet av AI-drevne smarte assistenter, og hjelpe den til å skille seg ut blant konkurransedyktige tilbud fra Apple, Microsoft og Google.